Ga naar inhoud


Nieuwe ontvanger


Gast

Aanbevolen berichten

Hallo<p>Je zou eens de forums over satelliet receivers kunnen nalezen staat vast wel een geschikte ontvanger tussen.

grtz hendrik b <img src="graemlins/thumb.gif" border="0" alt="[Duimpje]" /> <img src="graemlins/lezen.gif" border="0" alt="[Lezen]" /> <img src="graemlins/lezen.gif" border="0" alt="[Lezen]" />

Link naar reactie
Delen op andere sites


Kan je aanraden om een ontvanger te kopen die gebruik maakt van CI sloten.

Hiermee kan je naar behoefte een PCMCIA module kopen met de codering naar wens.

Mocht er dus een codering komen dan kan je die PCMCIA kaart aanschaffen die je dan in een vand e CI sloten plaatst waarmee je dan die codering kan bekijken.

Succes,<p>Astatic

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo,

Ik heb een pace 500, die alleen irdeto kan ontvangen. Ik wil een andere ontvanger aanschaffen, waar ik zowel seca als irdeto me kan ontvangen. Ik heb geen draaibare schotel, maar 1 die vast staat op astra. Ik wil een ontvanger waarmee je ook vnieuwe type coderingen mee kunt ontvangen, mocht er wat nieuws komen voor seca. Niet dat ik dan netzo als met mijn pace weer vast loopt, maar dat ik dan door middel van een module ofzo de nieuwe codering kan ontvangen. Heeft iemand een goede tip voor zo'n ontvanger. Geld maakt me niet zoveel uit. Wat heb ik allemaal nodig wat kost het en waar haal ik het.

Heb liever iets goeds, dan goedkoop en rotzooi.

graag jullie reacties,

Link naar reactie
Delen op andere sites

@ Candyman.

ga eens je licht opsteken bij de vakhandel. over beeldkwaliteit valt nogal te twisten. ook gebruikgemak is nogal smaakgevoelig.

bij de betere vakhandel kan je alle apparaten eens rustig op een rijtje zien.

wat er mbt. ci's wordt gezegd klopt, maar misschien heb je aan een c+ doos wel voldoende.

Het is net zoals met auto's, de een heeft aan een 14 jaar oud opeltje wat regelmatig onbestemde geluiden produceert meer dan genoeg :-), de ander wil minimaal een dikke Benz onder zijn / haar gat.

Peter.

Niet gehinderd door enige vorm van technische kennis zet ik onbevangen overal mijn schroevendraaier en soldeerbout in.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zou gewoon een patchbare Humax 5400 adviseren, je spaart je al een hoop geld voor de CI modules uit. <img src="graemlins/bavaria.gif" border="0" alt="[bavaria]" />

Mister Tanzer

 

Dreambox DM8000HD

Humax5400 L2.07 en H2.08

Relook 400S

Dreambox 7000-S

Dreambox 500-S

Vantage TS 221

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik was al van plan om een ontvanger met ci te kopen, ik hoor veel goede verhalen over de humax 5400. Maar dat de beeldkwaliteit niet super is lees ik ook veel, terwijl ik dit toch wel belangrijk vind.

En kan iemand me uitleggen wat viaccess is. Wat is het verschil met seca??

