Ga naar inhoud


zoeken thor of sirius


spyropit

Aanbevolen berichten

Heb me juist een draaibaar systeem aangeschaft,maar krijg de thor of sirius niet te pakken.Heb eerst alles goed waterpas gehangen,de schotel eraan op 29° en met de schotel liggen te draaien van links naar rechts maar geen signaal op de thor of sirius.Omdat het begon te regenen heb ik mijn tv en ontvanger maar van het dak gehaald en binnen aangesloten.Heb binnen met de positioner liggen draaien maar kan alleen astra ontvangen.Deze staat ongeveer in het midden.Wat doe ik verkeerd of wie kan mij helpen. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

uitrusting:nokia d-box all cam,triax 110cm,12" jaeger actuator,lnb en geotrackx positioner + werkende kaart.

 

MVG

Link naar reactie
Delen op andere sites


met een kompas heb je ongeveer de richting waar de Sirius zich bevind (het zuiden)

Astra staat nu in het midden? In het midden van wat? Toch niet op 0° of wel? Als dit het geval is ben je mis bezig. Dan moet je je rotor opnieuw via je receiver weer op 0° vastzetten en dan op Sirius zoeken (met het hele zaakje, niet via receiver)

Als ie nu op Astra staat, dan bevind Sirius zich aan de rechterkant (gezien vanachter de schotel)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi,

 

Om de sirius te pakken heb ik het volgende gedaan:

Actuator ongeveer in middelgezet.

Met buis en schotel op en neer gaan draaien tot ik de sirius vond

boel vast gezet.

En nu met ontvanger laten draaien naar de andere sats

 

Zo heb ik de meeste sat's op mijn ontvanger gekregen

 

Greetz

 

Prdehoop

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maar aan wat kan het liggen dat ik de thor of sirius niet vind? Ik weet dat astra niet het middelpunt mag zijn.Maar had de actuator ongeveer in zijn middelstand gezet en was toen gaan zoeken achter de thor of sirius.Maar omdat ik die niet vond en begon te regenen heb ik alles terug naar binnen gebracht en binnen alles aangesloten en de sateliet voorlopig vastgezet.Om een andere keer opnieuw te zoeken.Op de positioner had ik nu astra staan maar vond daarbij ook geen andere satelieten.Volgende keer reset ik de positioner gewoon en draai de schotel terug los om de thor of sirius te zoeken.MAAR HOE <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Om 12 uur des namiddags(met zomertijd om 13.00 uur) de schotel pal op de zon richten. Behalve dat je dan wat horizontaal beweegt, kan het ook nodig zijn om vertikaal te bewegen. Zet hem op de frequentie van bv ticket 1(11804-H-27500)en je moet beeld krijgen, want Sirius is een van de sterkere satellieten. Succes ermee! Groetjes van John uit Den Bosch

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi Sheeplover,

 

Om 12.00 uur (in Greenwich 0.0 graden). staat de zon precies in het zuiden, in de zomer bij ons ruwweg om ongeveer 14.00 en in de winter om ongeveer 13.00 uur.

 

Dus.. het tijdstip dat de zon precies in het zuiden staat is woonplaats gebonden, in Zeeuws Vlaanderen waar ik woon op 3.52 graden O, bereikt de zon zijn hoogste punt rond 13.46 in de zomer en 12.46 in de winter.

Bij John in Den Bosch op 5.18 graden O. is dat rond 13.39 in de zomer en om 12.39 in de winter.

 

Met dank aan @Stardust,

 

groet

gamgra

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo,

De breedtegraad moet je met de steun van de motor afstellen er staat een gradenboog op de steun,(Amsterdam52.4°)

Er zijn ook motoren die een andere verdeling er op hebben staan, je moet het dan met de beigeleverde tabel uitrekenen.

