Ga naar inhoud


Belgacom laat oog vallen op Canal Plus


bensink002

Aanbevolen berichten

 

Belgacom laat oog vallen op betaalzender Canal Plus

 

(tijd) - Belgacom bevestigde gisteren dat er 'verkennende contacten' waren met Canal Plus, de betaaltelevisiezender van de Franse noodlijdende mediagroep Vivendi Universal. De niet-Franse activiteiten van Canal Plus staan te koop. Belgacom heeft interesse voor de Belgische belangen, maar het is verre van zeker of het tot een bod komt. Eerder raakte al bekend dat Telenet en Murdoch ook geïnteresseerd zijn.

 

Vivendi beoogt een dubbele slag met de verkoop van Canal Plus: vers geld binnenhalen en verlieslatende onderdelen afstoten. Het Australische mediaconcern News Corp. van de magnaat Rupert Murdoch is de belangrijkste kandidaat. Murdoch is vooral geïnteresseerd in Italië en Spanje maar biedt ook op de rest (Benelux, Scandinavië en Polen). De onderhandelingen zijn vergevorderd. 'De Europese directeur van News Corp. heeft al weken een ploeg in Parijs zitten', zegt een goedgeplaatste bron.

 

Vivendi wil Canal Plus in één pakket verkopen maar desnoods gaat het bedrijf in onderdelen van de hand. Dan komt de Benelux, die betaalzenders in Vlaan deren, Wallonië en Nederland met in totaal 470.000 abonnees omvat, op de markt. Hier komen Telenet en Belgacom op de proppen. Vivendi zou niet van plan zijn Canal Plus nog verder op te delen.

 

Vivendi mikt op 300 miljoen euro voor de Benelux, een prijs die door kenners als belachelijk hoog wordt afgedaan. Van Telenet, dat als eigenaar van kabelnetten contracten heeft lopen met Canal Plus, was de belangstelling al bekend. 'We praten al maanden met Canal Plus', zei de woordvoerster gisteren. Le Soir en L'Echo schreven gisteren dat Belgacom, dat al langer belangstelling heeft voor (digitale) televisie, ook zijn oog liet vallen op de betaalzender.

 

'We hebben verkennende contacten gehad. Het is maar normaal dat we als marktleider kijken naar alles wat beweegt, maar het is bijzonder speculatief daar conclusies aan te verbinden', reageerde woordvoerder Piet van Speybroeck. Een goedingelichte bron zei dat 'Belgacom even aan de deur belde, maar dat wil niet zeggen dat ze het huis gaan kopen. Daar komt niets van.'

 

Belgacom en Telenet zitten alleszins nog niet in het onderhandelingsstadium. 'Maar het is een feit dat zij met Murdoch de enige belangstellenden zijn voor de Benelux; aldus een waarnemer. Telenet, dat over het dossier praat met de Brusselse en de Waalse kabelmaatschappijen, en Belgacom willen vooral de Belgische zenders. Telenet hoopt bij een transactie Nederland door te schuiven naar het Amerikaanse Libertv Media waarmee zijn aandeelhouder Callahan goede contacten onderhoudt. Liberty is de sterkhouder op de Nederlandse kabelmarkt.

 

 

Groetjes,

 

Arend.

 

Topfield 6000 PVRE - T-rex 4.6 (Predasaurus2.29)-Funke 99 / 68 - Digipower SG2100 -

Topfield 3000 CI-Pro

Link naar reactie
Delen op andere sites


Nou, maak dan je borst(en) maar nat.

In Belgie zijn ze een echte voorstander van TV overdracht via satelliet.

Dat kun je zien aan de wel enorme verschijdenheid aan Belgische zenders die op de satelliet zitten.

Laten we met zijn allen hopen dat dit niet gebeurt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi bensink002,

Ik denk eerder dat Telenet Canal+ Belgie zal overnemen dan Belgacom.

Belgacom is nu al bezig met testen digitaal via de ether en Telenet is nog niet begonnen te testen digitaal op kabel.

Dus als Telenet wat slim is... wie weet.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik denk dat Vivendi graag alles wil verkopen aan newsgroup en niet belgacom ziet ziten om canalplus beneluxe laat overmenen .

wat vivendi universale wil graag veel geld verdienen en ziet liever ene grote koper dan veel kopers.

murdoch is het best bedrijf voor nederland die betaal tv poot kan uit bouwen dat zal belgacom en telenet niet gaan doen wilen aleen voor hun eigen land.

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik heb bij mijn abbonement een schrijven gehad van c+, dat het bedrijf zelf standig door gaatt en dat het hier door meer kan groeien.

wie heeft er ook de zelfde brief bij zijn gids en wil deze even posten.

gr btserver <img src="/ubbthreads/images/icons/shocked.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maar geen 1 van beide partijen is van plan om 300 miljoen euro te betalen voor Canal + Benelux. Het is een verliesgevende organisatie die alleen in het Nederlands gedeelte heel dicht bij break-even komt. News inc. zou de helft een redelijke prijs vinden voor het Benelux gedeelte en dan is er wel een groot gat tussen verkoop en bied prijs. Zullen denk ik nog hele lange onderhandelingen worden waar niet alleen de prijs een goede rol zal apelen maar ook de eisen welke Canal + stelt aan een verkoop.

Satwatcher

---------------------------------------

Link naar reactie
Delen op andere sites

Digitale tv in Europa

In onze buurlanden is de experimentele fase volop aan de gang. Het Nederlandse Mediakabel bijv., waarbij acht kabelmaatschappijen zijn aangesloten, biedt haar acht miljoen gezinnen een beperkt MrZap pakket aan, waarin zich, naast extra programma’s, ook betaal-tv bevindt voor het aanvragen van recente filmen. De abonnees betalen voor dit extra filmaanbod 160 frank per film. In Groot-Brittannië is er het verhaal van British Sky Broadcasting, dat vandaag over een slordige 4 miljoen abonnees beschikt, die over diensten zoals email, shopping, bankieren, enz. beschikken. Nog in Groot-Brittannië experimenteert BBC al sinds 1995 met digitale tv, zowel via de ether, satelliet als de kabel. Verder zijn ook ITV, Channel 4 en (weldra ook) Channel 5 van de partij, alles bij elkaar goed voor een 13-tal digitale kanalen. In Duitsland kondigde het

Bertelsmann-concern haar plannen voor digitale tv aan. In België zou Telenet nog dit jaar met een beperkt project van start willen gaan.

 

Klik voor Bron

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik denk dat murdoch en libertymedia en aol timewarner het meest kans makebn om canplus te kopen en dat het belgies belgacom niet eens en kans gaat maken om en stuk te kopen , het zal het best zijn alles canalplus beneluxe en scandinavia door ene dezelfde koper worden gekocht ik denk die landen te klein zijn om hun eigen paket te houden het is makklijker om de klein landen bij elkaar in ene paket te doen zo kunje goed koper werken .

ene voordeel is deze landen hoefje geen appraat in hun eigen taal de kanelen te hebben omdat deze landen wel engels taal kunen de inwoners wel dat verstaan.

zo kunen verschilen paketen maken van sratpaket tot supergoldpaket , in het supergoldpakket ziten alle kanelen plus alle filmzenders en het heel paket van espn en disney en nbatv. hopen dat dit gaat gebeuren voor neerlandse satkijker

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...