Ga naar inhoud

Satwatcher

Leden
 • Aantal items

  2612
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  2

2 Volgers

Aanvullende info

 • Geslacht
  Mannelijk
 • Locatie:
  Hilversum,
 • Interesses
  Satelliet

Recente bezoekers van dit profiel

1357 profielweergaven

Satwatcher's prestaties

 1. Daar denkt ACM toch echt heel anders over. Kort door de bocht gezegd, die beleidsregel is er niet zo zeer voor consumenten maar voor de fabrikanten. Die fabrikanten hebben aangegeven geen interesse te hebben om hardware te gaan maken voor IPTV omdat dit te ingewikkeld en dus te duur is. Maar voor de DVB-uitzendnormen is die interesse er wel. Dus moeten providers die van DVB-uitzendnormen gebruikmaken de fabrikanten in gelegenheid stellen om met eigen hardware te komen. Dit los van bruikleendecoders of huur- of koopvariaanten.die providers zelf aanbieden. Met andere woorden: ACM streeft ernaar dat fabrikanten van bijvoorbeeld Canal Digitaal de bouwstenen krijgt om zelf een CI+ module met virtuele smartcard te ontwikkelen om die als alternatief naast de modules van Canal Digitaal te plaatsen zodat de consument een eigen keuze in hardware kan maken. Het heeft dus niet zo zeer te maken dat een provider als Canal Digitaal gratis ontvangers of modules aan klanten levert als door een beslissing van hen apparatuur van klanten niet meer werkt. Het is echt dat meerdere fabrikanten los van de provider hardware op de markt kan gaan aanbieden, dat deze hardware mits aan de voorwaarden van de provider voldoet niet door de provider wordt geblokkeerd en de consument dus een grotere keus krijgt. Als deze beleidsregel op 28 januari in gaat en Canal Digitaal voert enkele weken later een wijziging door die bij tienduizenden mensen de smartcard met de tot dan gebruikte apparatuur op zwart zet dan bindt je de kat op het spek binden. Zeker omdat ACM zeker in de eerste periode op naleving van de beleidsregel gaat controleren.
 2. Het is geen dealerbrief/dealeremail. Er staat in het artikel dat Canal Digitaal de dealers middels een dealerbrief eerder dit jaar heeft ingelicht over het uitzetten van de CAK Mediaguard codering. Canal+ Luxembourg heeft nu aan Totaal TV bevestigd dat het uitzetten van deze codering voor onbepaalde tijd vooruit is geschoven. In de bewoording zoals in het artikel staat. En daar heb je dan ook direct - zoals in het artikel ook staat - de bron. En dit komt ook niet zomaar uit de lucht vallen. Het heeft te maken met de vrije hardwarekeuze die vanaf 28 januari verplicht is voor iedere provider die in DVB-uitzendnorm tv levert aan Nederlanders. Dit staat in de Beleidsregel Handhaving Besluit Eindapparaten van ACM. Het is olie op het vuur gooien als je een maand nadat dit besluit effectief is geworden dat je dan een deel van de vrije keuze (smartcard in emulatie/Linux ontvanger) gaat afschaffen.
 3. Zou jij jezelf nu niet kapot moeten schamen voor deze reactie? Schaamteloos!
 4. Als Canal+ Luxembourg duidelijk aangeeft dat het alleen met een CI+ module en niet met interne kaartlezer te zien is, dan lijkt mij dat vanuit de bron een duidelijk standpunt. Dat hobbyisten met toevoegen van regeltjes in files het alsnog in de smartcard werkend krijgen, dat is leuk voor hen maar zeker niet voor de grote meute zo makkelijk om het werkend te krijgen. Totaal TV is er niet voor hobbyisten maar voor de grote meute. En die kunnen gewoon met de interne smartcard van een linuxontvanger niet naar NPO 1 4K kijken. Overigens is het officiële standpunt over gebruik CI+ gelijk als tijdens het WK2018 in UHD via de satelliet. Niets nieuws onder de zon. En nu ga ik mijn pakhuis weer in om te beslissen met welke ontvanger ik vandaag weer eens naar tv ga kijken. Oh shit, ik kijk eigenlijk alleen op mijn werkkamer nog heel soms via satelliet naar tv😀
