Ga naar inhoud


Op Astra uitgericht en wil met 2e LNB Hotbird.....


JD

Aanbevolen berichten

Goedendag u allen!!!

 

Op het moment heb ik een 78cm schotl met Alps LNB op de astra gericht!

Alles werkt perfect en eigenlijk heb ik weinig zin om de schotel nog opnieuw uit te richten voor het volgende:

 

Wil nu met een losse 2e Alps LNB en disque switch ook de Hotbird zenders ontvangen. Weet dat het beter is om de schotel op de Hotbird uit te richten en daarna de 2e LNB op de astra te richten, maar in eerste in stantie wil ik toch daar niet aan beginnen (lui en eigenwijs manneke denken jullie nu zeker??? <img src="/ubbthreads/images/icons/smile.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/icons/smile.gif" alt="" /> ).

 

Nee wat ik eigenlijk dus wil vragen:

 

Zijn er mensen onder jullie die zowel asta als hotbird zenders ontvangen en die de schotel dus op de astra uitgericht hebben? Zo ja wat zijn jullie bevindingen met bijv. slecht weer enz.

 

Weet dus dat het beter is om op de hotbird uit te richten ivm signaal sterkte en zo, maar wil toch even eigenwijs zijn!!!! Ben iedereen dankbaar voor elke reactie, ook al zeg je dat het beter is om de schotel op de hotbird uit te richten!!! Maar liever zie ik alleen maar reacties van mensen die ook deze keuze gemakt hebben.

 

 

Ben zeer benieuwd naar al jullie reacties.....

Dus alvast bedankt voor jullie medewerking in deze!!!!

 

 

JD

 

 

PS Eigenwijsheid is zeer lastig, maar in sommige gevallen leidt dit tot een onverwacht resultaat.........toch of niet dan??????

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ik zou zeggen: probeer het eens en laat het ons ook weten wat je bevindingen zijn. <img src="/ubbthreads/images/icons/wink.gif" alt="" /> En als je toch zo lui bent, zou ik een motortje plaatsen plaatsen ipv die 2e LNB+swith+beugel. Dan heb je voor een heel klein beetje meer geld, veel meer mogelijkheden. En meteen is je luiheid ook voldaan want je hebt minder werk aan zo'n motortje dan een 2e LNB te plaatsen <img src="/ubbthreads/images/icons/grin.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/icons/grin.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Natuurlijk laat ik jullie mijn bevindingen weten, maar ik wil toch even kijken wat jullie bevindigen waren. Aan de hand daarvan kan ik dan eventueel besluiten om toch maar op de hotbird af te regelen indien er goede redenen komen (buiten diegene die ik zelf vermeld heb).

 

Het lijkt me namelijk dat het wel moet kunnen ook al geeft de hotbird een zwakker signaal. Maar uiteraard wil ik dat ook graag van jullie weten, wat ongeveer de signaal sterkte etc is.....

 

Dus mocht je ook voor deze variant gekozen hebben, geef even je beindingen door aub.Nogmaals alvast vriendelijk bedankt voor jullie reactie (die nog komen hoop ik).

 

Vriendelijke groet,

 

JD

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heb het zelf niet uitgeprobeerd, maar kan zo wel bedenken dat je Hotbird sneller kwijt bent met slecht weer dan als je je schotel op Hotbird uit hebt gericht.

 

Hotbird ontvangen zal zeker geen probleem zijn en bij mooi weer heb je zeker geen last van slecht of geen ontvangst.

 

Maar ja..., het slechte weer komt er weer aan en dan ben je met een beetje extra signaalreserve erg blij.

 

Maar goed, als je dan toch koppig wil doen <img src="/ubbthreads/images/icons/grin.gif" alt="" /> , dan kan je je 2e LNB gewoon naast je 1e LNB knopen en kan je het zelf zien. Is toch een hele kleine moeite.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik snap niet wat je nou wilt?

Wil je nou een tweede LNB plaatsen met verloopstuk onder 6 graden en vervolgens de schotel helemaal niet draaien <img src="/ubbthreads/images/icons/confused.gif" alt="" /> , of de schotel op de Astra LNB uitrichten <img src="/ubbthreads/images/icons/confused.gif" alt="" /> Ik heb een tweede LNB met centrisch 6% verloopstuk op een 76 cm triax geplaatst waardoor ze (zonder draaien) dus allebei 3graden uit het lood staan: beide 0% signaal (je krijgt pas signaal als je de schotel aan de rand vervormd door er tegen aan te duwen). Daarna uitgericht op Astra: Astra 80% en HB 50% signaal. Dus toch maar uitgericht op HB: Astra 76% en HB 66%. Gewoon tv'tje op dak met signaalsterktemeter van de tuner opgezet.

```````,,,

``````(- o)`````` Niets is helemaal waar,

-oOO--(-)--OOo-- en misschien zelfs dat niet!

Echostar 5020 Samsung SPVR801 VU+ Duo/Enigma2/Openpli

Link naar reactie
Delen op andere sites

@JD

 

Ik heb een 78 cm visiosat schotel met 2 lnb's. De 2e lnb zit uit het midden. Door onwetendheid had ik de schotel in eerste instantie uitgericht op de astra. Op hotbird had ik daardoor redelijk signaal maar de kwaliteit was maar 20%. Bij een beetje regen dus geen hotbird meer. Op dit board wijs geworden heb ik met de hand de schotel iets gedraaid totdat ik op hotbird een behoorlijk signaal kwaliteit heb zonder dat de kwaliteit van de astra te ver terug liep. Dit alles zonder meetapparatuur. Nu valt hotbird allen nog weg bij een echte regenbui zoals we die nu een paar keer gehad hebben.

 

Als jouw luiheid wordt ingegeven door de capriolen die je moet uithalen om bij je schotel te komen dan snap ik dat. Anders zou ik je schotel gewoon even bijdraaien.

 

Suc6

  • Resistance is futile you will be assimilated
  • Those who would give up essential liberty, to purchase a little temporary safety, deserve neither liberty nor safety. Benjamin Franklin (1706-1790)
  • Mijn vrijheid eindigt niet waar jouw angst begint!

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gewoon de "regels van het spel" respecteren!

Hotbird is zwakker dan Astra en heeft een iets grotere schotel dan voor Astra nodig om dezelfde signaalsterkte binnen te krijgen.

Daarom moet de schotel op Hotbird uitgericht worden.

De "vrijhangende" LNB die de signalen van Astra zal ontvangen gebruikt een kleiner deel van dezelfde schotel maar is voor Astra in dat geval voldoende.

Gerdy

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is zonder probleem (gisteren uitgeprobeerd) om als de schotel op astra staat een tweede lnb ernaast te zetten (van achteren links dus) diseq switch ertussen, instellingen in receiver aanpasssen (lnb1 en lnb2) en gelijk kijken met prima resultaat

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt voor je concrete mededeling.

Heb overigens zelf afgelopen weekend nog geen tijd gzien het zelf uit te proberen.

 

Mag eerst een consturctie verzinnen hoe ik in godsnaam die tweede LNB er mooi naast hang. Alle 'standaard' beugeltjes passen weer niet goed en hebben een kleine modificatie nodig. Maar het moet wel goed vast zitten.

 

Ook mijn switch moet nog open omdat ik de kabels wil verlengen, anders moet dat ding ook nog aan die 'arm' (staad tussen LNB's en schotel) hangen. Dat lijkt me ook weer niet erg stabiel.

 

Maar goed dat even terzijde...........

 

Iedereen nogmaals bedankt en ik zal in dit topic laten weten wat mijn bevindigen zijn (met signaal en kwaliteits getallen)!!

 

Tot die tijd groet ik u!!

 

JD

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...