Ga naar inhoud


Hard disk..... problemen blijven


Gast

Aanbevolen berichten

Ik heb op aanraden van dream multimedia een maxtor 120 gig schijf aangescahft maar deze blijft moeilijk doen zonder aangepaste voeding...... nu heb ik er een extrene voeding aanhangen ( tijdelijk totdat ik het ombouw setje heb ) en het opnemen gaat nu in ieder geval zonder schokken etc... maar ik upload mp3tjes en als ik dan blader door de map structuur kanlt hij er om de haverklap uit..... zou volgens mij toch niet mogen de schijf is immers aanbevolen en werkt niet naar behoren..... zou het misschien een idee zijn hier eens wat aan te doen dream multimedia programeurs ???? we zijn wel bezig allerlei servers en weet ik niet wat voor toepassingen te bedenken maar ik heb veel liever dat mijn GOEDGEKEURDE EN AANBEVOLEN schijf normaal en fatsoenlijk werkt ik hoop dat de aandacht hier een keer op gevestigd kan worden dat is een frustratie minder ( en ik heb er al zoveel ) we wachten maar weer af :-(

 

gr skilder

Link naar reactie
Delen op andere sites


Yep,

 

@ Michel,

 

Niet schreeuwen klopt, hij Skilder geeft aan dat hij een externe Harddisk heeft (of ik lees verkeerd) dus hij schreeuwt volgens mij niet.

 

@ Skilder,

 

Heb dit ff uitgeprobeerd met Externe voeding en aangepaste voeding!!!! Het heeft naar mijn mening niets te maken met de voeding, met de laatste image van Dream cq Traveller (niets mis, met Traveller) heb ik ook iedere keer uitval als ik in de mappen ben aan het klooien (Yep, lees het al, niet klooien) maar heb dus ook problemen met de HD.

 

Zet ik het oude Image terug, totaal geen problemen. Totaal geen problemen wil zeggen, met externe voeding. Doordat ik mijn interne voeding heb aangepast kan ik dus geen mening over de andere stelling geven.

 

Kortom gezegd, met oude image geen probleem, met nieuwe image wel problemen.

 

Grtz,

 

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/blush.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

@PetrosCrete

 

en over welk image heb je het dan ?

 

@ Michel

Ik vind het verhaal waar je hem gekocht hellemaal niet relevant ik heb een door dream multimedia vervaardigde dreambox en die zijn verantwoordelijk voor de bugs in de software..... ik hoop namelijk dat die harddisk problemen zo snel mogelijk verholpen worden vandaar dit topic..... ( ik ben er echt wel positief over hoor maar als je mp3tjes wil luisteren en hij knalt er om de haverklap uit tja.... dan word je er soms flauw van )

 

maar ik blijf erbij ik heb de benodigde materialen en het funcioneert net niet goed en das balen

mpg player werkt niet naar behoren, mp3's lopen niet lekker misschien iets voor de developers van dream om er nou echt een iets aan te doen....

 

gr skilder

Link naar reactie
Delen op andere sites

Er wordt toch aangegeven dat je de voeding aan moet laten passen?

Het probleem dat jij hebt wordt niet door officiele software veroorzaakt want dan zou iedereen die die software gebruikt het moeten hebben nietwaar?

Als je de laatste traveller versie gebruikt zou het ook daar aan kunnen liggen, maar dan heb je weer geen enkel recht om dat op het bord van de fabrikant te gooien.

 

Tox.

Link naar reactie
Delen op andere sites

tjonge zeg ..... het lijkt wel of elke vorm van kritiek direkt word afgekapt ik bedoel alleen maar dat ze er misschien iets aan kunnen doen ik draai met een externe computer voeding dus het spannings probleem is het niet en travellar wijt de problemen die ik hier noem aan de enigma van dream vandaar dat ik dus VRAAG !!! of ze er alsjeblieft eens naar willen kijken want er zijn meerdere mensen die deze problemen hebben.......

