Ga naar inhoud


Satwatcher

Lid
  • Items

    2663
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    2

Alles dat geplaatst werd door Satwatcher

  1. De vrije keuze voor hardware geldt alleen voor DVB-uitzendnormen. Niet voor IPTV. Daarnaast mag een provider zelf bepalen welke zenders via DVB of IPTV aangeboden worden. Canal Digitaal handelt dus geheel volgens de wetgeving. Ook met het uitzetten van Mediaguard blijft er vrije hardwarekeuze mogelijk. Alleen dan in combinatie met een CI+ module. Dat dit voor menig satellietkijker geen goede optie is dat doet in deze niet terzake. Feiten zijn dat je zelf nog steeds kan bepalen welke hardware/ontvsnger je wilt gebruiken en dat de ontvangers waar het hier vooral over gaat (Enigma2 Linux) beschikken over een niet voor de door Canal Digitaal gebruikte conderingen gecertificeerde interne kaartlezer.
  2. En dan ga je ook klagen over opnamebeperkingem, dat de interne kaartlezer niet bruikbaar is of dat je verplicht wordt om door de provider uitgekozen apparatuur te gebruiken?
  3. Elke provider is in prijs omhoog gegaan. Ik denk zelfs dat bij Canal Digitaal in vergelijk de prijs minder is gestegen dan bij menig andere provider. Over slechte bereikbaarheid van de klantenservice en de slechte inhoudelijke kwaliteit hoor ik bij andere providers ook veel. Het gras van de buren is op afstand vaak groener maar van dicht bij bekeken zijn ook vaak dorre plekken zichtbaar. Het enige wat ik op dit moment echt slecht vind aan Canal Digitaal is dat het niet door pakt. Wil je de oude codering uitzetten doe het dan ook. Kondig iets niet nu twee keer min of meer aan en trek daarna de keutel in. Trek de stekker er dan snel en hard af. Doet even goed pijn voor velen met minder pijn dan al die kleine plaagstootjes die uiteindelijk tot hetzelfde eindresultaat leiden maar de geloofwaardigheid niet goed doen.
  4. Wat lekker stoer zijn sommigen toch weer. Gewoon allemaal het abootje opzeggen en dan gaan ze vanzelf wel failliet. Lekker he, staan er weer honderden mensen op straat. Kunnen tienduizenden mensen die niet zonder Canal Digitaal kunnen voor tv plots zonder tv-zenders. Maar dan heb jij lekker een goed gevoel. Lekker toch. Em dan gaan we lekker met zijn allen naar een andere provider en gaan we daar weer lopen klagen dat we niet zelf hardware kunnen uitkiezen of we in de cloud moeten opnemen. Of dat de codering daar nog akkeliger is dan bij Canal Digitaal.
  5. Canal Digitaal voldoet net als Ziggo aan de regelgeving, Uitspraak van een woordvoerder van ACM vorig jaar aan mij gegeven. Providers met een DVB-uirendnorm dienen makers van hardware (en dus niet software) desgevraagd en op eerste verzoek de benodigde informatie te verstrekken die hen in staat stelt om hardware te maken die geschikt is voor gebruik door consumenten om vrije hardwarekeuze te faciliteren. In het geval van een codering moet de maker van de hardware wel zelf de benodigde licenties van de codering te waarborgen,
  6. Nogmaals Zuppelan, als je zo zeker van je zaak bent maak je onsterfelijk bij je satellietvrienden. Span een zaak aan en win die. Ik geef je heel weinig kans maar ben de eerste die je feliciteert als je als winnaar uit de bus komt.
  7. Ik denk dat Zuppelan voor alle gebruikers van multicas maar een procedure moet starten tegen Canal Digitaal met de regelgeving van ACM in handen. Advies van mij: niet doen, ga je verliezen. Vrije hardwarekeuze betekent niet volledige handelingsvrijheid. Geen enkele wet kan Canal Digitaal verplichten om de sleutels van het eigen huis bij de voordeur te hangen zodat bezoekers zelf de voordeur kunnen opdoen. Zelfs als Canal Digitaal verplicht is bezoekers in het huis te laten dan nog mag men zelf bepalen op welke manier men zelf de voordeur wil openmaken voor bezoekers. En los van dit……is Canal Digitaal wel een Nederlands bedrijf? En geldt feitelijk voor Canal Digitaal de door ACM uitgewerkte regelgeving naar aanleiding van de Europese wetgeving wel?
