Ga naar inhoud


Steve Jobs presenteert de iPad


Gast Kimble

Aanbevolen berichten

Steve Jobs heeft de iPad in het leven geblazen en binnen no-time waren er al reacties te vinden.

 

Ik heb 2 filmpjes toegevoegd. Eén van de presentatie en één die stond op dezelfde pagina met als categorie Humor. (Op het laatst valt de naam van een ander merk...... opzet ??)

 

Bron ZDNET

Citaat:
Wat kan de Apple iPad allemaal?

Enkele feiten op een rij

28 januari 2010 | Jeroen Geuens

 

Eindelijk is hij er: de iPad. De langverwachte en veelbesproken tablet van Apple. Maar wat kun je er mee? Wat zit er onder de motorkap? Hoeveel verbruikt hij?

 

Hieronder zetten we de belangrijkste eigenschappen op een rij.

 

Grootte en vorm

De aspectratio van het scherm is onconventioneel, maar net zoals bij de rest van de huidige i-reeks is het de bedoeling dat je de iPad zowel horizontaal als verticaal kunt gebruiken. Het scherm is maar 1,27 cm dik en meet 24,28 bij 18,97 cm. Het toestel weegt 0,68 kg zonder 3G en 0,72 kg mét.

 

Scherm

Het multitouchscherm van de iPad meet diagonaal een gerieflijke 9,7 inch. Opmerkelijk kleiner dan de kleinste MacBook, maar groter dan de iPhone. De resolutie van het scherm bedraagt 1.024 bij 768 pixels.

 

De inhoud

De iPad is maar een halve inch dik en heeft een gewicht van iets meer dan een halve kilogram. Hij wordt aangedreven door een 1 GHz Apple ARM A4-chip en heeft 16 GB, 32 GB of 64 GB aan flashgeheugen. Verder heeft hij ook 802.11 n Wifi, Bluetooth 2.1 + EDR, een 30-pins iPodconnector, een luidspreker, een microfoon, een accelerometer en een kompas aan boord.

 

Video-output verloopt via een iPhone-achtige composietadapter van maximaal 576p, en via een dock-to-VGA-adapter van maximaal 1.024 bij 768 pixels. Geen HDMI, geen DVI. Niet eens een Mini DisplayPort. 3G kun je optioneel krijgen en kost je meer, niet minder. De iPad bevat ook geen camera, wat een beetje vreemd is.

 

De batterij

Volgens Steve Jobs gaat de batterij van de iPad zo’n tien uur mee, of zelfs een maand in stand-by. Tien uur constant gebruik omvat ook het bekijken van video, dus je kunt een zestal langspeelfilms bekijken voor de iPad stilvalt.

 

Hoe je er mee omgaat

Je kunt de iPad op twee mogelijke manieren vasthouden, zoals bij de iPhone, al lijkt de portretmodus de ongeschreven standaard. De landschapsmodus lijkt meer geschikt voor video en magazine-inhoud.

 

Het besturingssysteem

De iPad is uitgerust met iPhone OS, dat op zijn beurt losjes gebaseerd is op OS X. Het voelt en ziet eruit als een iPhone, wat ook wil zeggen dat je maar één applicatie tegelijk kan bekijken en er van vensters niet echt sprake is.

 

Het toetsenbord

Typen doe je, wederom als bij de iPhone, op het softwaretoetsenbord. Volgens Jobs is typen op de iPad "een droom", omdat het toetsenbord bijna even groot is als zijn hardwaretegenhanger. Typen kan dus met tien vingers, zoals op een echt toetsenbord. De rest van de iPadnavigatie is echter geoptimaliseerd voor één hand.

 

De browser

Je surft met een opgewaardeerde versie van Safari Mobile, die je nog steeds gemakkelijk met de hand kunt bedienen. De browser ondersteunt echter geen Flash, wat in deze tijd nogal belachelijk is.

 

Wat kan de Apple iPad allemaal?

Enkele feiten op een rij

28 januari 2010 | Jeroen Geuens Verder bevat de iPad een reeks standaard kantoorapplicaties zoals e-mail, muziek, foto’s en een adresboek.

 

Ook goed nieuws voor iPhone-eigenaars: de iPad draait iPhone-applicaties. Rechtstreeks uit de App Store, zonder aanpassingen of restricties. Ze worden echter wel verbannen naar het midden van het scherm of functioneren in pixel double-modus, waardoor ze erg uitgerekt worden.

 

Accesoires

Apple voorziet drie hoofdaccessoires voor de iPad: een boekachtige houder, een normaal dock en een toetsenborddock. De houder kun je op meerdere manieren gebruiken, door je iPad er bijvoorbeeld rechtop in te plaatsen. Het keyboarddock sluit je aan wanneer de iPad in portretmodus staat. Zo kun je langere documenten typen, je iPad opladen, of beide. De iPad ondersteunt ook Apples Bluetooth-toetsenborden.

 

Prijzen en data

De iPad wordt binnen zestig dagen internationaal verscheept. Maar let op: het gaat enkel om de Wifiversie. De iPad met 3G vertrekt pas dertig dagen daarna.