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hyundia HSS1000, kun je voor zo rond de f.985 inclusief de btw kopen (exclusief seca ci). Heeft (van horen zeggen) niet de hardware problemen van de Humax 5400. Maar wel de voordelen van patchbaar zijn (via funcard 5 coderingen na patch). Heeft standaard irdeto codering embeded en 2 ci sloten.<p>Hyundia DCPVR02 heeft geen embeded coderingen, wel 2 ci interface's en heeft een 40 gb harddisk voor het digitaal opnemen. En dat voor een kleine f.1300.<p>Zo rond februari volgend jaar komen er nieuwe kaarten van Canalplus (Mediaguard codering) uit. Deze kaarten zullen 100% werken op de zogenaamde goedgekeurde ontvangers. Maar of de ci het nog zal doen is nog maar de vraag, ze zeggen van wel, maar ze geven geen garanties af.<p>Als je een officiele Mediaguard kaart wilt gebruiken is het niet meer als bij Irdeto (waar de kaart gratis was), tegenwoordig kost ie +/- f.140. Deze kaart is gratis bij een goedgekeurde ontvanger. Deze "goedgekeurde" ontvangers zijn beperkt in gebruik (zelfde verhaal als jouw pace)en hebben geen ci slot.<p>Allemaal losse verhaaltjes, hoop dat je er wat aan hebt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Viaccess wordt gebruikt onder andere op de Thor (1g w) scandinavische pakket. Je kunt hier geen officieel abonnement voor krijgen, dit is overigens wel gekraakt en is met behulp van een programmer en goldcard te bekijken. Viaccess word niet op de Astra uitgezonden. Seca (mediaguard) word gebruikt om onder andere het nederlande en franse pakket te coderen. Voor het nederlandse pakket kun je natuurlijk een officieel abonnement te krijgen, en is ook gekraakt. En dit alles wordt uitegezonden op de Astra.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Klopt hier gaat mijn aandacht ook naar uit, maar de beeldkwaliteit schijnt niet zo goed te zijn, en dit vind ik toch wel belangrijk. Is er nog een andere ontvanger die ook te patchen valt met ci's en wel een goed beeld geeft.

Link naar reactie
Delen op andere sites

De Humax 5400 heeft een mindere beeldkwaliteit (voor de kenners), hoe het met de Hyundai zit weet ik niet 123. Wat belangrijk is om in het achterhoofd te houden is dat je nu een Humax 5400 kiest vanwegen de patchbaarheid en je neemt de mindere punten van de Humax op de koop toe. De afstandbediening werkt niet goed (goed richten), voeding wil nog weleens wat mankeren, slechte service 2 maanden weg voor reparatie is geen uitzondering. En let op je kunt met de patch onder anderen de mediaguard codering bekijken maar alleen met een zogenaamde funcard, een orginele canalplus kaart werkt hier niet in. Na de kaartwissel van Canalplus zal de funcard niet meer werken voor het Nederlandse pakket, dit omdat er meer van keys gewisseld zal worden en de keys beter geencrypt worden en de funcard deze ook niet snel genoeg kan verwerken, en volgens mij zullen er meer providers volgen als dit goed blijkt te werken. En mischien had je dat toch niet voor de Humax gekozen met zijn nadelen. Het verhaal van de kaartwissel is natuurlijk nog heel onzeker maar dat er wat gaat gebeuren staat vast.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hyundai hss 1000-ir (rond de f.985)

Humax 5400 (rond de f.1100)

Nokia Mediamaster 9200 (rond de f.700 (2e hands))

Nokia Mediamaster 9500 (rond de f.800 (2e hands))

Nokia Mediamaster d-box (rond de f.800 (2e hands))

Echostar dsb9800 (rond de f.350 (2e hands))

Oude irdeto ci (rond de f.600 (2e hands))<p>Deze machines en ci zijn patchbaar, de Nokia Mediamasters zul je hardwarematig moeten aanpassen net als de Echostar dsb 9800, de Echostar kan niet werken met een funcard waar alle coderingen op 1 kaart staat(nog niet).

Waar 2e hands bij staat word niet meer gemaakt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt voor alle info. Ik ben toch wel wat wijzer geworden. Maar heb nog 1 vraag. Wat raden jullie me aan. Nu al een humax 5400 aanschaffen of toch wachten tot na de kaartwissel.

<img src="graemlins/beerchug.gif" border="0" alt="[Proost!]" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hi,<p>ik heb dus zowel een humax 5400 als een hyundai hss1000 receiver.

