Jump to content

Satwatcher

Members
 • Content Count

  2,533
 • Joined

 • Last visited

7 Followers

About Satwatcher

 • Rank
  Sat4all Core Member

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  Hilversum,
 • Interesses
  Satelliet

Recent Profile Visitors

655 profile views
 1. Ik ben een grote meneer geworden. Eindelijk mijn eigen fanpagina. 😀
 2. Op zich ook een wonderlijke reactie omdat je in aller edelijkheid niet mag verwachten dat forumleden (van welk forum dan ook) een tekst zelf schrijft bestaande uit meerdere alinea inclusief de header opmaak met dikkere tekst. Maar goed, de bron is Totaal TV, en ik ben binnen de organisatie van de eigenaar van deze titel niet-de persoon die zich hier mee bezig houdt. Daar is een speciale afdeling voor met personen die van dit soort zaken veel meer verstand hebben dan ik. En die daar ook afwegingen in maken. De tekst is na publicatie formeel niet meer van mij. Dus ben ik ook niet het persoon om een contactformulier in te vullen.
 3. In Nederland mogen juist in verband met de frequentie-afspraken juist geen hoge vermogens gebruikt worden. Je ziet dat bijvoorbeeld op een frequentie in meerdere delen van het land zenders met een lager vermogen actief zijn. Het was natuurlijk makkelijker en goedkoper om een harde zender op deze frequentie aan te zetten die heel Nederland bestrijkt. Maar dit mag door de internationale afspraken niet omdat het signaal dan grensoverschrijdend is en de frequentie niet in buurlanden gebruikt kan worden, inclusief naburige frequenties ivm storing.
 4. Wonderlijk om hierboven mijn eigen woorden hier terug te lezen waar dan wel weer een ander bedrijf voor betaald heeft, maar dit even terzijde, @CeesV Wat jij stelt is niet helemaal waar. Distributeurs betalen die doorgiftevergoeding van op dit moment rond €2,55 per abonnee per maand voor de doorgifte van de drie kanalen van FOX Sports Eredivisie. Daarna mogen ze zelf doen met deze kanalen wat ze willen. De één zet geen enkel kanaal in het basispakket, de andere alleen FOX Sports 1 en er zijn er ook die drie kanalen in het basispakket plaatsen. Dat FOX Sports de programmer van het eerste kanaal heeft aangepast is meer om distributeurs meer geld te laten terugverdienen door verkoop van extra abonnementen. Je moet namelijk denken dat in de oude situatie altijd winst door distributeurs werd gemaakt. Immers van ieder daadwerkelijk verkocht FOX Sports abonnement vloeide drie tot vijf euro per maand richting de distributeur. In de nieuwe situatie moeten alle zeilen bijgezet worden om break-even te spelen. Die oude situatie is er overigens nu nog steeds voor de abonnementsvormen International en Complete. Het is dus niet gek dat KPN nu alleen nog het Complete pakket aan klanten verkoopt. En waarom FOX Sports distributeurs met wijziging programmering helpt gaan ze natuurlijk niet zeggen. Maar het zou mij niet verbazen dat men voor medio 2021 met distributeurs om te tafel moet voor een nieuwe deal. En distributeurs zijn niet echt blij met de huidige deal.
 5. is niet alleen in Nederland het geval. Bijvoorbeeld in België zijn zenders (ook de publieke in tegenstelling tot Nederland) niet gratis via de ether te ontvangen. Dat distributiekosten DVB-T in grotere landen veel hoger zijn, is slechts voor een zeer klein deel waar. In verband met internationale freqyentieafspraken mogen ze in grotere landen vanaf een opstelling/zendmast met veel hogere vermogens uitzenden. Het aantal opstellingen is hierdoor veel beperkter. Dus hierdoor worden distributiekosten ook minder. Hierdoor kan ook een zender uit het Franse Lille de ontvangst in Zeeland van Digitenne vanaf de zendmast Goes op sommige plakken zelfs onmogelijk maken.
