Ga naar inhoud


Nokia 9302S Hotbird en/of Astra instellen


Gast

Aanbevolen berichten

Hallo,

 

Ik ben compleet nieuw op het sat terrein. Nu ontvang ik astra en nu wil ik de hotbird ontvangen. Wat moet ik hiervoor instellen (behalve de schotel bijdraaien indien nodig) Ik heb wat gelezen over vertikaal en horizontaal en frequenties maar kan niet zo gauw wat vinden wat ik moet instellen.

 

een beetje help zou leuk zijn hierbij. Heb veel humax files gezien om alles automatisch te instaleren maar daar heb je niks aan wanneer je handmatig moet met een nokia 9302s <img border="0" title="" alt="[Frown]" src="images/icons/frown.gif" />

 

Plz help mie <img border="0" title="" alt="[Confused]" src="images/icons/confused.gif" />

Link naar reactie
Delen op andere sites


beste @Ohnee, je kan toch het beste deze vraag stellen in het Nokia forum, maar goed een antwoord wil ik je wel geven.

Er zijn 2 mogelijkheden:

1) een draaibare set te kopen waarmee je jouw schotel kan aansturen naar een andere positie, zie voor frequenties en posities onder de diverse linken hierboven

2) een multi feed instaleren op je sateliet antenne, die geeft dan plaats aan twee LNB's waarvan de ene een spiegel van Astra op-pikt en de tweede de spiegel van Hotbird.

Wel moet je dan een zogenaamde diskeq box of ook wel een splitter aanschaffen. Je moet ook settings inladen op je Nokia en dan opletten dat Astra op diskeq 1 en Hotbird op 2 staat.

Mocht dit je nog steeds niet duidelijk zijn, raad ik je aan hulp te vragen in het Nokia forum en ook de vele postings over dit onderwerp te lezen.

Ik wens je veel plezier toe en suc6!

Geld maakt niet gelukkig maar geluk is onbetaalbaar

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...