Ga naar inhoud


De dream getest


Gast

Aanbevolen berichten

Nadat de dreambox uitde doos kwam deze eens goed van boven en vanonder, vanvoor en vanachter bekeken. Conclusie: design vind ik wel mooi, ietwat plastiekerig ,maar voor de rest valt het welmee. Achterkant mis ik een HF aansluiting(eventueel handig voor doorlussen van slaapkamer en zo),maar voor de rest is hij mooi uitgerust.

Voorkant : je moet er van houden maar de CI oplossing is een van de slechtste dat ik al heb gezien,deze is niet gemaakt om de CI´s makelijk te kunnen wisselen.Maar wederom 2 andere kaartslots beschikbaar voor.... mischien de toekomst en een aansluiting voor een flashkaart.

Wat ik ook nog miste is de aan uitschakelaar om de box in zijn geheel te resetten.

Het blauwe display is het eerste wat opvalt als je de box aanzet. Spijtig genoeg is het niet goed leesbaar. Er is nochthansruimte genoeg voor een groter display voor deze functie,maar het idee is goed.

De afstandsbediening, OOOOO mijn gebeden en die van mijn vrouw zijn verhoort, echt dit is een van de beste ab´s die ik in men handen heb gehad. Die ab was echt direct thuis in men polletjes.

Maja ,het was effe zoeken naar alle functies ,zonder een handleiding was dat moeilijk, maar toch gelukt. Zelfs voor men vrouw <img src="/ubbthreads/images/graemlins/tongue.gif" alt="" /> .

Nog een minpuntje ,er zat geen scartkabel bij, dit zou toch moeten volgens mij, dit hoort zo bij een apparaat dat je op je tv aansluit moet er bekabeling bij zijn, mischien eventueel een door te geven punt aan de distributeur.

De software hmmmm, dit is dus een betabox.Voor mij persoonlijk een box met zeer veel mogelijkheden ,maar nog niet doorontwikkelt, maar daarom is hij ook beta.

Met CI´s heeft de soft duidelijk nog problemen. Hier een paar testcases.

Aston 1.03 niet herkent

Aston 1.05 word goed herkent alles werkt goed hierop (soms valt de cam uit)

Irdeto4.7se word goed herkent alles werkt goed hierop(cam valt nooit uit)

Viacess word goed erkent alles werkt goed hierop(cam valt regelmatig uit)

En de Magic cam das dus een zorgekind MM 1.09 wordt herkent valt uit en met beta4 software wel beeld maar geen geluid op de nederlandse kanalen, premiere beeld en geluid.

mijn magic is een 1.01 ,een vriend van me heeft een 1.02 en die meld dat hij dus wel geluid heeft met dezelfde config. Het beeld is dus van dezelfde kwaliteit als van de nokia 9500 en dbox , ronduit uitstekend.

Zappen : Heeeerlijk snel, heb zelden zo een snelle ontvanger gezien er zijn er nog ,maar deze behoort tot de top.

Het schakelen tussen coderingen gebeurt vlotjes en het inlezen van de channels is een lust. Hier en daar laat de software nog een steekje vallen ,maar dat is niet erg, effe de box resetten en weer testen.

Deze box gaat groot worden als er altenatieve software word voor geschreven, hij heeft er de capaciteiten voor en is er zeer geschikt voor.

De hd heb ik nog niet kunnen testen wegens het afwezige kabeltje ,de hd moetook zorgvuldig worden gekozen wegens de stroomafname, dit is vind ik ook een minpunt.

"Mijn conclusie momenteel" Deze box is 'nog' niet geschikt voor het grote publiek, waarschijnlijk onder druk van de gebruikers op de markt gegooid, maar dit kan ook zijn positieve kant hebben. Veel betagebruikers kunnen nu goede respons geven als ze het kunnen volhouden en zo de programeurs voeding geven. Zo en alleen zo kan de software Volwassen worden en dan heb je een ontvanger die momenteel nergens op de markt te vinden is in deze vorm.

