Ga naar inhoud


radardetectorverbod weer uitgesteld !!


klaas

Aanbevolen berichten

Het radardetector verbod is wederom uitgesteld. Na prinsjesdag leek het erop dat het per 1 januari afgelopen zou zijn om een radardetector te gebruiken.

 

Uit recente informatie uit bronnen en zoals gepubliceerd in de laatste Autovisie ziet het er nu naar uit dat het verbod pas op 30 juni 2003 van kracht zal worden.

 

Of dit de daadwerkelijke ingangsdatum is, moet nog bekeken worden. De ingangsdatum is al een aantal keren verzet.

 

 

Met dank aan de site van flitsservice.

Dm8000-Newnigma \\ Big-Bisat \\ West: 5/0,8 Oost:4,8/9/13/19,2/23,5/28,2/42 \\ Ziggo

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ik ben benieuwd hoe dit verbod eruit gaat zien.

-zal het verboden worden zo'n apparaat in bezit te hebben ? en zoja hoe gaat men dit handhaven, via internet kan je die dingen gewoon aanschaffen in het buitenland.

-gaat men alleen het gebruik verbieden ? dat is toch niet te handhaven. als er zo'n verbod komt gaat mijn detector gewoon onder het dashboard met een verborgen schakelaartje. de antenne zit nu al op een dusdanige plaats weggebouwd dat alleen een knappe vent hem vind.

 

Peter.

Niet gehinderd door enige vorm van technische kennis zet ik onbevangen overal mijn schroevendraaier en soldeerbout in.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Las vandaag een motorblad (naam onbekent)dat er ook garagedeur afstands bedieningen storen op het spul/waar bij verschillende mensen torenhogeboetes kregen tot zelfs inbeslagname van de auto.zonder kwaadbewust op de hoogte te zijn.Er was zelfs een rechter die zijdat hij maar zijn automatisch systeem moest veranderen en dat terwijl meneer al die bediening had voor hier de laserguns kwamen.Heeft pas later in hoger beroep de zaak gewonnen

 

justitie gereargeerd niet de ontwetende aan te pakken maar de leverancier van de guns en dat er weer een nieuwe versie gaat komen

 

(Ze motte ons wel hebbe he

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gaan ze niet ergens met een test beginnen (A4 denk ik) met een aantal camera's op een bepaalde strook en dan je gemiddelde snelheid berekenen?

Wel handig als je weet dat tussen de laatste camera en de afrit geen controle meer is. Of als je even moet gaan tanken, die tijd rekenen ze dan niet mee.

Op de Franse Payage heb ik ook al eens (hmmm meerdere malen zelfs) als ik het kaartje afgeef bij de payage, daar bereken ze ook je snelheid aan de tijd die je tussen de 2 punten hebt gemaakt. Daarom dat ik daar tegenwoordig ook even aan de kant ga staan om zeker te zijn (hoewel ik ook wel trager rij dan vroeger).

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat voor nut heeft het dan dat je harder rijdt?

Eerst zeer gevaarlijk hard rijden om vervolgens de auto aan de kant te zetten waarna je weer in de auto springt om weer zeer hard verder te gaan.

Teneinde tot de conclussie te komen dat de auto`s die zich netjes aan de snelheid houden aan het eind gewoon voor je rijdt.

Er is 1 verschil.

Jij verbruikt meer brandstof dan al die anderen <img src="/ubbthreads/images/icons/grin.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/icons/grin.gif" alt="" /> .

Nou vraag ik je wie er slimmer is.

 

gr cb1

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ach, laten nou maar gewoon afwachten. Zo snel wordt de radardetector niet verboden. Er is altijd nog zoiets als "vrijheid van ontvangst". En zolang er geen omontstotelijk bewijs is dat een radardetector gevaar opleverd, zal deze niet verboden kunnen worden.

 

En als de radardetector verboden wordt, dan kunnen we altijd de proefprocessen afwachten. <img src="/ubbthreads/images/icons/grin.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat klopt wat je zegt en het is een europese regel dat "vrijheid van radioontvangst" maar andere europese landen vonden dat een radardetector hier niet onder viel en dus konden ze die dingen verbieden. <img src="/ubbthreads/images/icons/frown.gif" alt="" />

En dus de vraag:waarom zou nederland ze niet kunnen verbieden en de rest van europa wel?(al heb ik een stille hoop dat onze rechters beter zijn)

Dm8000-Newnigma \\ Big-Bisat \\ West: 5/0,8 Oost:4,8/9/13/19,2/23,5/28,2/42 \\ Ziggo

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ach, we zijn gewoon verwent <img src="/ubbthreads/images/icons/wink.gif" alt="" />

 

Frankrijk en Luxemburg is het bezit zelfs verboden. Als ze merken dat je zo'n ding aan boord hebt (los of ingebouwd) ben je de pineut.

