Ga naar inhoud


simkaart "adapter"


Aanbevolen berichten

Ik hoop dat iemand mij kan helpen. Ik ben in het bezit van een Master CRD2, hiermee kun je simkaarten programeren. Althans, ik heb ooit ergens eens een soort adapter gezien, die je in de progger drukt, en de simkaart er buiten. Ik heb al heel wat pagina's afgezocht, maar ik kan hem niet meer vinden. Weet iemand hoe ik hier aan kan komen?

3x VU+ Solo met PLI 7.0

Vergissen is menselijk, maar om er een zooitje van te maken, heb je een computer nodig!

Link naar reactie
Delen op andere sites


Als je een SIM-kaart krijgt is die meestal in het formaat van een creditcard. Je kunt dan je SIM eruit drukken en hem in je tel plaatsen. Als het meezit heb je het stukje plastic nog en ander moet je eens rondvragen bij je vrienden, die hebben dat vast nog wel ergens liggen. Anders kun je bij een telecom-shop vragen of ze nog zoiets hebben liggen. Ander neem je gewoon een of andere kaart van een spaarsysteem ofzow of je oude bankpas, je snijd hier het simmgedeelte uit, plakt een plakbandje aan de onderzijde en plaats je sim hierin.

 

Ze zijn nog wel te krijgen bij verschillende shops (weet ff niet meer waar), maar maar zijn ze belachelijk duur vindt ik. Zelf maken loont de moeite!

 

Ik weet wel dat de bij de ***geen-reclame*** een verloop verkopen, een soort kaar met een voetje waarin je je sim kan plaatsen.

DM800-S, 120GB HDU, OpenPLI

DM7000-S, 128MB USB, 300GB 5A300J0 HDU, PLI Jade

Funke .99 dish, Stab HH120 rotor, Alps Quattro-LNB

Samsung LE40B650, calibrated

Link naar reactie
Delen op andere sites

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />Bedankt!! Had ik eigenlijk best zelf kunnen verzinnen, nu nog ff wat software zoeken om een telefoonboek er op te zetten, en klaar!!

3x VU+ Solo met PLI 7.0

Vergissen is menselijk, maar om er een zooitje van te maken, heb je een computer nodig!

Link naar reactie
Delen op andere sites

@chiellebeest,

 

Je moet via een goede zoekmachine of zo iets op zoek gaan naar het programma dat heet " chipcartenleser" en daarmee kan je je sim bewerken, niet alleen kan je je telefoonboek aanpassen maar ook service nummers,voorkeuze,providers etc. ikzelf vind het een zeer goed programma.

suc6

V8

"fortuna vitrea est"

VU+ Duo

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je het programma cardinal68 start verschijnt er een klein blauw scherm op je monitor, met daar in in het midden "click here" daar moet je op klikken.Ga eerst naar settings en stel hier in op welke com poort je programmer is aangesloten. Kies nu onder smartcard de sim editor. Zorg er voor dat de schakelaar van je VP-20 omhoog staat (de eprom stand)

als je de sim editor hebt gestart zie je als het goed is een scherm een knoppen balk met icons met de volgende letters A, M, F en L en een blokje met een i er in.

klik nu eens op de A er opent een nieuw venster klik hier eens op load, als het goed is worden er nu telefoon nummers uit je sin in de computer geladen.

Met de F funktie kun je de voorkeur tel nummers bewerken. Ik hoop dat het nu een beetje duidelijker is. het is een vrij simpel programma, maar als je alleen je telefoonboek wilt bewerken / kopieeren voldoet het prima.

 

Suc6 ermee

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...