Ga naar inhoud


[Pioneer] funkaart werkt maar FF


chablis

Aanbevolen berichten

Heb deze al bij beginnersvragen gezet, maar ben er nog niet uit: Pioneer s110 NL (nog niet gepatched) met funcard 4 doet het 10 sec vraagt dan om simkaart te plaatsen. Ligt dat aan files of aan ongepatchte deco? Deco loopt ook vast maar na koude start werkt Abokaart wel weer (ga morgen mijn Jtag in elkaar bakken. Ben benieuwd!!? Overigens keigoeie sites van duwgati, zeagers, mads e.a. en last but not least Satori en friends!!! <img src="/ubbthreads/images/graemlins/cool.gif" alt="" />

DM 800 HD, Enigma2, OpenPli, 2*Pioneer DBR-S110 NL, 2 wokken 1*HtH.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Dit ligt inderdaad aan de files. Voor een ongepatchte ontvanger is er moeilijk aan goed werkende files te komen. Speciaal aan fun files.

Heel goed dat je zelf een jtag in elkaar wilt zetten om de deco te patchen. Ik wens je alvast veel succes en kijkplezier.

 

PS

Wij vinden het hier leuk om te horen hoe alles verlopen is en niet alleen als je nog vragen hebt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Met die puike beschrijvingen lijkt mij dat patchen niet al te moeilijk en die Jtag stelt niet zo veel voor (staat wel een foutje over die voedingsjumper op Mads site. Ik wil gewoon ook graag weten wat het soort kaarten en files voor problemen kan geven bij een bepaalde deco. De gein is natuurlijk dat wanneer je een werkende file hebt, uit te zoeken waar de problemen kunnen zitten, maar die ik nu heb ...... 10 seconden. Game Over!. Is het trouwens zo dat alle files waar een Pic in de naam zit niet voor een funkaart werken? Enne komt het ook voor dat extern Eeprom niet wordt gebruikt? Is voor een newbee wel verwarrend allemaal <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

DM 800 HD, Enigma2, OpenPli, 2*Pioneer DBR-S110 NL, 2 wokken 1*HtH.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zoals iedere nieuweling heb je meer vragen dan antwoorden. Zo stond ik er ook voor enkele maanden terug. Ik ben echt nog geen expert, maar kan mij momenteel redelijk redden.

1. Over het schema van de jtag op MaDs site: Ik heb hier ook meerdere fouten in gevonden en ben persoonlijk niet weg van dit schema. Ik heb het orgineel schema gebruikt uit de handleiding van Pionero. Ik heb zelf een printje ontworpen met daarop een 3,3V gestabeliseerde voeding, gevoed met 9,5V uit mijn Masteravoeding. De voeding uit de deco halen (met draadje onder moederbord) gaat ook goed.

2. Zoals gezegd heb je maar weinig werkende fun files voor een ongepatchte ontvanger. Dit geeft het steeds wegvallen. Op andere als c*n*l + zenders zou het kunnen werken, daar zijn minder attacks. Als er "Pic" in de naam van de file staat betekend dit dat het een file voor een "Pic" processor is en deze zit in een Goldcard, niet in een Funkaart.

3. Op een funkaart heb je een processor en 2 eeproms (int. en ext.)

de fashfile is voor de processor en in de ex_eeprom file staan de gegevens voor externe eeprom. De interne eeprom wordt niet gebruikt.

 

Hopelijk is het nu weer iets duidelijker.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...