 6. We dwalen van het topic af denk ik maar toch deze reactie. Een tv-zender runnen kost in Nederland en Spanje vrijwel evenveel. Ik denk zelfs dat het in Spanje vanwege lagere loonkosten en toezichtkosten goedkoper is. In Spanje is de pot reclamegeld die onder commerciële zenders te verdelen echter vele malen groter. Zij kunnen dus ongecodeerd uitzenden omdat. zij op deze manier een gezonde bedrijfsvoering inclusief winst hebben. In Nederland zijn commerciële zenders niet rendabel te krijgen zonder extra inkomsten van distributievergoeding door distributeurs. Omdat die distributeurs geld voor de doorgifte betalen eisen ze terecht dat gratis verspreiding ongecodeerd in ether en ook online niet mogelijk is.
 7. Heeft met schaalgrote te maken. Zenders/distributeurs hebben in een groter land als Spanje een veel breder bereik dan Nederlandse zenders/distributeurs. Kosten zijn dus over meer hoofden te verdelen en dus dragelijker. Wat betreft beveiligen/rippen zijn de belangen van jou als consument natuurlijk anders dan eigenaren van content. Jij gaat als eigenaar van je persoonlijke bezittingen ook niet de slot van je deur halen omdat inbrekers als ze het echt willen toch wel je woning inkomen.
 8. @Penthe Dat heeft natuurlijk ook met zwaardere eisen aan beveiliging van online content via de apps op de hedendaagse televisies te maken. Alles moet beter dichtgetimmerd worden om ervoor te zorgen dat content niet of in ieder geval zo moeilijk mogelijk geript kan worden. Om daarna via andere wegen illegaal te verspreiden. Dat is de hardware van televisies al snel niet meer geschikt en is ondersteuning van bepaalde apps niet meer mogelijk. Al denk ik ook wel dat bepaalde fabrikanten dit argument gebruiken om de omlooptijd van de televisie te verkorten. Wat betreft een app voor Shield TV en Mi Box (Android TV) ligt het, net als bij Apple TV, toch allemaal wat moeilijker. Google en Apple hebben andere belangen en verdienmodellen dan fabrikanten van televisies. Daarom zie je dat apps voor tv-diensten van distributeurs wat langer op zich laten wachten of zelfs helemaal niet komen. Dit heeft meestal een financiële reden.
 9. Ik heb zoveel over Canal Digitaal geschreven, dus dit waarschijnlijk ook. Maar het is natuurlijk niet de schuld van Canal Digitaal alleen dat prijzen hoger worden. Bepaalde voor aanbieders must-have zenders vragen op dit moment gewoon veel meer geld voor doorgifte. Denk bijvoorbeeld alleen aan de. €2,55 per maand per abonnee van IEDER abonnement van een aanbieder voor FOX Sports en de flinke verhoging van zenders Discovery/Eurosport. En natuurlijk onze eigen publieke NPO niet te vergeten. Vergelijken met prijzen uit het verleden is hierdoor bij iedere distributeur onrealistisch . Maar daarom hadden ze bij de vaste prijs en de garantie aan jou en anderen toen enkele uitzonderingen moeten verbinden.
 10. In wel degelijk interactief opnemen (cloudPVR). Jij bepaalt net als je nu een harde schijf gebruikt wat je wilt opnemen. Bij interactief opnemen kan je ook gewoon pauzeren of voor- en achteruit spoelen zoals je nu met harde schijf doet. Het is dus geen uitgebreidere variant van TV Gemist.
 11. Nog veel belangrijker zijn de geldschieters die achter deze aanbieder staan. En die vindt je niet bij KvK. En dat zit wel goed.
 12. Hoe bedoel je? Ik gebruik gewoon NLZIET op momenten dat ik bijvoorbeeld in Spanje, Frankrijk of ander EU-land ben.
 13. Dit gaat over iets heel anders dan lineaire tv-diensten zoals Joyne levert. Het KAN op termijn een aanleiding zijn om verkoop van lineaire tv-abonnementen in Europa vrij toegankelijk te maken. Maar zelfs een online dienst als Videoland is nu officieel ondanks deze ontwikkeling niet buiten Nederland officieel verkrijgbaar.
 14. Je haalt twee dingen door elkaar. Er is een verplichting voor online diensten om buiten het land waar het abonnement is gekocht diensten niet actief te blokkeren. Dit wil echter niet zeggen dat den Belg een abonnement op Videoland kan kopen. En het betekent al helemaal niet dat een buitenlander een abonnement op lineaire tv-diensten van bijvoorbeeld Joyne kan kopen. De EU zou dit allemaal heel graag willen maar dan zullen er toch aardig war wetswijzigingen aangenomen moeten worden. En de Nederlandse Mediawet komt al helemaal niet buitenspel te staan.
 15. Satwatcher

  Satwatcher

×
×
 • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy