Ga naar inhoud


Is mijn HUMI dood?


Gast

Aanbevolen berichten

Beste mensen,

 

Ik zat gisteren (1 october) televise tekijken en in eens begon mijn Humi te piepen (zo'n ratel geluid in vorm van piep) dit duurde ongeveer 1minuut (Ik kond niks doen uit zetten en zo ging niet)daar na ging hij uit en aan. Maar nu verschijnt alleen een kniperende streepje op display en ik kan verder niks doen. Ik heb de voeding door een vriend met een multi meter laten cheken en volgens hem is de voeding nog goed. Ik heb ook geprobeerd de orgineele Humax firmware daar op te zetten maar hij kan geen contact maken met Humax. Zou het de Micro Processor zijn? (Ik hoop het niet). <img src="/ubbthreads/images/icons/crazy.gif" alt="" />

Het gaat om een gepachte IRC 5400 met een ASTON module.

Is er iemand die me kan helpen of kan vertelen, hoe zo iets kan ontstaan.

thanx

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ik zou toch nog is goed naar je voeding kijken en naar de diverse condensators. Het geluid zoals je omschrijft lijkt op het stuk gaan van een trafo of iets dergelijks. En wanneer het een halfgeleider of een dergelijk onderdeel zou zijn, wat met zoveel geluid ten onder gaat. Kun je dat vaak zien aan het betreffend onderdeel. (open gespleten)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb ook zo'n Humax die op dezelfde datum is overleden (nog eentje van de eersten) maar zonder piepend geluid (wel een zwakker knipperend streepje)

Na standby zetten begon ie al geregeld problemen te geven met opstarten.

Als ik mijn voeding bekijk ziet ie er nog heel goed uit maar na uitpluizen van dit forum ben ik er wel zeker van dat het probleem daarin zit.

Kijk even met de zoekfunctie naar de topic voeding (staat een hele lijst tussen met wat je moet vervangen , ben zelf ook nog aan het uitzoeken waar ik de 105 graden elko's kan verkrijgen)

Ik heb m'n voeding eruit , elko's ontladen , soldeergereedschap klaarliggen , nu alleen nog de onderdelen vinden en dan hopen ...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Kennelijk komt het vaker voor bij de Hummie.

Er zijn namelijk bij verschillende sathandelaren al losse voedingen te koop

(59 euro) Aangezien die 105 graden Elco's ook niet echt goedkoop zijn wellicht een optie <img src="/ubbthreads/images/icons/confused.gif" alt="" /> .

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Koostronics heeft een tijdje geleden alle onderdelen op het board gezet, dit was genoeg om de humax voor 100% te maken, heb dezelfde problemen gehadt als hierboven genoemt.

Na het inzetten liep de humax weer probleemloos

 

Kosten totaal 7,90 euro

 

Groeten Sipke

VU+ Duo2 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Yep, dat zijn echte graden. Die hoge temperatuur zal je wel niet bereiken maar waar het om gaat is de lage ESR (inwendige weerstand) die deze hoge kwaliteit onderdelen hebben.

 

Op dit board is hier al meer over geschreven.

  • Resistance is futile you will be assimilated
  • Those who would give up essential liberty, to purchase a little temporary safety, deserve neither liberty nor safety. Benjamin Franklin (1706-1790)
  • Mijn vrijheid eindigt niet waar jouw angst begint!

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

mocht je graag het schema willen van de 5400 laat je het me maar weten via pm of e-mail en als het een troost mocht zijn dan ben jij nr 100 die het zou vragen,dus heb jij dan de jubileum voedingsmail.

 

groetjes van koostronics. <img src="/ubbthreads/images/icons/grin.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

De hogere temperatuur, normale elco's 85 graden, elco's voor voeding 105 graden.

Waarom Humax ze niet gelijk erin zet bij produktie? Gaat altijd om de Euro'tjes. <img src="/ubbthreads/images/icons/laugh.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/icons/wink.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/icons/laugh.gif" alt="" />

 

Succes.

 

Spockear

Link naar reactie
Delen op andere sites

Er zitten er van 105° in maar van een erbarmelijk slechte kwaliteit ze zouden eigendlijk de stempel van 85° mogen hebben ,maar degene die ze gebruiken zijn echt niet goed en ja juist het is hem om de prijs te doen.

 

Groetjes van koostronics <img src="/ubbthreads/images/icons/grin.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...