Ga naar inhoud


Teleurgesteld !


Gast

Aanbevolen berichten

Ik heb nu een paar weken mijn DB en eerlijk gezegd ben ik nog niet overtuigd van deze machine.

 

De gevoeligheid van de tuner is pruts, de duitse zenders knallen binnen maar NL1 2 3 etc zijn slecht, zet ik de DB op een 4 meter lange kabel vanaf mijn schotel dan loopt hij prima echter de langere kabel met de Stab rotor ertussen is pruts.

 

Wat me helemaal vreselijk irriteerd is dat ik voor uberhaupt ontvangst van NL kanalen mijn Siemens DECT telefoon op minimaal 12 meter afstand moet zetten anders stoort hij vreselijk.

 

De DB had ik voor ingeschreven maar ik heb nog steeds de HD kabels niet, ze komen eraan volgens die jongens in ********* ( ******* ). Check of ze de rekeningen hebben betaald zegt Tebee, nou ik vindt het ********* geregeld dat ik na 3 weken die kabels nog niet heb en al wel 830 euro betaald heb voor de DB, disk en Magic Module.

 

P.S. mijn Humax heeft geen last van de Stab, lange (20 meter) kabel en van de Dect.

 

 

**** Hierbij een tweede officiële waarschuwing vanwege het noemen van namen van een dealer en daarmee (negatieve) reclame maken. Lees de regels want de volgende keer betekend dit EXIT!

Link naar reactie
Delen op andere sites


Hier werkt de Dreambox perfect met een 10 meter lange kabel. Weet je zeker dat het echt niet aan je installatie ligt (schotel, lnb, kabel)?

 

Verder heb ik mijn Dreambox besteld via www.***ongewenste_link***. Vorige week heb ik een mailtje gestuurd met daarin dat ik geinteresseerd ben in de voedingskabel voor de hd. 2 dagen later had ik het in huis. Dus de service van Dream zelf is echt uitstekend.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb een Triax 110 cm die uitstekend uitgericht staat, een MTI Blueline LNB en industriele kwaliteit satelliet coax kabel. Het signaal is met zowel een analyzer als op de Humax perfect of het nu regend, sneeuwt of ijzelt.

 

De overspraak van de DECT is er ook op de 4 meter kabel als de Dect in de buurt staat.

 

De DB geet 79 % en de AGC 86 %. op de signaal meter met dit regenachtige weer.

 

Bij het schoon installeren van de laatste image met het legen van de Flash en het opnieuw zoeken naar zender komt het resultaat boven de 900 (radio en TV) kanalen, een prima resultaat. NL 1 2 en 3 zijn echter pruts (niet te kijken) en de rest werkt vrijwel allemaal top.

 

Wie weet waar ik dit moet zoeken ??

 

P.S. Teebee dank voor de hulp, frustraties zijn niet altijd een juiste motivatie om te berichten. Hoewel ik wel serieus baal van mijn dealer, die heikneuters vergeten bestellingen te versturen, verpakken ze dan slecht en hebben volgens hun zeggen de HD kabels nog niet binnen.

 

 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Teebee

Tja, ik heb het zelfde probleem als beemer voor wat betreft canal+.Als het al aan de kabel ligt waarom kan ik dan BVN van het canal+ pakket wel perfect ontvangen?Ook alle andere zenders geven een perfect beeld.Ik heb het idee dat het aan de ondersteuning van de cam module ligt.Ik heb een Freecam 2-019. Hebben de mensen die hier geen last van hebben misschien een andere versie in de cam module zitten? Dat het aan de kabel ligt is me iets te goedkoop op dit moment want dan zou ik met de nokia9500 al lang problemen moeten hebben wat die stond in het begin immers ook bekend als er slechte kabel werd gebruikt dat hij geen beeld gaf.

Grtzz Trinity

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou volgens mij lag het bij de Nokia 9500 aan de gebruikte tuner (meestal met een bepaald type Dbox) en was dat op te lossen met een soort weerstand tussen de kabel. Dat was dus het probleem dat de tuner te veel signaal kreeg.

Het kan overigens heel goed per frequentie anders zijn. Deze zenders zitten ook op verschillende transponders en dat zou dat verschijnsel kunnen verklaren. Ik heb zelf overigens ook geen problemen met de Nederlandse zenders. Ik heb wel problemen op SAT1. Alleen de duitse SAT1. De Oostenrijkse doet het wel goed. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" /> Op alle andere zenders perfect beeld of de HD nu draait of niet.