 5. Als het bedrijf om welke reden dan ook binnen de garantietermijn je VU+ niet kan of wil maken, dan kan je de koop alsnog ongedaan maken. Je krijgt dan het volledige aankoopbedrag terug. Dus dat moederbord moet de verkopende partij voor jou kopen en vervangen of ze moeten jou het volledige aankoopbedrag terug betalen. Ik denk dat het moederbord vervangen voor hen voordeliger is, zeker omdat ze als jij daar op staat ook de door jou gekochte extra tuners dienen terug te nemen omdat deze voor gebruik in deze ontvanger zijn gekocht.
 6. Geen kaart en geen CI+ module. Is alleen voor de Next. En het kijken heb ik ook niet thuis gedaan met een Next. Soms zit je wat dichter bij het vuur.
 7. Ja, soms hoor je en zie je wat bewegende beelden voorbij komen😀
 8. Je ‘kijkt’ naar het verkeerde kanaal. De test van NPO 1 4K bij Ziggo is UHD2 DVB.
 9. Ik denk dat SPI een constructie als FOX en FOX Sports (ESPN) nastreeft. Het Basiskanaal moet abonnees gaan winnen voor Film1. Hoe ze dat gaan doen lees je over anderhalve week in een tv-gids waarvan hier de naam liever niet genoemd wordt. Daar staat namelijk een interview in dat ik onlangs met Jeroen Bergman van FilmBox/Film1 had.
 10. Maar wat ik dan niet begrijp bij deze reacties dat niet eerst goed in de programmering wordt gekeken. Dan kom je erachter dat het voor 90 procent gewoon Engelsetalige films zijn uit landen als Engeland en Amerika. Dat er een buitenlandse film uit bijvoorbeeld een Oost-Europees land tussen zit dat klopt. SPI International heeft nu eenmaal de rechten van dat soort films. En om niet teveel hetzelfde content uit te zenden programmeren ze die films ook in de Nederlandse versie van FilmBox. Want het is gewoon een Nederlandse versie en geen kopie van de Skylink variant. Kan ook niet want die zit op een andere frequentie op Astra3. Wat mij opvalt, is dat er op voorhand al negatief wordt gedaan over een nieuwe zender. Natuurlijk krijg je in het basispakket geen filmzender die films als Tennet direct gaat uitzenden. Wees blij dat er een nieuwe zender is. En dat het ook nog eens een filmzender is die gewoon films zonder reclame-onderbrekingen toont. En hoe lang die zender het dan gaat volhouden? Dat zien we dan wel weer. Ik denk dat FilmBox het net zo lang gaat volhouden als Film1 het gaat volhouden in Nederland. Op termijn zal FilmBox ook gewoon bij alle Nederlandse distributeurs in het aanbod komen die op dit moment Film1 als betaalzender ook aan klanten aanbieden. De eerste stap was Canal Digitaal omdat met de satellietdistributie ook direct het aanvoersignaal voor andere distributeurs als Ziggo, KPN en T-Mobile is gewaarborgd.
 11. Het is voor SPI het uithangbord om abonnees te werven voor het Film1 product. Voor Film1-abonnees is deze zender inderdaad weinig tot geen toegevoegde waarde. Voor abonnees die geen Film1 abonnement kopen, is FilmBox een nieuw filmkanaal.
 12. Ik hoef niet verder te dromen hoor. Heb vanmiddag hierover gesproken met SPI. Maar jij mag wel verder geloven in je eigen droom. Verder heb ik hier de programmering voor de komende weken en die is afwijkend aan de Skylink versie.
 13. Dit is gewoon een nieuw kanaal in Nederland dat op termijn ook bij andere distributeurs beschikbaar komt. Dus niets lekker goedkoop iets Oost-Europees aanbieden. Het is een eigen stream met eigen programmering.
 14. Het is helemaal nog niet zeker dat de zenders op 1 juni weg zijn. Canal Digitaal garandeert dat de zenders in ieder geval tot en met 31 mei te zien zijn. Maar houdt ook de mogelijkheid open dat het nog enige tijd langer het geval is. Dit heeft vooral met omzettingen op de zakelijke markt te maken. Als die op tijd zijn afgerond gaat het uit. Anders blijft het nog korte tijd langer.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.