Als je een motor hebt waarvan de as naar achter staat, moet je 7° van die 29° aftrekken.De motor nu op o zetten en een Sirius kanaal op je satellietdecoder op aan zetten.Vervolgens de motor met schotel en al net zo lang zachtjes heen en weer draaien tot je beeld hebt op de Sirius.Motor vast zetten en de elevatie van de schotel fijn afstellen.Dan als het signaal van Sirius goed is de andere sats er pas in zetten .Als je de Sirius niet krijgt dan er er echt iets mis, want die ontvang je nog met een schoteltje van je Oma´s thee servies.Nog even dit, als je de motor op 0 hebt gezet moet de stang waar de LNB op zit in 1 lijn staan met de 0 van de motor.Sterkte

Theo 50

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je een actuator hebt hoef je de breedtegraad niet in te stellen, want de as waar de schotel op zit staat loodrecht.Ik zou dan wel beginnen met een elevatie van een graad of 30 a 31° althans dat is mijn ervaring met een Triax.Daarna als je beeld hebt fijn afregelen.

De problemen met deze motoren is dat je NIET alle sats er mee te pakken kan krijgen juist omdat die as loodrecht staat zal hij de Clark Belt, dat is de denkbeeldige lijn waar alle sats ophangen, niet volgen.Ik ben bang dat als je de de Thor op 1° west er op zet, je de grootste problemen hebt om de Astra op19,2° oost te ontvangen.

Ik heb zelf een Rian motor die dat probleem niet heeft.

Misschien dat iemand anders met zo´n apparaat weet wat het aantal graden oost /west maximaal is voordat hij over de satelliet heen kijkt.

Succes

Link naar reactie
Delen op andere sites

weet niet hoe die spullen allemaal eruit zien maar hier wat algemene tips:

 

zorg ten alletijden dat de paal waar je schotel of draaibaar geval loodrecht en aan alle 4 de kanten waterpas staat. ook moet hij goed vastzitten.

zoek uit waar je woon lengte en breedte graag. je lengte graad is je ware zuiden.dus je nul stand is een satelliet op 3 of 5 graden oost ( is dat sirius ??) de thor is toch 1 graden west ? moet je dus niet mee beginnen.

bij jouw ware zuiden hoort een sateliet met de hoogste elev.

dat is dacht ik 32 graden. die moet je eerst wel kunnen ontvangen,anders houdt alles op.als je deze ontvangt zijn er nog twee hoeken die variable zijn. je breedtegraad en je hoek van de schotel. ik weet niet hoe je je breedtegraad kan instellen,maar deze hoek is de hoek die je instalatie maakt met de paal en is ook wel de draaistang( waar het hele schotel over draait) en de hoek tussen draaistang en schotel.

hoe stel je nu iets af zonder meet en dure apparaten.

je hebt altyd een waterpas,papier en pen en lasdraad en karton nodig en schuifmaat

-je paal moet loodrecht en waterpas staan (waterpas)

-zet je schotel met alle benodigde yzer aan de paal vast

- doe een groot stuk karton rond de paal en maak deze hoz. vast doe de lasdraad aan het yzere deel vast van de schotel

-zoek uit met een programma(heb ik wel voor je) welke sat er zowel west als oost dezelfde elev. heeft probeer die te ontvangen heb je deze noteer de stand op het karton zoek zonder de schotel los te maken alleen horzontaal bewgen zijn broertje aan de andere kant noteer op karton. het midden van deze twee streepjes is het ware zuiden. zet alles vast in het ware zuiden.

- gok wat +/- 48 graden is en zet dat gedeelte van de yzere geval ook vast nu met de elev. spellen tot je beeld heb van (een sateliet op jouw lengtegraad(sirius of tele-x ????)

- ga naar je oost satelliet heb je beeld ( nee)

- ga terug naar ware zuiden sateliet verminder/vermeerder de daaistang hoek ,de elev. hoek tergenovergesteld tot beeld

- ga terug naar oost heb je beeld ( nee ga naar vorig punt)

- ja ga naar west moet beeld geven ja

- zet motor op yzere geheel.

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

nog even wat tips:

 

maak een opstelling beneden in je tuin ( of balcon)

zet alles dan vast en ga dan pas het dak op

- afstellen kan lang dure als je niet nauwkeurig bent of niet onthou wat je gedaan hebt noteer wat je doet

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...