 

Tox.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Tox

Heb je misschien een tweede ontvanger aangesloten op de lnb out? Ik heb hier ook soms last van. Nadat ik de tweede ontvanger uit heb gezet duurt het ongeveer 30 sec voordat ik naar sat 1 of kabel 1 kan kijken. Ook de ard doet nog als eens moeilijk. het is alleen maar te hopen dat ze nog aan de ontvanger sleutelen en dat het in de komende releases opgelost is.

Grtzz Trinity

Link naar reactie
Delen op andere sites

nokia 9500 kreeg later een slope erbij.

probleem was dat de intermodulatieprodukten in de tuner van de lage frequenties de hoger frequenties stoorden (waar juist de nederlandse zenders zaten). Het sloopje verzwakt de lage wat meer zodat samen met de kabeldemping (welke juiste de hoge meer verzwakt) het hele frequentiebereik ongeveer even sterk op de tuner binnenkwam.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb nog niet veel geschreven over mijn Dreambox. Waarom, ik wou hem eerst even testen voordat ik mijn genoegen of ongenoegen kenbaar maak.

 

Geloof me na 5 minuten gewoon beeld direct aan de slag gegaan. Door er direct een andere image op te zetten en geen beeld meer dus eigen schuld dikke bult.

Maar na flink oefenen met de drie knoppen aan de voorkant (een soort CTRL ALT DEL) liep die weer JOEPIE. (veel dank aan gogoharry).

Daarna het leuke UCAS project, toen het netwerk gebeuren. Daarna het gedonder om die *.ts files om te zetten naar divx (ik mis kennelijk nog steeds de goede codec's)

Maar ik heb sinds lange tijd niet zoveel plezier beleefd aan mijn hobby.

Ik geef toe 500 euro is niet echt goedkoop maar het ding (DB) geeft echt een beter beeld dan een humax of een philips (onafhankelijke bron: mijn vrouw)en ik ben er zeeer happy mee.

 

En ja het ding heeft nog steeds kuren maar zo is hij mij ook verkocht dus al met al kun je denk ik meer teleurgesteld zijn in je eigen verwachtingen en niet in dedreambox, want ik droom nog steeds. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/cool.gif" alt="" />

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hi,

ik heb ook flinke storingen gehad van mijn DECT telefoon (Siemens Gigaset). Basis gedeelte staat op ongeveer 4 meter afstand van de dreambox.

 

Na enig geexperimenteerwerk, ben ik er achter gekomen dat tijdens 'experimenteerfase' de F-stekkers van de coax kable niet echt vastgeschroefd waren op de plug.

 

Nadat ik dit dus nu iedere keer weer zorgvuldig aansluit, zijn de probs verdwenen.

 

p.s. ik draai met de unstable version 1.03.

 

alleen enkele zeer kleine storingen in beeld als ik mijn MM (1.0) erin zitten heb. Maar dit is echt te verwaarlozen.

 

Verder komen alle zenders prima door inkl. premiere!

 

Wacht nu op het kabeltje voor de Hard-disk (IBM120 met vloeistof gelagerde lagers)

Greetz van Jonas

 

Pioneer 506-XDE plasma met Yamaha YSP-1000 Surround receiver; DM800; DM7000; DM500; Iphone 3G(S); iMAC 2.7i met SNOW leopard OSX; PS3 en WII; Apple TV

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Dat is dus ook niet de bedoeling, maar de ene receiver is nou eenmaal wat gevoeliger dan de andere en de Dreambox draait op een totaal afwijkende software dan alle andere receivers. Deze software is 100% volgens norm geschreven.

Als iets in de installatie niet volgens norm is, kan dat dus storingen opleveren.

Een voorbeeld daarvan was de zeer miserabele CI ondersteuning die eigenlijk kwam doordat vrijwel geen enkele fabrikant zich aan de PCMCIA standaard had gehouden en de software op de box 100% volgens PCMCIA standaard geschreven was. Irdeto legde bijvoorbeeld een geheugen adres van hun Irdeto software op hetzelfde adres dat in PC’s standaard door de Netwerk kaart wordt gebruikt.


tut tut waar heb jij je wijsheden vandaan? <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />
Link naar reactie
Delen op andere sites

Vandaag de DB op een nieuw stuk kabel 30 meter (Hirschmann koka 799) direct op de LNB aangesloten, NED 1 tot 3 doet het nu prima, SBS6 en Yorin blijven haperen.

 

Het vreemde is ook dan het programmeren in de DB van mijn Magic module 30 minuten duurt, terwijl hij in de Humax met een kleine 2 minuten klaar is.

 

Teebee enig idee ??

Is dit een voedings probleem misschien ??

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...