Ga naar inhoud


Clonen


Hendrik007

Aanbevolen berichten

Beste lezer,

 

ik heb een originele canal + seca kaart en nu wil ik daar een clone van maken(want je weet maar nooit he?). En ik heb een fun 4 kaart die ik wil programmerenen en editen met een mastera 3 wie heeft dit al eerder gedaan of ervaring mee?

 

 

Groeten,

 

Hendrik

 

Dreambox 7025+

Dreambox 800HD PVR

80cm op DiSEqC H-H motor

70cm op 19,2 en 23,5 oost

Link naar reactie
Delen op andere sites


Fred c.s.,

 

Enig idee waarom je een GW-PIC 16F84/24C16 wel kunt beschrijven met een "emulatie" programma en eeprom zodat deze bruikbaar is, MAAR dat je niet de data van een MOSC kaart erop kunt schrijven?

 

Je geeft nl. aan dat de PPUA/MK01 data op een GW-PIC 16F876/24C6x of 16F877/24C6x geschreven dient te worden en dat is een andere card.

 

Waar is die extra ruimte danwel "geavanceerdere" processor voor nodig?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heeft volgens mij alles te maken met de grotere (64) geheugenruimte t.o.v. een GW (16).

Ofwel een silver is een qua omvang hetzelfde als een fun, "alleen met een PIC in plaats van een flash" (dit is een soort veredeld 'Sesamstraat jargon' <img src="/ubbthreads/images/icons/wink.gif" alt="" />)

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het programma wat een originele seca kaart benadert is geschreven voor gebruik met een pic16f877 processor in combinatie met een 24c64 eeprom (silvercard).

omdat de instructieset van een Atmel AT8515 processor nogal afwijkt van de PIC 16F877 kan je dit programma dus niet maarzo in een fun kaartje programmeren.

 

Programmatuur die is geschreven voor de PIC16F876 doet het doorgaans ook op de PIC16F877.

 

Iedereen noemt dit programma een cloon van een native seca kaart, dat is het echter zeer zeker niet. Het is wel zo dat het programma een native secakaart wel zeer naukeurig emuleert, inclusief de bekende backdoors. Kortom, een knap stukje software dus.

 

Het is verder niet het meest gemakkelijke stukje software om mee te werken, maar wel zeer leerzaam en beslist een heel eind goedkoper dan het experimenteren met native secakaartjes.

 

Doe je iets grondig fout wat niet meer te herstellen is dan wis je de kaart en programmeer je deze gewoon opnieuw. In het geval van een native seca kaart moet je C+ bellen (kost centjes) en een nieuwe kaart aanvragen (kost nog meer centjes).

 

Peter.

Niet gehinderd door enige vorm van technische kennis zet ik onbevangen overal mijn schroevendraaier en soldeerbout in.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Beste lezers,

ik wil nu een silvercard kopen bij een website. En daar staat deze omschrijving bij:

 

[color:"blue"] Deze PVC smartcard is gebaseerd op de embedded Microchip 16F877 processor en een 24LC64 eeprom. Topkwaliteit van Alpha Elektronics uit Zwitzerland. Deze zijn te herkennen aan het ingegraveerde alpha tekentje op het contact vlak. Neem geen genoegen met een mindere kwaliteit! [/color]

 

Als je een clone wil maken kun je dat met zo'n pasje doen?

Groeten,

 

Hendrik

 

Dreambox 7025+

Dreambox 800HD PVR

80cm op DiSEqC H-H motor

70cm op 19,2 en 23,5 oost

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb de silvercards 16F877 ontvangen maar nu wil ik een clone maken van een originele mosc kaartje (seca). Ik heb bij Duwgati alles gelezen hierover en heb bij IcProg eerst het kaartje leeg gemaakt een aantal keren en heb het gedownloade hex bestandje geopend en heb hem geprogrammeert geen 1 probleem!

Maar als ik het kaartje met MKFind open geeft hij meteen een fout melding : There was a problem connecting to your card. Port may be in use or settings are incorrect. Als ik het originele mosc kaartje erin doe en ik druk op connect/disconnect bij MKFind doet hij het gewoon!

 

1 keertje is het mijn gelukt met het 16F877 kaartje binnen tekomen maar ik zag dat er in plaats van de provider naam seca Duwgati stond. En ik kon niks wijzigen!

 

Wat doe ik verkeerd? <img src="/ubbthreads/images/icons/confused.gif" alt="" />

Groeten,

 

Hendrik

 

Dreambox 7025+

Dreambox 800HD PVR

80cm op DiSEqC H-H motor

70cm op 19,2 en 23,5 oost

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...