Ga naar inhoud


[Satelliet] Nieuwe firmware Philips HD-ontvangers 31/8 beschikbaar.


Gast Kimble

Aanbevolen berichten


  • Reacties 46
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Uit de mail voor betatesters:

 

Citaat:

 

Als u gisteravond de beta-software heeft ingeladen, verzoeken wij u nogmaals de onderstaande software gegevens te controleren. Komen de gegevens overeen met de gegevens in het “technische informatie”-menu, dan heeft u de beta software succesvol ingeladen en kunt u doorgaan met testen.

 

Komen de gegevens niet overeen, dan verzoeken wij u om vanavond weer tussen 22:00 en 23:00 uur de software inlaad procedure te herhalen.

 

2) Volgens de procedure hadden de twee softwaredelen "NagraGuide" en "NP (Firmware)" in één keer ingeladen moeten worden, maar dit gebeurde niet. Na het inladen van het eerste deel was het noodzakelijk om de ontvanger weer op “standby” en vervolgens weer aan te zetten. Het tweede deel wordt pas herkend als de ontvanger in stand-by is geweest.

 

 

Hoe haalt u de nieuwe software binnen?

 

Het inladen van de beta-software is zeer eenvoudig. Zodra u uw ontvanger vanavond (dinsdag 10 augustus) tussen 22:00 en 23:00 uur vanuit stand-by aanzet, wordt de beta-software automatisch herkend en ingeladen. Na het afronden van de eerste update, dient u de ontvanger op stand-by en vervolgens weer aan te zetten. Het tweede deel van de software wordt nu herkend en ingeladen.

 

Controleer na het installatieproces a.u.b. of u de beta-versie heeft ingeladen (zie onderstaande stappen).

 

 

Hoe controleert u of de beta software is ingeladen?

 

Volg de onderstaande stappen om te controleren of u de beta software volledig heeft ingeladen:

 

1) Ga naar het Menu van uw ontvanger,

2) Kies "Instellingen",

3) Selecteer vervolgens "Satellietontvanger" en voer pincode in (1234),

4) Kies nu het menu "Technische Informatie",

5) Als de onderstaande versies overeenkomt met de informatie in het menu, dan heeft u met succes de beta software ingeladen:

 

Beta-software gegevens:

Software versie= 4.15.255

NagraGuide versie= 5.6.6.7

NP versie: 5.6.6.1

 

M_Z

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou, die nieuwe software is ook niet echt een verbetering.

Het probleem van het terugswitchen van Teletekst naar gewone TV lijkt nu wel opgelost.

Maar het switchen tussen 2 kanalen met de Back toets werkt niet echt lekker.

Tevens heb al een keer de stekker eruit moeten trekken om de box compleet was vast gelopen nadat ik een stukje programma had opgenomen.

In de komende dagen zullen nog wel meer problemen naar voren komen.

 

Groet

Ron

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Zie de eerste posting van dit draadje. Er zou een bugfix gedaan zijn mbt de EPG.

 

Ik kan het helaas niet bevestigen, daar ik geen van de tuners bezit die voor een Beta-test in aanmerking kwamen.

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Uit de dealernieuwsflits van Canaldigitaal:

 

Citaat:
Nieuwe software voor Philips-ontvangers beschikbaar vanaf 31 augustus

Met de introductie van de nieuwe functionaliteiten in de laatste software-update voor de Philips DSR8121, DSR7121 en DSR7141 is de software helaas minder stabiel geworden. Het achterhalen van de oorzaak van de grootste stabiliteitsproblemen was lastig. Maar dit is toch gelukt.

Nieuwe software getest door beta-testgroep

Na een lange analyse- en herstelperiode, is er een nieuwe softwareversie waarmee de stabiliteit van de ontvangers sterk is verbeterd. Om te voorkomen dat we weer onaangenaam verrast worden door nieuwe problemen in de software, is deze eerst beschikbaar gesteld aan een grote groep beta-testers. Het gaat hierbij om eindgebruikers, die graag als eerste de nieuwe software wilden testen en hun bevindingen terugkoppelden. We hebben veel bruikbare terugkoppelingen gehad waarvoor onze dank aan alle beta-testers.