Ze zijn beide te patched zodat een fun5in1 erop loopt.<p>Voordelen HUMAX:

1) zeer gebruikersvriendelijke kanaal-kies methode; je hebt 30 kanaalnamen tegelijkertijd op je scherm voor te kiezen, en als je wilt, per genre, of alfabetisch, zoals je wilt. De hyundai heeft dit niet, je moet een mooie lijst zelf maken, en je moet de kanalen dan wel weten te vinden (lastig als we over enkele honderden kanalen hebben)

2) De humax 5400 IRCI heeft een optische uitgang. Als je een stereo receiver hebt met digitale ingangen (optisch), dan kun je dolby digitaal kijken (luisteren) op cinedom de luxe (duitse premiere) en op Pro-7. Dit heeft de hss1000 niet. Alleen een cinch uitgang voor audio, maar die geeft ook prima geluid, alleen geen Dolby Digitaal.

3) Ondersteuning settinglijsten; er is een enorm aanbod op het internet voor humax settinglijsten. Voor de hyundai is dit nogal beperkt, al hoe wel dit aan het toenemen is.<p>4) In de humax 5400 interne gepatchte irdeto cam werken originele irdeto kaarten. In de interne cam van de hyundai werkt dit niet. But who cares, we have FUN...<p>Zo, en nu de voordelen van een hyundai hss1000 ten opzichte van een humax 5400:<p>1) Definitief heeft de hss1000 een beter beeld en ook een beter geluid. Een half blinde kan dit nog zien. Je moet je voorstellen als je het direkt kunt vergelijken, effe omswitchen tussen de 2 receivers, je ziet een duidelijk verschil.

2) De prijs, die hss1000 ligt enkele honderden guldens beneden de prijs van een humax.

3) De vormgeving, ieder zijn smaak, maar ik moet zeggen dat de hss1000 optisch zeer goed gelukt is. Het is gewoon een mooie receiver om te zien. De afstandsbediening is echter vrij ouderwets opgezet.

4) Misschien wel het belangrijkste verschil, geen vastlopers op de hss1000. Op de humax loopt de boel van tijd tot tijd wel eens vast, soms 5 keer op een avond, soms enkele dagen helemaal niet. En het maakt niet uit welke patch je gebruikt, geloof me, ik heb alle patches in huis en geprobeerd!

De hyundai loopt niet vast. Je kunt zappen tot je een ons weegt. <p>Zo dit waren enkele tips, ik zou zeggen maak je keuze.<p>Suc6 met de hobby<p>GREETZ VAN JONAS<p>[ 13-12-2001: Bericht gewijzigd door: jonas ]<p>[ 14-12-2001: Bericht gewijzigd door: jonas ]</p>

Greetz van Jonas

 

Pioneer 506-XDE plasma met Yamaha YSP-1000 Surround receiver; DM800; DM7000; DM500; Iphone 3G(S); iMAC 2.7i met SNOW leopard OSX; PS3 en WII; Apple TV

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het blijft moeilijk, mischien werken de ci niet meer na de kaartwissel, mischien na een update wel weer, mischien kan je straks alleen nog maar een ci kopen met een landcode (1.06, 1.07). Het blijft eventjes onzeker, het feit blijft dat als door de kaartwissel van Canalplus de ci niet meer zou werken er heel wat abonnementjes zullen worden opgezegt, en of Canalplus daar op zit te wachten ? Persoonlijk denk ik dat het patch verhaal voor korte of langere tijd niet meer zal werken na de kaartwissel. En een bijkomend nadeel is dat de 5in1 software niet auto update is, dat betekent dat bij een dagelijkse keywissel je dagelijk je kaart handmatig moet updaten. Maar voor de echte hobbyist mag dit de pret niet drukken. En als echte hobbyist kies je voor de Humax, omdat bekend is waar de patch vandaan komt en omdat hier meer software van in omloop is.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.