Jump to content


[DM7025+] Krijg CCcam niet geinstalleerd


michaelangelo

Recommended Posts


installeren van CCCam.

 

Aangezien er nog steeds vraag is naar een handleiding of beschrijving van hoe je bepaalde handelingen met een Dreambox moet verrichten, ben ik begonnen met het schrijven van een handleiding voor beginners.

 

Voorwoord:

In deel 2 probeer ik uit te leggen wat je moet doen om je Dreambox op het internet te krijgen, en hoe je via de Bluepanel CCcam kunt installeren voor gebruik van een smartcard.

 

In de volgende delen ga ik dieper in op zaken als gebruik van FTP met het programma DCC (Dreambox Control center), het laden van zenderlijsten, het updaten van satellites.xml. We gaan nu verder met Dreambox het internet op, en het instellen van CCCam.

 

Deze handleiding kun je ook toepassen op een DM500 plus, DM600, DM7000, DM7020, DM7020 plus, DM7025, DM7025plus, DM800. Ik maak in dit voorbeeld gebruik van firmware waarbij Enimga1 wordt gebruikt. Op modellen hoger dan DM500 kun je Enigma2 gebruiken. De instellingen en plaatjes die je ziet kunnen dan iets afwijken van het origineel, maar het komt eigenlijk op hetzelfde neer.

 

Oke, je hebt een DM500-s aangeschaft waarop nog de fabrieks firmware op staat. Die gaan we dus vervangen voor een andere firmware waarmee je veel meer kunt doen dan de huidige firmware!

 

Internet:

Zoals je weet kun jeje Dreambox aansluiten op een router/switch of een modem met een RJ-45 aansluiting. De Dreambox heeft een eigen ingebouwde netwerkkaart (LAN), welke je kunt aansluiten d.m.v. een cross-cable of een straight-cable.

 

De Crosscable gebruiken we indien we de Dreambox rechtstreeks willen aansluiten op een PC of laptop, en het hiermee willen laten communiceren. Dit gaat niet zomaar, je moet als je de cross-cable hebt aangesloten eerst handmatig instellingen invoeren voordat het ook echt werkt.

 

Je kan via je PC of laptop, welke weer verbinding heeft met het internet je Dreambox ook op het internet krijgen. Deze manier van werken is iets ingewikkelder dan het rechtstreeks aansluiten van je Dreambox op een modem/router waarop internet zit.

 

Het rechtstreeks aansluiten op je router/modem is dus een stuk eenvoudiger. Je hoeft dan geen handmatige instellingen op te geven in je Dreambox, en je kunt de router/modem laten bepalen welk IP adres het krijgt. Dit wordt bepaald door de DHCP server van je router/modem. Die geeft automatisch een IP adres af aan je Dreambox. Het enige wat je nog wel moet doen in je router/modem is het vertellen welke informatie naar de Dreambox moet worden verzonden, op welke poort. Dit heet ook wel port-forwarding.

 

Elke router/modem is weer anders. Het voert dus tever om hier uitgebreidt uit te leggen welk type/merk router welke handelingen nodig heeft. Daarom heb ik een link neergezet, waar een algemene beschrijving staat hoe port-forwarding precies werkt, en hoe je het instelt.

 

Simpel weg is het gewoon een soort van routeplanner op je navigatiesysteem in je auto. Je vertelt waar je heen wilt, en je navigatiesysteem leidt je hierheen. Zo gaat dat dus ook met de informatie van internet naar je Dreambox. Je vertelt je router waar de informatie heen moet. De router zorgt ervoor dat het bij het juiste adres aankomt, en de juiste poort.

 

Voor meer informatie voor het instellen van je router/modem: http://www.portforward.nl/

 

Oke, we beginnen met het instellen van je Dreambox.

 

 

 

Kies voor Setup zoals in het plaatje, en druk op Ok.

 

Je ziet nu het volgende menu:

 

 

 

Kies nu voor optie: Expert Setup. Je ziet een nieuw venstertje, kies nu voor de optie Communication SetUp. Je ziet het volgende:

 

 

 

Zoals je ziet kun je hier handmatig een IP adres invoeren als de optie rechts (DHCP) staat uitgevinkt. Vink deze aan als je werkt met een DHCP server, en je Dreambox dus is aangesloten op een router/modem van je internetprovider.

 

Je Dreambox krijgt nu een automatisch IP adres van je router/modem. Als deze er eenmaal instaat kunnen we nu via de bluepanel software van de Gemini server installeren (of PLI server als je een PLI image gebruikt).

 

Ga uit de Communications settings menu, en druk nu op de blauwe knop van je afstandsbediening. Je ziet nu het volgende:

 

 

 

Kies nu voor optie 2, add-ons. Nu krijg je een lijstje te zien met de plug-ins die je kunt downloaden.

 

 

 

Kies nu voor optie Cam door op OK op je afstandsbediening te drukken, en kies vervolgens voor de laatste CCcam versie, en druk op OK. CCcam wordt nu geïnstalleerd.

 

Als je klaar bent ga je weer uit het menu, druk vervolgens opnieuw op de blauwe toets, je ziet helemaal bovenaan dat de Box nog op Common Interface staat, zie plaatje:

 

 

 

Zet nu met de pijltoetsen op je afstandsbediening dit op CCcam 2.0.xx (dus de versie van CCcam). En kies nu vervolgens voor de optie: Start/Restart Camd (of de groene toets op je afstandsbediening). Zie plaatje:

 

 

 

Als je een Canal Digitaal kaart of een TV Vlaanderen kaart gebruikt, zal die indien je de kaart hebt geactiveerd en er een abonnement op actief is werken. De kaart moet altijd met de gouden contacten naar beneden (en aan de bovenzijde) in de box worden gestoken. Dus waar de gouden contacten zoveel mogelijk aan de bovenkant van de kaart zitten. Dus niet andersom.

 

Met de blauwe knop kun je nog veel meer plugins downloaden, zoals andere talen, zodat je box in een andere taal is te bedienen. Deze vindt je onder de optie Locale in het menu waar je ook CCcam hebt gedownload. Ook kun je Dreamnetcast erop zetten, dit is een plugin waarmee je internetradio kunt beluisteren, en je kunt spelletjes erop zetten.

 

Als je Dreamnetcast hebt geïnstalleerd dan kan je die activeren door op de blauwe knop te drukken, en nu te kiezen voor optie 3 – extras/ Setup. Je ziet dan het volgende:

 

Bron ***geen-reclame***

 

 

Link to comment
Share on other sites

Ik snap je uitleg en weet het mij ook altijd gelukt om diverse cams op een Gemini versie te installeren. Maar dat gaat tegenwoordig niet meer, omdat de cams er niet meer tussen staan om te downloaden. Ik heb dus vele externe Cccam files met behulp van ftp naar tmp gedwownload en handmatig geinstalleerd. Echter na installatie krijg ik het niet voormekaar om de cam te selecteren. En in het laatste zit het probleem.

[color:"purlple"] I just can’t live without my Dreambox 7025 and 8000 HD. What an invention!

Link to comment
Share on other sites

Meestal te weinig vrije ruimte.

Beter de tar op de pc uitpakken en met DCC overbrengen.

Daarna vaak nog wel de attributes naar 644 of 755 brengen.

Link to comment
Share on other sites

Komt er dubbel in, ingepakt en uitgepakt en dan wordt de /tmp weer leeggemaakt. Zo krijg je bv. een andere skin er al niet meer in (=80% vol).

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.