Ga naar inhoud


Linux op bootable cd?


stefke

Aanbevolen berichten

@ iedereen,

 

heb DIT hier gevonden op duitse board. Hiermee zou je enkele LINUX toepassingen kunnen draaien op PC. Ben bezig met de iso-image te downen en heb het nog niet getest. Kent iemand dit? Is dit nuttig voor iemand die geen Linux draait op zijn PC en zich in de materie wil verdiepen.

 

Stefke.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Knoppix is heel makkelijk.

Als je opstart van de cd kom je standaard in kde3.04(grafische omgeving) met wat: games, browsers, office pakketten ed. Je kan er ook dixvjes mee kijken <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

Het is ook mogelijk om knoppix je hd te installeren dmv "knx-install"

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Er is ook al een ander topic over dit onderwerp, Hier kun je er meer over lezen, een mens kan nooit te veel info hebben / krijgen <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />.

 

Vindt zelf de suse eval versie mooier, internetten en netwerk gaan veel sneller dan met Knoppix. Nadeel van suse eval is dat het +/- 100Mb hardeschijfruimte nodig heeft.

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Knoppix is inderdaad erg afhankelijk van de aanwezige hardware. Ik heb het op 2 pc's geprobeerd. Bij de een blijft het hangen zodra het grafisch intro verschijnt, bij de ander al bij het opstarten.

 

Op mijn laptop daarentegen wordt alles herkend. Knoppix start perfect op, ziet de videokaart, geluidskaart en zelfs de PCMCIA netwerkkaart (die ik onder Redhat maar niet aan de praat krijg)! Opstarten en je kunt direct Internetten.

 

Verder is er ook Wine aanwezig, waarmee je Windows programma's kunt draaien onder Knoppix. Dit werkt al best redelijk voor sommige programma's.

 

Met Knoppix kan je al heel wat van Linux zien. Maar wil je er echt mee aan de slag, dan zul je denk ik toch aan de slag moeten met RedHat, Debian, Mandrake, Suse of iets dergelijks.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...