 

Nieuwe software voor alle gebruikers en nieuwe beta-tests

Na het afsluiten van de beta-test en de analyse van alle informatie, is besloten om de nieuwe versie vrij te geven voor alle gebruikers. Deze is stabieler dan de huidige versie, maar er zijn nog diverse verbeteringen nodig om het volledig naar wens te krijgen. Het ontwikkelteam blijft continu werken aan verbeteringen, die op zeer korte termijn weer aangeboden zullen worden aan vrijwillige beta-testers. Hierover volgt op korte termijn meer informatie.

 

Wat is er verbeterd aan de software?

Om u een beeld te geven van de doorgevoerde verbeteringen, volgt hieronder een opsomming van de belangrijkste verbeteringen in SP3.2b (de nieuwste softwareversie):

 

1. Na de laatste software-upgrade konden diverse LCD-schermen niet meer via DVI worden aangesloten. Zij waren genoodzaakt hun scherm via SCART aan te sluiten. Met SP3.2b is dit probleem weer verholpen. Mocht u met de nieuwe software toch LCD-schermen tegen komen waarbij er geen beeld via DVI wordt ontvangen, geef dan alstublieft via http://www.satellietforum.com het type scherm door.

2. Terugkijken van een opname was soms niet mogelijk. Een soft-reset was nodig om weer opnames te kunnen bekijken. Dit was een bijzonder vervelende bug en is in SP3.2b volledig opgelost.

 

3. Bij het schakelen tussen HDMI-bronnen kwam het regelmatig voor dat de ontvanger vastliep en automatisch ging resetten (INIT in display). Ook dit fenomeen mag zich niet meer voordoen met deze nieuwe versie.

 

4. Bij de PVR kon het gebeuren dat de ontvanger vastliep bij het programmeren van een opnamen vanuit het EPG-menu. In de nieuwe software is dit volledig op gelost.

 

5. Na het opstarten werd er in het display kortstondig verkeerde zenderinformatie weergegeven. Met de nieuwe versie krijgt u direct de juiste informatie zoals het ook hoort.

 

6. Het gebruik van de meerdaagse EPG was niet stabiel en kon voor vastlopers zorgen. Dergelijke klachten hebben zich met de nieuwe versie niet meer voorgedaan.

7. HDMI-formaatselectie bleef op 720p staan. De optie 1080i wordt nu weer ondersteund.

 

8. De klok in het display bleef staan op het tijdstip waarop de ontvanger in standby werd gezet. De klokt loopt nu weer keurig door.

9. Als de decoder uitsluitend via een SCART-kabel was aangesloten, was het niet mogelijk om via de EXIT-knop op de menu’s 'Mijn Opnamen' en 'Gids' te komen. Dit was een bijzonder vervelende fout in de software en behoort met de nieuwe versie gelukkig weer tot het verleden.

 

10. Naast de bovengenoemde problemen zijn er nog meer kleine en minder belangrijke verbeteringen doorgevoerd.

 

De gegevens van de nieuwe softwareversie voor de drie modellen ontvangers van Philips vindt u hieronder en zijn te raadplegen via het 'technische informatie'-menu:

 

DSR 8121 (PVR):

- Softwareversie: 3.6.5

- NagraGuide-versie: 5.6.6.7

- NP-versie: 5.6.6.1

 

DSR 7121:

- Softwareversie: 3.6.5

- NagraGuide-versie: 5.7.6.7

- NP-versie: 5.7.6.1

 

DSR 7141:

- Softwareversie: 3.6.5

- NagraGuide-versie: 5.7.6.7

- NP-versie: 5.21.6.1

 

M_Z

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...