Ga naar inhoud


Praktische toepassingen voor de dreambox.


jonas

Aanbevolen berichten

Hi,

de recente testen in Uden hebben mij dus ook doen besluiten om mijn Topfield4000 te gaan omruilen voor de dreambox.

Voornaamste reden is dat ik de receiver wil gaan opnemen in mijn computer netwerkje thuis.

Het streamen van nieuwe software en het laden van nieuwe settinglijsten lijkt mij een duidelijke zaak, dat moet dus zonder problemen gaan lukken.

Maar dan de rest???

Wat zijn de praktische toepassingen voor het opnemen in een netwerk. Kan ik dan direct opgenomen programmas 'drag en droppen' naar mijn main pc waar een dvd brander op zit?

De remote verbinding naar het netwerk word via een USB gedaan. Is dit USB-1 of USB-2???? Het verschil in throughput is namelijk zeer groot.

Kan ik op mijn main PC de opgenomen programma's afspelen, of is de bandbreedte niet groot genoeg.

En wie kan zich nog meer praktische mogelijkheden voorstellen voor deze mooie machine??

Ik heb op mijn main pC een USB-bluetooth adapter zitten. Ik neem aan dat er ook een verbinding via BT gemaakt kan worden, dat spaart weer wat verkabeling in huis, en mijn computerkamer is naast de huiskamer (10 meter afstand)

p.s. de Magic Module die nu in de TF zit wil ik dus gewoon verder in de dreambox gaan gebruiken!

 

Groetjes, en dream zacht!

 

Johan

Greetz van Jonas

 

Pioneer 506-XDE plasma met Yamaha YSP-1000 Surround receiver; DM800; DM7000; DM500; Iphone 3G(S); iMAC 2.7i met SNOW leopard OSX; PS3 en WII; Apple TV

Link naar reactie
Delen op andere sites


De dreambox wordt op het netwerk aangesloten dmv een ethernet aansluiting die op 100 Mbit werkt (heeft mijn Xbox ook en daar haal ik ongeveer een datasnelheid van 5MegaByte per seconde).

 

Een aantal toepassingen die ik zo kan bedenken zijn (en er zijn er natuurlijk meer mogelijk <img src="/ubbthreads/images/icons/smile.gif" alt="" /> ) :

 

- Een ftp-server op de dreambox zodat je mp3's/films etc. van de dreambox af kunt halen cq erop kunt zetten (zoiets als evolutionX voor de Xbox)

- Als je een kabel of adsl verbinding hebt zou je de dreambox constant aan het internet kunnen hangen en kan ik me voorstellen dat je de box via het internet kunt programmeren (de timer enzo)

 

Ik weet niet of bovenstaande te realiseren is op de DB maar gezien het feit dat het OS (firmware) linux is en deze gedeeltelijk opensource is denk ik het haast wel <img src="/ubbthreads/images/icons/wink.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik vraag mij dan wel het één en ander af.volgens leden gedraagd de dreambox in een netwerk zoals een pc.Je zal de dreambox kunnen benaderen via gelijk welk ftp programma.Mijn vraag is,zal je zelf een ip adres kunnen geven,een dynamisch ip adres of zal het een vast ip adres zijn die gelijk is voor elke box (ik hoop van niet <img src="/ubbthreads/images/icons/frown.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/icons/frown.gif" alt="" /> ).Als die zich gedraagt zoals een pc met(sorry als ik verkeerd ben ken niks van linux) tcp/ip,zou het handig zijn,dat hij een dynamisch ip adres zou aanvaarden,want iedere computer aangesloten aan mijn router,geeft de router een ip adres aan de pc.Dan zou in feite de router een ip adres toekennen aan de dreambox.

wie kan mij duidelijkheid geven of het een vast ip adres is voor elk dezelfde dreambox,of die variabel is,of als die dynamisch is,of instelbaar via menu,vast of dynamisch.Als er een soort server inzit,dan kan je eigenlijk (denk ik) de dreambox benaderen via het internet vanop andere plaasten te denken zoals een ander lid zei,als je bezoekje iets uitloopt,hem vanop afstand programmeren.

Of bevoorbeeld als iemand er weinig van kent via het internet jouw zenderlijst naar zijn dreambox sturen.

denk maar aan velen die hun ontvanger om de 2 maand afbreken om hem door de winkel of hobbyclubs te voorzien van nieuwe lijsten,dan kan het via het net gebeuren.Wel met controle over de box via paswoorden en het delen van zaken in de dreambox.

surfen en mailen zou mogelijk zijn via de db,heeft die dan voor degene die geen router hebben ook ppoe aan board bij de software om te connecteren met een adsl modem?een modemprogramma om via een usb modem en een pstn lijn in te bellen naar het internet?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik hoop dat je ook een telnet of een SSH verbinding kan maken naar de Dreambox, hierover heb ik nog niets gehoord. Wel dat je de RS232 poort als console kon gebruiken. Want dan kan je tenminste aan echt remote management denken en misschien in de toekomst wel een web-interface (http poort) voor de instellingen vanaf een computer aan het netwerk.

Xtrend ET9000, Samsung UE40D6200, Onkyo TX-NR818, Yamaha YST-SW515

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hi,

volgens de laatste berichten zouden de nieuwe droomen vanaf 22 Oktober voor de uiteindelijke users te koop aangeboden worden.

Dit houd m.i. in dat de boxen dit weekend aan de sathandelaren verstuurd zijn.

Heeft de ene of andere handelaar al iets binnen????

Indien niet, dan moeten we er toch vanuit gaan dat het November gaat worden... <img src="/ubbthreads/images/icons/confused.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/icons/confused.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/icons/confused.gif" alt="" />

 

Gr

Jonas

Greetz van Jonas

 

Pioneer 506-XDE plasma met Yamaha YSP-1000 Surround receiver; DM800; DM7000; DM500; Iphone 3G(S); iMAC 2.7i met SNOW leopard OSX; PS3 en WII; Apple TV

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...