Ga naar inhoud


Belgacom-voetbal : geen exclusiviteit meer en lagere prijs


Gast Paullo

Aanbevolen berichten

Volgens diverse berichten in de Vlaamse pers beoogt Belgacom voor het volgende voetbalcontrat geen exclusiviteit meer en zou niet meer bereid zijn om nog zoveel te betalen als nu.

 

Kansen voor TVVlaanderen om Belgisch voetbal te gaan doorgeven als deze à la Eredivisie-live zouden doorgegeven worden ?

 

Zie onder meer op www.deredactie.be

 

" Als het huidige voetbalcontract in 2011 afloopt, zal Belgacom TV 242 miljoen euro in het Belgische voetbal gestoken hebben. Na dit seizoen betaalt de zender een laatste schijf van 44,7 miljoen aan de Profliga (voor het laatste jaar), dat het geld verdeelt over de clubs.

Photonews

 

Maar Jean-Charles De Keyser, de vicepresident van Belgacom TV, spreekt klare taal. "Dat bedrag van 44,7 miljoen betalen we niet meer. Want ik heb niet het gevoel dat het niveau verbeterd is. Bovendien denk ik niet dat we nog langer exclusiviteit nodig hebben."

 

De zender greep vorig seizoen naast de twee testmatchen tussen Anderlecht en Standard. En dat is nog altijd niet verteerd. "Wij hebben het voetbal gered. Toen kon de Profliga iets doen, maar ze gaf niet thuis. Dat is zeer klein", zegt De Keyser.

 

Ivan De Witte, de voorzitter van de Profliga, reageert: "Vooral Standard hield toen voet bij stuk. Het wou zijn rechten zelf verkopen. We begrijpen dat dat kwaad bloed heeft gezet bij Belgacom, maar we hebben nog tijd om de plooien glad te strijken."

 

Greets

Link naar reactie
Delen op andere sites


Origineel bericht van: Paullo
Kansen voor TVVlaanderen om Belgisch voetbal te gaan doorgeven als deze à la Eredivisie-live zouden doorgegeven worden ?

Je weet toch wel voor welk bedrag dit in het verleden verkocht werd aan Belgacom? OK, 't zal nu wel iets minder zijn, maar toch nog *ver* boven de financiële mogelijkheden van TV Vlaanderen vrees ik...

VU+Solo2 (OpenATV), VU+ Duo (OpenPLI), DM600PVR (OpenPLI), Triax 78cm met Powertech DG-380 rotor én 4 Inverto Multi Dielectric LNB's, Maximum E85 met 6 LNB's, Triax 78cm met 4 ALPS LNB's, Technisat Multytenne Twin, Sony 46EX500, Intel NUC (OpenELEC), Raspberry Pi2 (OpenELEC), Synology DS415play NAS

Link naar reactie
Delen op andere sites

De rechten voor Belgacom waren duur omdat er een exclusiviteit was. Blijkbaar zou Belgacom willen afzien van die exclusiviteit hetgene de prijs al gevoelig zal doen dalen. Bovendien ontwijkt Belgacom daarmee een heikel punt waar ook Sky in Engeland al eens is tegen aan gebotst, nml problemen met de concurrentie-autoriteiten die nogal weigerachtig staan tegen zulke exclusiviteit.

 

Als de Profliga zelf een kanaal opstart (à la Eredivisie Live in Nederland) en dit aanbiedt aan alle providers, dan zouden de zaken al gans anders gaan liggen, want dan veronderstel ik dat er moet betaald worden per abonnee op het kanaal en blijft alléén nog als grote kost het vinden van bandbreedte om zo'n kanaal aan te bieden.

 

Greets

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...