  8. Ontvangers of modules die werken op multicas zijn niet gecertificeerd voor de door Canal Digitaal gebruikte coderingsnorm. De interne kaartlezer is vaak Conax of een andere Pietje PUK codering gecertificeerd. Door een technische handeling is deze kaartlezer voor andere coderingen geschikt gemaakt. De koper van de vrije hardware heeft dus in eerste instantie een apparaat of module gekocht die niet geschikt (gecertificeerd) voor het beoogde doel is. Je beroepen op vrije hardwarekeuze kan hierdoor al niet. Daarnaast heeft een provider met de huidige wet altijd de mogelijkheid om de beveiliging te veranderen of te verbeteren. Ook als hiervoor andere hardware nodig is voor gebruikers van eigen hardware.
  9. @Mimisiku sterkte. Inderdaad dan zijn dit soort probleempjes plots maar bijzaak in het leven. Wellicht ook goed voor iedereen om dit te realiseren en als naar juiste proporties te relativeren.
  10. Dit staat er helemaal niet. Er staat dat bij het vorige uitstel in 2022 een van de redenen een chip tekort was. En dat jij nu de link legt naar het huidige uitstel dat is helemaal aan jou. Is ook volledig voor jou rekening. Maar het staat niet in het artikel.
  11. Het hacken van een smartcard (en zeker van een satelliet-provider) is niet meer van deze tijd. Zeker een commerciële hack niet die dan voor iedereen beschikbaar is. Eigenlijk is satelliettelevisie met de dag meer niet meer van deze tijd als abonneetelevisie. Nu in steeds meer gebieden in Europa (ook buitengebieden) glasvezel komt, is de overgang van DVB-uitzendnormen zoals satelliet naar IPTV in volle gang. Wat is behoudens het grote ongecodeerde zenderaanbod bij beschikbaarheid van goed internet nog de noodzaak van satelliet als abonneetelevisie met online mogelijkheden als NLZIET en Canal Digitaal OTT binnen handbereik? En wellicht belangrijker. Contentaanbieders prefereren distributie aan consumenten via IPTV. Met door de beveiligingsmogelijkheden en het opleggen van restricties bij bijvoorbeeld terugkijken met niet doorspoelen bij reclame en maximale bewaartijd van opgenomen content met cloudPVR.
  12. Het is wel heel makkelijk om te schrijven dat dit artikel afkomstig is van een krant van een bepaald mediabedrijf is, en dat daarom minder positief over satelliet-tv wordt gedaan. Als eerste hebben al die ongecodeerde zenders geen enkele commerciële concurrentiedruk voor de VTM-zenders. Deze richten zich op een andere reclamemarkt. DPG gaat echt niet tegen een journalist opdragen om satelliet-tv eens goed de grond in te boren. Het artikel is ook niet volledig van HLN maar in combinatie met een telecomvergelijkingsite. Ik vind het persoonlijk ook makkelijk om te zeggen dat satelliet-tv in Nederland en België niet meer interessant is door de provider en het aanbod. Beide landen zijn gewoon te klein voor een kwalitatief en kwantitatief goed aanbod. Zeker ook omdat de kabeldichtheid hoog is. In de huidige tijd zijn er te veel goede en vaak ook betere altertieven die het voor satelliet-tv alleen maar moeilijker maken. En eigenlijk moet in alle eerlijkheid zeggen dat ‘wij’ blij moeten zijn dat Canal Digitaal en TV Vlaanderen de stekker er nog niet uit hebben getrokken. En waarom er niet over FTA wordt gerept? Het artikel is gemaakt in samenwerking met een abonnementverkoper. En die kan aan FTA niets verdienen.
  13. Oh, ja hoor. De televisie blijft gecerticeerd. Alleen de module niet meer. Als Canal Digitaal maar zorgt dat de vervangende CI+ module maar samen met de gecertificeerde televisie werkt.
