Jump to content


minimale eisen PC hardware voor HDTV via sat en kabel


Guest skystar

Recommended Posts

Guest skystar

Nu ik de analoge tv gedag heb gezegd en dolblij ben met de sat in mijn htpc wil ik ook graag de HD kanalen kunnen bekijken. De beperking is echter mijn huidige kaart, hauppauge nexus s, dus deze moet ruimte maken voor een andere.

Inmiddels weet ik al welke kaarten het gaan worden alleen de specs die de kaart van de pc vraagt.

Mijn huidige config is: intel P4 2,8 Ghz, 2 GB Ram en een MSI HD 2650 grafische kaart.

 

Nu de vraag: Zou ik met deze config HD via sat en kabel kunnen kijken?

 

Martin

Link to comment
Share on other sites


Ik denk dat je waarschijnlijk wat aan de krappe kant zit voor 1920 full hd content met je setup, in ieder geval zul je voor full hd tegen de 100% cpu gebruik zitten denk ik. Maar als je hardware acceleratie gebruikt via je videokaart dan kan je dit met je huidige systeem makkelijk aan. Op youtube staat een filpmje (zoek op smartdvb) van een gebruiker met ongeveer een syteem als jij (p4 3.0 denk ik) die met een ati hd4670, kaarje van maar 50-60 euro, ongeveer op 10-12 cpu usage komt met een systeem als jij dus dat gaat vrij makkelijk en je houdt genoeg ruimte over om verder dingen te doen met je systeem. Natuurlijk moet je ook de juiste codecs gebruiken voor acceleratie (cyberlink etc). Als jou videokaart dus acceleratie aankan zit je waarschijnlijk wel goed...

 

jack

Link to comment
Share on other sites

De basis van je HTPC is niet verkeerd. Je zult echter een recentere grafische kaart moeten nemen, kijk eens bij de price watch op tweakers.net en kies bij de videokaarten voor optie HDMI, sorteer op prijs, en zoek dan op HD, dan heb je al voor minder dan euro30,00 een 512 MB 1080p/Full HD kaart. Als je de specs erbij pakt en google op een test van de chipset en drivers van de kaart onder bijv. W7, dan weet je zeker of deze Full-Hd ondersteund.

 

Ff opletten of je mainboard PCI-E ondersteund, is wel belangrijk.

 

 

VU+ Duo2 met  4x DVB-S2 / 2x Dual DVB-S2 Tuner. Plugin remote channel stream converter

Wavefrontier T90. 6x Google TV Android 4K clients.

Link to comment
Share on other sites

Guest skystar

Op de grafische kaart zit een dvi aansluiting welke middels een converter naar hdmi omgezet kan worden. Vandaag een hauppauge nexus c besteld voor digital via de kabel. Gisteren ziggo alles in 1 aangevraagd. Kom er nu alleen wel achter dat het geweldige programma TVSource NIET onder windows XP MCE draait.

 

Martin

Link to comment
Share on other sites

Guest skystar

Zal ff een xtra HD halen en daar los WM 7 opzetten.

Kijken of het idd werkt, mijn zwager moest 10 minuten wachten om zijn bibliotheek met films te laden om vervolgens 1 minuut te wachten opdat de uitgekozen film startte.

 

Martin

Link to comment
Share on other sites

Guest skystar

Probleem is opgelost er is een losse ontvager voor HD materiaal gekocht. Was een aanbieding van ziggo, HD ontvanger voor de prijs van een sd ontvanger.

Dus PC met sd kaarten ingericht, wel weer een probleem onder een ander lees nieuw topic.

 

Martin

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.