Jump to content

Satwatcher

Members
 • Content Count

  2,603
 • Joined

 • Last visited

2 Followers

About Satwatcher

 • Rank
  Sat4all Core Member

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  Hilversum,
 • Interesses
  Satelliet

Recent Profile Visitors

1,140 profile views
 1. Ik denk dat SPI een constructie als FOX en FOX Sports (ESPN) nastreeft. Het Basiskanaal moet abonnees gaan winnen voor Film1. Hoe ze dat gaan doen lees je over anderhalve week in een tv-gids waarvan hier de naam liever niet genoemd wordt. Daar staat namelijk een interview in dat ik onlangs met Jeroen Bergman van FilmBox/Film1 had.
 2. Maar wat ik dan niet begrijp bij deze reacties dat niet eerst goed in de programmering wordt gekeken. Dan kom je erachter dat het voor 90 procent gewoon Engelsetalige films zijn uit landen als Engeland en Amerika. Dat er een buitenlandse film uit bijvoorbeeld een Oost-Europees land tussen zit dat klopt. SPI International heeft nu eenmaal de rechten van dat soort films. En om niet teveel hetzelfde content uit te zenden programmeren ze die films ook in de Nederlandse versie van FilmBox. Want het is gewoon een Nederlandse versie en geen kopie van de Skylink variant. Kan ook niet want die zit op
 3. Het is voor SPI het uithangbord om abonnees te werven voor het Film1 product. Voor Film1-abonnees is deze zender inderdaad weinig tot geen toegevoegde waarde. Voor abonnees die geen Film1 abonnement kopen, is FilmBox een nieuw filmkanaal.
 4. Ik hoef niet verder te dromen hoor. Heb vanmiddag hierover gesproken met SPI. Maar jij mag wel verder geloven in je eigen droom. Verder heb ik hier de programmering voor de komende weken en die is afwijkend aan de Skylink versie.
 5. Dit is gewoon een nieuw kanaal in Nederland dat op termijn ook bij andere distributeurs beschikbaar komt. Dus niets lekker goedkoop iets Oost-Europees aanbieden. Het is een eigen stream met eigen programmering.
 6. Het is helemaal nog niet zeker dat de zenders op 1 juni weg zijn. Canal Digitaal garandeert dat de zenders in ieder geval tot en met 31 mei te zien zijn. Maar houdt ook de mogelijkheid open dat het nog enige tijd langer het geval is. Dit heeft vooral met omzettingen op de zakelijke markt te maken. Als die op tijd zijn afgerond gaat het uit. Anders blijft het nog korte tijd langer.
 7. M7 Deutschland levert aan kabel- en IPTV-aanbieders in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Luxemburg tv-diensten. In dat kader staat in dit artikel het land Luxemburg genoemd. Dat staat los dat M7 Deutschland onderdeel is van Canal+ Luxemburg (M7 Group) waarvan ook Canal Digitaal en TV Vlaanderen onderdeel is.
 8. Is alleen voor de Duitstalige markt (M7 Deutschland) voor de landen Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Luxemburg.,
 9. We weten wel dat in het geval van ESPN (Eredivisie) voor iedere klant - ook al heeft deze geen ESPN zenders in het afgenomen pakket - betaald dient te worden. Dat is niet speculeren. ACM heeft namelijk bepaald dat het signaal van ESPN met gelijke voorwaarden en financiële vergoeding aan alle distributeurs aangeboden dient te worden. Deze voorwaarden geldt niet voor Discovery.
 10. Dit denk ik ook. Het was onvrede over de manier hoe Canal Digitaal met dealers omging door meer en meer zelf online te gaan verkopen. Maar providertje spelen is een heel ander spelletje dan het runnen van een satellietzaak/satellietgroothandel. Ik denk ook dat men te veel van eigen gevoelens is uitgegaan. Men dacht dat veel Canal Digitaal-abonnees deze provider ook zat waren en wel zouden overstappen. Daarbij heb ik - ook hier door leden - tabelletjes gezien van honderdduizenden Nederlanders in het buitenland die de grote doelgroep zouden zijn. Twee inschattingsfouten
 11. Inderdaad een pakket van 13 euro is tegenwoordig niet meer houdbaar zonder er behoorlijk verlies op te lijden. Zeker als je in dat abonnement de Discovery zenders plaats en in een ander pakket ook nog ESPN. Wat ook al wordt ESPN niet in het 13 euro pakket aangeboden moet er toch voor afgedragen worden. Pakketten van onder de 20 euro per maand zijn onder de huidige omstandigheid heel moeilijk rendabel te krijgen, zeker bij het huren van bandbreedte bij derden.
 12. Ik heb in de afgelopen jaren twee keer een kastje onder ogen en vingers gehad dat een OTT/IPTV oplossing voor Joyne had moeten worden. Beide keren was het eigenlijk te slecht om er iets zinvols over te zeggen of schrijven. Het waren ook experimenten met kleine marktpartijen die dachten met een goedkope oplossing de OTT wereld te kunnen veroveren. Joyne was achter de schermen dus echt wel bezig met een OTT/IPTV product. Alleen het geld ontbrak om het goed te doen. Overigens ben ik het met Michel eens dat wat Canal Digitaal op dit moment als app voor OTT gebruikt ook niet echt wereldverovrend is
 13. Laten we de mannen van Joyne nu niet tot heiligen uitroepen. Je hoort nu toch wel steeds meer uit de markt het geluid komen dat Joyne met andermans geld providertje heeft gespeeld. Ze hebben inderdaad de markt opengegooid door met flexibele abonnementen te komen. Maar als je nu evalueert dan hebben juist die flexibele abonnementen Joyne voor een groot deel de kop gekost. Vorig jaar kon hierdoor bij de divisie consumenten een minimale omzet gerealiseerd worden. En je moet - inderdaad achteraf - ook concluderen dat die flexibele abonnementen geen doorslaggevend succes zijn geweest.
 14. Je kan geactiveerde smartcards nog steeds/wel heractiveren. Maar je kan een oude smartcard die niet meer aan een lopend abonnement is gekoppeld niet laten (her)activeren op een nieuw abonnement. Ook al ben je in bezit van deze oude afgesloten smartcard.
 15. Ik denk dat er helemaal niets bij de curator ligt. Joyne heeft de laatste centjes aan contentleveranciers betaald om de zenders niet op zwart te laten gaan.
×
×
 • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.