Ga naar inhoud


WatchOS 7.4 en iPadOS en iOS 14.5 is uit!


Michel

Aanbevolen berichten

  • Beheerder

Apple is begonnen met het uitrollen van watchOS 7.4 en  iOS/iPadOS 14.5 naar iPhone- en iPad-gebruikers. De nieuwe update voegt onder andere nieuwe anti-trackingfuncties en Airtags toe aan de mobiele besturingssystemen.

Nieuwe functies:

In iOS 14.5 wordt het eenvoudiger om je iPhone te ontgrendelen met Face ID bij het dragen van een mondkapje, mits je ook een Apple Watch hebt, want die zorgt voor de authenticatie. De app Podcasts heeft een metamorfose ondergaan, en vanaf nu kun je er ook betaalde podcasts beluisteren. In Herinneringen kun je je lijstjes voortaan beter sorteren, Apple Music biedt een leuke manier om je favoriete songteksten te delen én er zijn nieuwe emoji’s. Siri zou op diverse punten zijn verbeterd en uiteraard is er nu ook ondersteuning voor de nieuwe Apple Airtags, Ook is er nu ondersteuning voor de PS5 en XBox series X controllers. En dat is nog maar een greep uit alle nieuwigheden.

 

Tracking beperkingen:

Apple kondigde de App Tracking Transparency-functie vorig jaar aan. Hiermee moeten gebruikers voor iedere app toestemming geven om hun activiteiten te tracken, zodat de ontwikkelaars gerichte advertenties kunnen tonen. Dit gebeurt via een pop-in, die wordt getoond wanneer de app voor het eerst wordt geopend. Gebruikers kunnen er ook voor kiezen dat dit trackingverzoek standaard wordt geweigerd. Die optie is te vinden onder 'tracking' in de privacyinstellingen van iOS.

 

Gebruik je een advertentie blocker? Sluit onze website dan uit. Zonder advertenties kan deze site niet voortbestaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...