Ga naar inhoud


telkens settings update.:(


dream-on

Aanbevolen berichten

HOi,

Ik neem aan dat ik niet de enige ben met het probleem dus ik hoop dat iemand een oplossing heeft. De settings lijsten veranderen (frequeties e.a.) regelmatig.

Ik had dus eindelijk de lijst van 11-1-03 in mijn volgorde staan moet ik de nieuwe lijst gaan aanpassen..Wat kan ik doen om mijn huidige lijst eenvoudig "up to date " te houden zonder de nieuwe erin te zetten en deze te rangschikken????

Alvast bedankt, en nu maar de nieuw 2.2 FW erin knallen..lol

Vu duo2 met pli

Link naar reactie
Delen op andere sites


Neem een lijst die een volgorde heeft waarin jij een beetje kunt vinden. En daar moet je het gewoon mee doen. Bijvoorbeeld de lijst van PET123 (en met die volgorde is helemaal niets mis). Een andere optie is zelf zo'n lijst bijhouden en dan hier plaatsen voor de liefhebbers.

 

  • Resistance is futile you will be assimilated
  • Those who would give up essential liberty, to purchase a little temporary safety, deserve neither liberty nor safety. Benjamin Franklin (1706-1790)
  • Mijn vrijheid eindigt niet waar jouw angst begint!

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zal eenmalig uitleggen wat een ecm ,pcm fix doet,ecm ,pcm fix is twee woorden voor èèn en hetzelfde,sterker nog het is hetzelfde,want het doet namelijk hetzelfde.Stel je hebt canal+,die sturen op èèn kanaal twee streams,èèn vooor de ident 00 19 en èèn voor de ident 00 2E,dat is voor de kabel.Nu kijkt jouw decoder naar de verkeerde ident ,namelijk ident 00 2e,Resultaat met niet de goede sleutel geen beeld.Nu wat een pcm ,ecm table doet is dat het jouw decoder laat kijken naar de goede ident,namelijk 00 19 en beeld.Wat veel mensen veronderstellen is dat dat geregeld wordt in de setttingslijsten.Dit is niet waar,dit wordt geregeld in de firmware.Het is dus een fabeltje dat nadat je een settingslijst hebt geladen je ook weer een pmc patch moet draaien,dit hoef je alleen maar te doen als je van firmware verandert,iedere settingslijst kun je er in zetten en ieder kanaal als het werkt blijft werken mits de goeie sleutels,de ecm,pcm is namelijk gebonden aan de firmware.Ik hoop dat ik het zo goed heb uitgelegd.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dit is enkel trouwens nodig voor allcam patches ,dus firmware die van een irdeto cam ,een cam maakt die alle codeersystemen aankan via emulatie,orginele cams kijken namelijk altijd naar de goeie ecm,dus die hebben die ecm,pcm table niet nodig.Door de emulatie moet de firmware namelijk precies aangeven naar welke plaats in de ecm lijst te kijken.Een allcam kan namelijk bepaalde info niet uit zichzelf vinden.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

@tweety

 

Bij deze bedankt voor de uitgebreide uitleg die je hier verschaft hebt.

De term pcm of ecm is uiteindelijk geen abstract begrip meer.

 

Ik had enkel nog een klein vraagje:

Heb gelezen dat de ecm belangrijker/beter is, en dat eigenlijk enkel de ecm hoeft erin geplaatst te worden, is dit zo?

 

Thanx

DM920UHD

ET9000

 

Yupsikidee, t'is weer zwart op tevee.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Goed uitleg over ECM <img src="http://www.sat4all.com/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" />

 

Maar de oorspronkelijke vraag van royv betrof het wijzigen van frequenties en de volgorde van de kanalen in deze lijsten. En dan geldt nog steeds mijn eerste antwoord.

  • Resistance is futile you will be assimilated
  • Those who would give up essential liberty, to purchase a little temporary safety, deserve neither liberty nor safety. Benjamin Franklin (1706-1790)
  • Mijn vrijheid eindigt niet waar jouw angst begint!

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

@tweety

 

Mooie uitleg. Het is mij nu ook helemaal duidelijk geworden.

Bedankt.

 

Ps voor moderators. Posts gelijk die van Tweety zouden ergens duidelijk moeten geplaats worden in dit forum.Bv aparte rubriek. Dit zou voor mensen die later dezelfde vragen hebben veel opzoekwerk of vraagwerk besparen <img src="http://www.sat4all.com/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Tweety,

 

Ik weet niet hoe je daar bij komt, maar je moet wel bij een nieuwe settinglijst een pmc of ecm lijst erin pompen, zelfs pet123 heeft dit ooit bevestigd.Open die settinglijst maar eens met humbox en je zult zien dat er wel degelijk id pids in staan.

En het verschil met ecm en pmc is dat je de pmc kunt bewerken en de ecm lijst niet.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je met de Humax Uploader de toh 2.2 patch opent zie je een aantal files staan, een ervan is een pmc-tabel. Dit is de grote originele. Kun je na het patchen alle zenders ontvangen die je zou moeten kunnen ontvangen hoef je niets te doen.

Krijg je een of meerdere zenders niet meer dan kun je in een pmc-tabel zoeken of die zenders erin staan en als ze erin staan de tabel uploaden naar de ontvanger. En dan is het niet belangrijk of je de pmc of ecm file upload. Als je ze maar niet alle twee upload. En als je ermee begint altijd een tabel gebruiken van dezelfde auteur. De vollegorde in zo'n tabel is nl. erg belangrijk. Als je de pmc van de ene zender wijzigt, verander je auto ook de pmc van andere zenders en deze worden dan in die tabel weer teruggezet.

Daarom bevat zo'n tabel zoveel zenders, terwijl het vaak maar om de pmc van een zender gaat.

De settingslijst staat hier los van.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat je evt kan doen om nieuwe kanalaen toe te voegen is de betreffende kanalen kopieren van de nieuwe lijst in de oude lijst met een settingeditor. Wel opletten als je kanalen toevoegt die er al zijn, de oude eerst weghalen omdat je anders risico loopt dat je dubbele kanalen in de lijst krijgt waarvan er een wel en de ander misschien niet werkt. (Dit werkt in ieder geval met xOAK, met andere editors heb ik dit nog niet geprobeerd).

*** Humax 5400Z Loader H2.08 TOH 3.4_HoT EMU 10.0 Triax 110 STAB 120HH ***

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...