Jump to content

wat is er mis met deze netwerk mount ?


arnoldg
 Share

Recommended Posts

Ik probeer de volgende netwerk mount te maken alleen als ik deze via de mountmanager wil bekijken dan krijg ik een groen scherm.

De mount zelf wordt ook niet gemaakt.

 

 

//192.168.0.103/qdownload/sabnzb/complete/films /media/net2 cifs username=*****,password=*****,rsize=16384,wsize=16384 1

 

Link to post
Share on other sites


Origineel bericht van: arnoldg
Ik probeer de volgende netwerk mount te maken alleen als ik deze via de mountmanager wil bekijken dan krijg ik een groen scherm.
De mount zelf wordt ook niet gemaakt.


//192.168.0.103/qdownload/sabnzb/complete/films /media/net2 cifs username=*****,password=*****,rsize=16384,wsize=16384 1


Hi,

Welk image draai je, ik veronderstel Pli Jade.
Ik heb net hetzelfde, het ligt blijkbaar aan de mount manager zelf, als ik ze probeer de editen groen scherm.
Daarom maak ik mijn mounts manueel aan in fstab (waar ze trouwens ook terechtkomen via de mount manager).
Met je mount zelf zie ik niks verkeerd en zou ook moeten werken, dus manueel invoeren in fstab zou ik zeggen.

Greetz,

Kopernikus

Dreambox's 8000PVR Open PLi, 7020Si & 600PVR - CCcam 2.1.4

Link to post
Share on other sites

Volgens mij klopt je pad naar de mount niet: doe eens ff telnetten naar je qnap, dan naar de map met films gaan en dan het commando pwd ingeven en de output daarvan achter //192.168.0.103/ plakken.

Link to post
Share on other sites

dat heb ik gedaan het bleek een fout pad te zijn.

er moet share voor staan.

nu heb ik dit gedaan en hij maakt de share nog niet.

wat kan er nog meer aan de hand zijn.

 

de mount manager gaat nog steeds fout!!!! heb de regel middels fstab aangepast, hoofd en kleine letters staan ook goed.

Link to post
Share on other sites

192.168.1.200:/Public /hdd nfs rw,nolock,rsize=8192,wsize=8192 0 0

 

Sinds ik een dreambox heb, heb ik geen tijd meer om tv te kijken.
Dreambox: 8000, VU+ DUO2, VU+ SOLO Wavefrontier 8 LNB T90, SG2100, Qnap 219 pro+ , 2bay Asustore Nas

Link to post
Share on other sites

Sorry voor mijn vorige post was hem aan het bewerken maar dit duurde schijnbaar te lang dus als een moderator bovenstaande post van mij wil verwijderen dan ben ik hem zeer erkentelijk.

 

Ik heb dezelfde situatie ik gebruik ook een Qnap en mount deze aan mijn dreambox 8000 alleen niet met CIFS maar met NFS

 

Zo zou de regel er ongeveer uit moeten zien in de mountmanager

 

Local share name: NAS-SERVER

mount type: NFS share

Server ip: 192.x.x.x

server share: /Qdownload

mount options: rw, nolock

 

Na het uitvoeren van de mount manager even rebooten.

 

Mooi spul he zo'n Qnap nasje :D

 

Alleen krijg ik nog niet veel afgespeeld via de standaard mediaplayer ik ben nog steeds genoodzaakt om mijn Tvix te gebruiken.

 

Om op te nemen naar mijn Qnap gebruik ik de volgende regel in Fstab:

 

192.168.1.200:/Public /hdd nfs rw,nolock,rsize=8192,wsize=8192 0 0

 

opslaan en rebooten en klaar.

 

 

Sinds ik een dreambox heb, heb ik geen tijd meer om tv te kijken.
Dreambox: 8000, VU+ DUO2, VU+ SOLO Wavefrontier 8 LNB T90, SG2100, Qnap 219 pro+ , 2bay Asustore Nas

Link to post
Share on other sites

Origineel bericht van: Kopernikus
Origineel bericht van: arnoldg
Ik probeer de volgende netwerk mount te maken alleen als ik deze via de mountmanager wil bekijken dan krijg ik een groen scherm.
De mount zelf wordt ook niet gemaakt.

//192.168.0.103/qdownload/sabnzb/complete/films /media/net2 cifs username=*****,password=*****,rsize=16384,wsize=16384 1


Hi,

Welk image draai je, ik veronderstel Pli Jade.
Ik heb net hetzelfde, het ligt blijkbaar aan de mount manager zelf, als ik ze probeer de editen groen scherm.
Daarom maak ik mijn mounts manueel aan in fstab (waar ze trouwens ook terechtkomen via de mount manager).
Met je mount zelf zie ik niks verkeerd en zou ook moeten werken, dus manueel invoeren in fstab zou ik zeggen.

Hier precies hetzelfde hoor, ik krijg zowiezo mijn nfs shares nooit werkend met de PLi mount manager, simpelweg omdat ik op geen enkele manier een "/" ingevoerd krijg. Ik snap niet hoe dat bij andere mensen wel kan werken, zijn er soms nas-doosjes die shares als "naam" exporteren in plaats van "/naam/enz"?

Dus kras ik die dingen (ook) altijd in de fstab en als ik dan de mount manager opstart, dan heb ik inderdaad ook een groen scherm.

DM8000 + VU+Ultimo + GSO op Wavefrontier PLI Core Member www.openpli.org

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.