 

zullen we het hierbij laten want assertiviteit is niemand sterkste kant ( ook die van mij niet )

 

gr skilder

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Skilder,

 

Je bent niet de enige die veel HD problemen heeft (zie mijn andere topic over Reiserfsck).

 

Bij mij vliegt ie ook om de haverklap uit als ik er wat op probeer te ftp'en o.i.d. Deze problemen zijn bij de laatste 2 versies van Trav. veel erger als voorheen bij mij. Voeding van mij is ook nog niet aangepast overigens, maar bij de oudere releases had ik deze problemen niet.

 

Lijkt mij ook inderdaad dat dit niet aan de Trav. versie ligt, maar aan de laatste Enigma's.

 

Heb ook al geprobeerd om hem eerst op een FTA kanaal te zetten om de box wat te 'ontlasten' bij ftp-akties, ook dit geeft geen beter resultaat.

 

Heb overigens eens Excelstor 60 Gb met 450 mA.

 

Pascal.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dit probleem had ik ook, dus dreambox terug gebracht naar dealer voor voedingsupdate, gisteren terug gekregen en probleem is volledig over. Dus mijn advies voedings update uit laten voeren en je problemen zijn over.

Link naar reactie
Delen op andere sites

allemaal goed en wel maar heb je de goede voeding en de juiste schijf dan kun je nog wel om de haverklap lipsync problemen verwachten en niet alleen de traveler versie maar ook de officiele dus ik vind het terecht dat hier eens naar gekeken word

Sinds ik een dreambox heb, heb ik geen tijd meer om tv te kijken.
Dreambox: 8000, VU+ DUO2, VU+ SOLO Wavefrontier 8 LNB T90, SG2100, Qnap 219 pro+ , 2bay Asustore Nas

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb helemaal een vreemd probleem dat ik hier op het board nog niet eerder ben tegengekomen namelijk,mijn schijf(diamondmax16/4r080L0)werkt eigenlijk best goed,maar als die aan het upspinnen is,dan trekt ie volgens mij zoveel stroom dat mijn DB vastloopt!Heel het beeld zie je eerst samentrekken,dan gaat ie stotteren,en vast!Hetzelfde met deep standby.Als je dat gebruikt spint die ook vlak voordat ie uitschakeld op,en vast die handel.Daarna maar resetten en dan doet ie het wel goed.Als die schijf maar loopt is het goed!(De voeding is trouwens gemodificeerd.)Ik vind dit alles een beetje vreemd omdat de maxtor4R080J0 een goedgekeurde harddisk is.Ik heb er dan wel een 4R080L0 in,maar het enigste verschil tussen de J en de L in de typeaanduiding is alleen maar het lager.De specificaties zijn hetzelfde.Ik heb er nu een diamondmaxD540X-4D inzitten en die heeft dat probleem niet,maar je ziet wel aan het beeld dat ie het zwaar heeft wanneer die upspint.(maar blijft het wel verder goed doen.)Is de voeding wat krap???

Een stab diseq motor en een lnb trekken nou ook niet direct tig ampere.

 

--------------------

VU+ Solo2-VTI 15.02 / wavefrontier 13/19.2/23.5/28.5 

Link naar reactie
Delen op andere sites

@ Michel & Toxic,

 

Skilder gebruikt een externe voeding, dus het kan toch volgens mij geen oplossing bieden om de interne voeding aan te passen.

OF denken jullie dat het zelfs een vereiste is om de voeding aan te passen, zonder dat je die gebruikt voor de HD? Dat zou een NIEUW GEGEVEN zijn...kunnen jullie dit bevestigen aub?

 

M_Z

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ook ik merk weinig van die voedingsmodificatie. Nog steeds heb ik last van lipsync problemen. En ik heb het over een orginele image met goedgekeurde schijf

 

En volgens mij hebben daar toch meerdere mensen last van, als ik zo eens kijk op dit forum rondkijk.

 

rebootje

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...