Maar momenteel is de software nog te veel buggy voor een vaste plaats in de huiskamer "vrouw zou zot worden" .Zijn plaats is mometeel op de testbank en hobbykamer.

Mijn raad aan de gebruikers en programeurs :Geeft die programeurs werk ,zorg voor een goede stroom gerichte informatie aan de programeurs van bugs en ideeen en heb geduld, veel geduld met de ontvanger.

programeurs: volg de raad en aanbevelingen van je gebruikers en zorg voor opeenvolgende betas van de software zodat de betatesters/gebruikers niet stilvallen in hun stroom van opmerkingen/bugmeldingen. En stel prios in het oplossen van punten . Eerst de hoofdzaken oplossen vooraleer de ad-ware te programeren . Trouwens die ad-ware wordt wel gedaan door andere personen.

Oja een kanttekening, bij mij is de box nog niet vastgelopen wel problemen met menus maar vastlopen nog niet.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Hoi Compy. Netjes getest vind ik. Hieruit krijg je volgens mij een redelijk objectief beeld van de dreambox. Ik heb ongeveer dezelfde ervaringen. Alleen het display is bij mij goed leesbaar na het contrast en helderheid optimaal te hebben ingesteld. De reset schakelaar die jij mist is gewoon een combinatie van alledrie de toetsen op de voorkant tegelijkertijd indrukken. Dat is een harde reset. Ik heb overigens met een aston 1.05 en originele seca kaart geen enkel probleem. Ik hoef de cam nooit te resetten, maar moet wel na aanzetten van de box (cold boot) één keer van zender schakelen en heb daarna pas beeld.

 

Groetuh,

 

Tox.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik dacht dat die 3 toetsen tegelijk een softreset is of was, een hard reset is nog wat anders. Maar het kan ook een hardreset zijn met die 3 toetsen ,als dat zo is is dat een gaatje minder boren in de toekomst <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smirk.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Volgens mij is het een harde reset, want ik heb de box één keer echt helemaal zo vast als een huis gehad en kon toen via de reset knoppen weer booten.

Dat lijkt me niet te kunnen als de software helemaal hangt, maar zeker weten doe ik het ook niet.

 

Tox.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Kan mij aan sluiten bij je woorden compy,mis alleen de vermelding van scpc zenders nog niet willen lopen.

Dit is voor velen van ons die graag feeds kijken een grote tegenvaller.

Mag/moet ook vooraan op de bug lijst als het aan mij ligt

groete Netpad.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ga dit vanavond eens proberen Netpad, ik heb dit nog niet getest. Morgen testresultaat!

Ik ga ook een een scan doen op transp. en kanalen zowel met de dream als met bv de gbsat en eens kijken hoeveel ze er elk vinden. Mischien kunnen er meer gebruikers dit eens doen met hun andere ontvanger. Kunnen we mee zien hoegevoelig momenteel deze ontvanger is met de betasoft erin

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou ik heb het al vaak gehad.

Ik weet niet wat ik verkeerd doe, maar heb al zeker 4 keer gehad dat alleen een reset dmv stekker uit hielp.

Verder zo'n 6 keer een reset dmv de drie knoppen.

Vooral bij Lemmings (the good old days) is het al een paar keer fout gegaan.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Inderdaad Netpad na gisteren getest te hebben op scpc kanalen, heb ik hetzelfde als jij.De weergave is moeizaam en soms blokkerig, als de ontvanger veel signaal krijgt is dit al een stuk beter (1,8 channelmaster), op de 80 cm had ik daar meer last van.

Nog een een probleempje dat ik heb vastgesteld gisteren is dat de ontvanger zeer gevoelig is aan signaalafname op de doorluspoort van de lnb, als je de 2de reciever aangezet trek hij waarschijnlijk signaal weg en bevriest het beeld op de dream. Het vergelijken van de gevonden transponders en kanalen ben ik gisteren niet meer aan toegekomen, dat zal iets voor deze avond zijn.

Blijkbaar zullen de 3 knoppen aan de voorkant toch geen volledige reset zijn wat een aan/uit knop toch noodzakelijk maakt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...