 

Zonder 3G

16 GB: 499 dollar

32 GB: 599 dollar

64 GB: 699 dollar

 

Met 3G

16 GB: 629 dollar

32 GB: 729 dollar

64 GB: 829 dollar

 

 

Link naar presentatie Steve Jobs

http://www.upvideo.tv/upvideo_video.aspx?vid=rdvIfCkRVkCXiA38ij-kyQ

 

En natuurlijk direct al commentaar (categorie Humor)

 

http://www.upvideo.tv/upvideo_video.aspx?vid=QwcCU7tReUmigONLc4HkXg

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ik ben zelf een Mac-fan en natuurlijk ook gebruiker van Mac OS X. Ik vind de iPad uit wat er nu bekend is verschrikkelijk tegenvallen.

 

- Lage resolutie

- Geen multitask

- Geen flash

- Geen standaardaansluitingen

 

De enige pluspunten die ik kan bedenken is dat Apple wel nagedacht heeft over wat voor besturingssysteem je erop moet zetten. Eerdere tablets werkten niet omdat daar een desktop OS op stond. Echter heeft Apple verkeerd gekozen door het standaard iPhone OS (met bovendestaande gebreken) te gebruiken. Als je een eigen processor ontwikkelt voor dit ding hadden wat aanpassingen aan dat, verder prima, touch OS niet misstaan. Verder snap ik ook niet wat er praktisch aan is, een netbook werkt volgens mij veel lekkerder.

 

Nee, ik denk dat Apple hier misgeschoten heeft. Jammer, ze hadden ook hun stempel op deze markt kunnen drukken.

Na jaren zonder, ben ik toch weer van plan een schotel aan te schaffen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

10 redenen waarom de iPad suckt,

 

De hype rond de iPad is ook na de voorstelling niet gaan liggen. Het ding heeft meteen al felle voor- en tegenstanders, net zoals het toestel zelf voor- en nadelen heeft. Adam Frucci van Gizmodo zette de nadelen op een rijtje:

 

Groot

Het toestel is groot. Je stopt het niet in je broekzak, en ook in een doordeweekse handtas past de iPad niet.

 

Geen multitasking

Je kan geen twee programma's tegelijk draaien. Dat is een belangrijk nadeel van de iPad, waardoor je bijvoorbeeld niet snel je mail kan checken terwijl je een document schrijft, of naar een internetradio kan luisteren terwijl je chat.

 

Geen camera

In tegenstelling tot de geruchten, kan de iPad geen filmpjes of foto's maken. Webcamchats zijn niet mogelijk.

 

Aanraaktoetsenbord

Het aanraaktoetsenbord is handig om snel een internetadres in te tikken, maar voldoet volgens Frucci geenszins om echte teksten in elkaar te puzzelen. Apple lanceert weliswaar een accessoire met een extern toetsenbord.

 

Geen HDMI-uitgang

Het is niet mogelijk om gedownloade HD-films af te spelen op je tv.

 

Geen Flash

Geen Flash is vervelend op de iPhone en iPod Touch, maar op iets dat meer op een laptop moet lijken, is het gewoon irritant. De browser zal websites weergeven met grote gaten in, en de meeste internetfilmpjes werken niet.

 

Adapters

De iPad heeft geen USB-aansluiting, enkel een 30-pin connector. Om accessoires of digitale camera's aan te sluiten, heb je dus een adapter nodig.

 

Geen breedbeeld

De iPad wordt aangeprezen als een toestel om filmpjes mee te bekijken, maar ondersteunt geen breedbeeld (16:9). Breedbeeldfilms worden daardoor weergegeven met dikke zwarte banden, zoals bij de oude 4:3-tv's.

 

T-Mobile 3G

Het toestel heeft geen 'SIMlock' zoals de originele iPhone, maar werkt niet met provider T-Mobile. Bovendien gebruikt de iPad microSIMkaartjes die niemand anders gebruikt.

 

Gesloten applicaties

De iPad draait alleen toepassingen uit de App Store, die volgens Frucci erom bekend staat applicaties te verwijderen zonder echte reden, zoals Google Voice. Op laptops en netbooks kan je tenminste zelf software installeren. (sam)

 

Bron:

Hln

 

Voor mij zeker geen iPad !!!

 

Mvg.

BbyN

Blijft ze eindelijk slapen, slaapt ze…

 

VU+Duo PoWErEd bY BLaCKhoLE

Multytenne TWIN > Astra 19.2 - Hotbird 13.0 - Astra 23.5 - Astra 28.5

Link naar reactie
Delen op andere sites

een wat groot uitgevallen ipod touch met andere woorden.

 

Apple gaat nog wel eens tegen de grenzen van zn hypes oplopen. De hele buzz die ze voor elke lancering creeëren met hun stilzwijgen en "toevallige lekken" zorgt dat mensen te hoge verwachtingen krijgen.

 

En verder is het als met elk apple product: een paar generaties wachten voor het echt wat wordt.

Dreambox DM600 pli jade3

Dreambox DM800 Gemini 4.6

Technisat multytenne twin

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...