Ga naar inhoud


gevaarlijk weer voor slecht bevestigde schotels !


paardje

Aanbevolen berichten


  • Reacties 35
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Heb hier een 50cm prime focus schotel 18meter hoog in de mast hangen. Die heeft op het moment ook niet zo best. De mast gaat bovenin soms naar schatting een halve meter heen en weer.

Omwaaien zal de mast niet direct, alleen de antennerotor kan misschien beschadigen. Een paar meter lager hangt een vast op gestelde 60cm schotel die naar een vast atv station staat gericht. Nu met de "storm" volledig in de ruis. Af en toe heb ik beeld als de wind even weg is.

--> Windows logica: Afsluiten onder Start
Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi,

 

Ik heb een 1,80 meter schotel die ik dwars op de wind instel, zo is het windvlak het kleinste en lukt het best wel goed (afkloppen natuurlijk).

Maar de schotel staat er al zo'n 4 jaar en heeft al heel wat stormen overleefd.

Dat kan ik niet zeggen van een 3,12 meter schotel die ik boven op het dak had,

die heeft het wel overleefd, maar schoof 2 jaar geleden met bijna een ton aan balast gewicht bijna van het dak af (was geen pretje).

 

Hopelijk heeft iemand wat aan de tip van dwars op de wind en iedereen sterkte

toegewenst met de schotel en de storm (leuk op het strand overigens).

 

Met Vriendelijke Groet,

 

Wil Weten

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mijn 80cm triax die vast aan een paal in de tuin staat is nog geen probleem.

Mijn 110cm triax,met Rian motor die tot 120cm schotel kan hebben, geeft echter al geen signaal meer.Ik weet niet wat het eerste verdraaid,tussen de as en de schotel of tussen de paal en motor.Derde mogelijkheid de motor is door de tandwielen heen gegraaid.Nu hangt die van mij tussen de beg. grond en 1 hoog in,ik ben benieuwd wat een 110 met Rian in de polder of op een flat met 10 verdiepingen doet.Het is de eerste keer dat ik een storm van deze omvang mee maak,maar ik durf mijn hand niet in het vuur te steken voor deze constructie.Voor iedereen die morgen het dak op moet :Wees voorzichtig en pleur niet met schotel en al van de ladder.Zelf genees je meestal wel weer ,maar het geeft al gauw krassen op je schotel.

Groeten Theo

Link naar reactie
Delen op andere sites

mijn arme 80 cm schotel van 10 jaar heeft zijn lnb arm verspeelt in de windkracht 11 staande storm hier in vlissingen.

oke de arm was al aan het roesten, schotel niet.zag het al jaren aankomen er bleef altyd zout water in de bocht staan ( ben even de naam van de schotel kwijt maar was een bekend engels merk iets met len... h.... )

dus als iemand in zeeland nog zo'n armtje heeft <img src="/ubbthreads/images/icons/confused.gif" alt="" />

schotel was trouwens berekend op windkracht 13 ( 200 km/u ) en houdt het ook hier op 10 meter hoogte goed uit .

echter ber. op roest lose schotel gedaan.

ps was thuis lnb nog heel <img src="/ubbthreads/images/icons/laugh.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/icons/laugh.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/icons/laugh.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb een channelmaster 120cm op een tegelvoet (60x40 cm grindtegels).

Er liggen 8 grindtegels op de voet (4x2) en ik hoor hem nu soms klappen.

Ik woon op de 3de etage (hoogste etage) en de schotel staat meteen boven me op het dak.. Denk dat je zeker naar een grotere voet moet voor een 120 cm schotel.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Niet doen!

Het oppervlak van de 120 schotel is zo groot,dat je mast geheid plat gaat!Of je moet zandzakken op de stenen gaan leggen.

Ik heb één van mijn schotels met een betonblok in de grond staan, het is maar een 80cm,maar zelfs met deze wind vandaag goed beeld en geen trillingtje aan de mast te zien!Terwijl mijn 110 met motor aan de muur vandaag de zwakste schakel is,Tot ziens!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb een 1 meter Funke en heb bij de heftigste windstoten ook last van trillingen in het beeld! Heb even op zolder naar de schotel op het dakterras staan kijken maar ik heb het idee dat deze trillingen door de LNB arm worden veroorzaakt en niet de schotel want die staat als een huis!

VU+ DUO (VTi 5.1.0)
DM500HD (Openpli)
Maximum E85 met | 28,2E | 23,5E | 19,2E | 13,0E |

Link naar reactie
Delen op andere sites

In een 60x40 cm tegelvoet is plaats voor 4 terrastegels van 40x60 cm. Daar liggen bij mij nog twee lagen tegels extra op (totaal dus 12 tegels) en hij blijft keurig op z'n plek staan. Of de motor en schotel het ook houden...? Wie zal het zeggen......

 

Hoi Swaag.

Link naar reactie
Delen op andere sites

geen signaal (door storm?)

 

Beste vrienden,

Vorige week heb ik mijn eerste schoteltje opgehangen. Sindsdien geen problemen. Alles is vlot en vlekkeloos te ontvangen (ook de hele ochtend).

Vanmiddag wou ik weer tv-kijken, maar ik kreeg de melding "geen signaal" op mijn pace. In paniek gaan kijken of de schotel er nog hing... Geen probleem, maar nu is mijn vraag: waaraan ligt dit? Moet ik gewoon wachten tot de wind/storm weer is gaan liggen voor er weer beeld is? Of kan het zijn dat de schotel door de wind ietwat is verdraaid zodat ik de (digitale) signalen niet meer opvang. Of ligt het aan de lnb die ik redelijk zie bewegen vanuit het raam...

dreambox 8000 2TB | 4x dvbS2 | image LT6 v5 | LG SL9000 LED47

visiosatG4 | 4x Spaun 411 4/1 | quadALPS | 13-19-23-28

TV Vlaanderen | Canal Digitaal | Sky UK | Telesat | CanalSat

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je schotel zal er best nog wel hangen, maar luttele centimeters verschuiving is zat om geen signaal meer te hebben. Een heen en weer wapperende lnb is ook een reden.

 

Hoi Swaag.

Link naar reactie
Delen op andere sites

nou myn schotel op tegelvoet staat als een huis maar een gedeelte van het plat dak zit er nu over heen gevouwen ben bang dat ik het hele zaakje wel weg kan gooien en weer op nieuw kan beginnen <img src="/ubbthreads/images/icons/frown.gif" alt="" /> . <img src="/ubbthreads/images/icons/frown.gif" alt="" /> . <img src="/ubbthreads/images/icons/frown.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...