  14. Gebruik van eigen hardware heeft voor- en nadelen. Canal Digitaal is de laatste die wijzigingen doorvoert die andere hardware noodzaken. Bij Ziggo zij vrij te ontvangen SD-kanalen naar MPEG4 omgezet waardoor de oudere SD-decoders niet meer werkten. Bij Digitenne van KPN werden niet alleen oude CI-modules aan de kant gezet maar ook de smartcard in de ban gedaan. En nog radicaler, je kan de nieuwe geschikte module alleen nog huren.
  15. Dat hoeft dus niet. Maar daar verschillen wij van mening over. Dat is goed hoor. Maar we kunnen wel rondjes blijven draaien op dezelfde lijn komen wij nooit.
  16. De onderdelen liggen in elkaar verweven. Satelliet is niet alleen beste,d voor abonnementverkoop aan consumenten. De zakelijke tak is nog redelijk sterk (hotels, vakantieparken enz). Ook wordt satellietdistributie gebruikt als aanvoersignaal voor veel zenders van de eigen IPTV- en OTT-platformen. Hierdoor worden kosten bespaard omdat minder gebruik gemaakt hoeft te worden van bijvoorbeeld RedBee. En ook belangrijk, satelliet is voor veel zenders de backup van het aanvoersignaal als problemen zijn met dlasvezelaanvoer.
  17. Is elke satellietklant op dit moment nog wel winst? Jij en ik kunnen niet in de boeken kijken. Dat het moederbedrijf winst maakt, betekent niet dat het satelliet deel van Canal Digitaal nog winst maakt. Immers Canal Digitaal is anno 2023 veel meer dan alleen satelliet. En providers hoeven geen diensten van M7 af te nemen. Dat doen zij op dit moment al.
  18. Dat hoeft niet perse. Die concurrent kan gebruikmaken van de IPTV-diensten van Canal Digitaal. Of streams inkopen bij M7 Platform Services voor doorgifte op eigen netwerken.
  19. Velen zeggen op te zeggen. Maar ik moet het nog zien of iedereen het daadwerkelijk gaat doen.
  20. Ik weet niet af je het opgevallen is, maar alles in deze periode is gestegen. Ook de inkoopkosten voor providers van zenders en content. Zo zijn de distributiekosten van NPO, RTL en Talpa in de afgelopen jaren meer dan verdubbeld. Is ESPN om de hoek komen kijken met een hele dure distributieconstructie. Is satelliet transponderhuur met iets van 20 procent omhoog gegaan. En zo kan ik nog wel even doorgaan.
  21. De maandprijs bij Canal Digitaal is in de periode na het stoppen van de doorgifte minder gestegen dan bij de grotere providers. En het waren tot het moment van afschakelen niet zo zeer dure zenders. Het werden plots dure zenders omdat Discovery de uitzendrechten van Olympische Spelen had gekocht.
  22. Vroeg of laat slikt bijna iedere provider alles. Gewoonweg omdat ze de content nodig hebben. Het is in Nederland juist Canal Digitaal die in een bepaald geval de poot stijf heeft gehouden. En daarom wordt het bedrijf nog steeds negatief bejegend omdat de Discovery en Eurosport zenders niet meer doorgeeft.
  23. Satelliet blijft ondersteund. Maar niet op de manier die jij wilt. Jij en anderen willen dat alles bij het oude blijft. En die vlieger gaat in providerlznd niet meer op. Canal Digitaal verandert kijken met multicas. Veen kabel- en IPTV-providers wijzigen bijvoorbeeld het opnemen van programma’s en verhuizen die naar de cloud. En in sommige gevallen wordt daarbij het doorspoelen bij reclame geblokkeerd. Providers doen dit allemaal echt niet om klanten te posten. Het moet van de contentpartners.
  24. Goed bezig, Cees. Inderdaad heb jij dan een goede vervanging. Dat 8/1Cbps aanbod hebben wij hier nog niet echt. En zeker niet tegen die prijs. En dit is nu juist waarom Canal Digitaal nu de transitie aan het maken is. Want ook op het Nederlandse platteland gaat dit aanbod vroeg of laat komen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...