Ik heb verhalen gehoord van 1700,- boete (toen nog guldens) en de persoon mocht even uitstappen, uitbouwen en het apparaat onder zijn voorwiel leggen.

Daarna mocht ie weer instappen van de vriendelijke agent en hij mocht zijn weg vervolgen (nee, niet in zijn achter-uit !!).

 

KRAK

 

Lekker, eerst een boete contant afrekenen en daarna je stinger van 2700 gulden even pletten.... ik denk dat je dan wel 'genezen' bent.... <img src="/ubbthreads/images/icons/grin.gif" alt="" />

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

De Belgen en Duitsers maken het helemaal grijs. buiten satelliet heb ik ook nog wat radioactievere hobby's. In Belgie en Duitsland mag je geen ontvanger bezitten, laat staan gebruiken die bepaalde banden waaronder bijvoorbeeld de luchtvaartbanden kan ontvangen. dit is verboden in het belang van de nationale veiligheid. volgens mij een relikwie uit de koude oorlog, maar laat je niet betrappen in Duitsland of Belgie met zo'n mooie computerscanner in de auto, je wordt gegarandeerd gearresteerd en je bent een dikke boete en je apparatuur armer.

 

Als radardetectoren worden verboden wordt het gegarandeerd gegooid op het hinderen van de opsporingsmogelijkheden van de politie. je kan hier bijna vergif op innemen.

 

Gelukkig zijn wij in Nederland inderdaad vrij liberaal. je mag hier ontvangen wat je wilt. verder mag je wat er te krijgen is aan zendinrichtingen in je bezit hebben zonder hiervoor allerlei vergunningen nodig te hebben zolang je ze maar niet gebruikt. In de landen om ons heen mag je deze apparatuur niet eens bezitten.

 

Peter.

 

 

 

Oh ja, sinds ik een radardetector in mijn auto heb rij ik een stuk rustiger is mij, en vooral mijn collegae opgevallen. niet meer zoveel trappen en kijken OF en WAAR de palen en mobiele controles staan.

Niet gehinderd door enige vorm van technische kennis zet ik onbevangen overal mijn schroevendraaier en soldeerbout in.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Toch is er al weer een alternatief voor de radardetector: een apparaat dat in combinatie met een GPS systeem een database heeft van alle plaatsen waar wordt gecontroleerd. Als je binnen het bereik van zo'n controle komt begint het ding te piepen en geeft een lichtsignaal.

 

Het apparaat (ooit gezien bij Wannahaves) detecteerd zelf helemaal niets maar is eigenlijk een soort navigatiesysteem dat plekken aanwijst waar controles zijn. Ook handig bij detectielussen in de weg want die kun je niet met een radarverklikker vinden!

 

Het apparaat kun je updaten door hem in een craddle te steken en vervolgens een modem verbindig te laten maken met een centralecomputer. Daar is aan abonnementje voor nodig.

 

Ben helaas de naam en URL kwijt. Misschien dat iemand zich dat ding nog kan herinneren. Verbieden kunnen ze het niet want het is een GPS systeem.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ach. zo'n apperaat komt altijd ver achter de feiten aan, tenslotte:hoevaak zou jij die kaart updaten?wanneer je van het werk komt? of wanneer je er heen gaat?(9 uur eerder, dan is ie echt niet actueel meer, waneer je naar huis toe gaat).

Allemaal leuk bedacht maar ik zeg maar zo: beter met radardetector op,dan met drank op achter het stuur!!!

Dm8000-Newnigma \\ Big-Bisat \\ West: 5/0,8 Oost:4,8/9/13/19,2/23,5/28,2/42 \\ Ziggo

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het GPS-systeem waar SatXman het over heeft is enkel bedoelt voor de vaste opstellingen (flitspalen e.d.), De mobiele opstellingen worden niet aangegeven door dit systeem. En een flitspaal staat een aantal weken voordat deze in gebruik genomen wordt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...