Ga naar inhoud


Diseqc 1.2 motor draait vanzelf !!!!!!!!!!!


Gast

Aanbevolen berichten

Hallo, ik heb een klein probleempje ik heb in het weekend een diseqc motor geinstalleerd. Maar heb het volgende probleempje hij staat op turksat 42 graden als ik de ontvanger uit zet, en als ik hem weer aanzet gaat die vanzelf draaien en komt weer terug op turksat wat kan hier de oorzaak zijn ..

 

Alvast bedankt voor jullie informatie.

 

 

Het is een tweede handse motor ja.

Diseqc 1.2 motor made in italy.........

Link naar reactie
Delen op andere sites


Hoi

 

Ik bedoel eigenlijk dit

kijk eens in je menu voor het draaien van de schotel

daar kun je ook opgeven dat een satteliet reference moet zijn.

Bij mijn weten wil dit niets anders zeggen dat de disq altijd terug draait naar die satteliet.

Dus als je hem uitzet op bv de astra en daarna weer aanzet draait ie terug naar turksat.

 

groeten en suc6

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

om te beginnen je moet een kanaal van sirius 5e opzetten bij voorkeur enter film dan je moter eerst op nul zetten dan moet je zorgen dat je schotel zuiver recht op je moter staat dan je moter op het dak en schotel afstellen aantal grades op moter op 51,5 en elevatie schotel op ongeveer 24graden (afhankelijk woonplaats) dan zorg je dat je er een televiesie bij hebt waar je uiteraard signaal op hebt van je humax dan zet je hem in het menu zenderszoeken instelling op signaalmeter en ga je weer het dak op om je moter rustig met de hand te draaien tot dat je signaal (sirius 5e staat pal op het zuiden) hebt heb je er ook gelijk beeld bij dan zit je op de goede nu moet je nog proberen om een zo sterk mogelijk signaal te krijgen door je elevatie moter en schotel af te regelen daarbij is de kwaliteit (onderste balk) he belangrijkst deze moet je toch wel minimaal op 90% kunnen krijgen is dit gelukt en kun je dus binnen aan de gang

ga naar het menu zenders zoeken tot je komt waar je je moter kunt laten zoeken zet hem van gebruikers naar installateur zet hem op recalculatede en druk op enter daarna ga je uit het menu en selecteer je nederland 1 en ga je hetzelfde menu als net weer in dan kun je doormiddel van east en west draaien zoeken naar astra druk bv op east slaat nu je balk kort uit stop je onmidellijk en zet je het menu van instllateur naar gebruiker hiermee kun je instapjes finetunen daarna opslaan (niet vergeten!!!)

hierna voor alle sattellieten dezelfde procedure kom je er nog niet uit er zijn nog een heleboel topics over dit onderwerp te vinden

 

suc6 FREAKY

Sinds ik een dreambox heb, heb ik geen tijd meer om tv te kijken.
Dreambox: 8000, VU+ DUO2, VU+ SOLO Wavefrontier 8 LNB T90, SG2100, Qnap 219 pro+ , 2bay Asustore Nas

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dit is mijn probleem helaas niet, ik heb alle satteliten al goed gericht alleen de probleem is namelijk als ik de ontvanger uitzet bij turksat 42graden. en de ontvanger weer open zet dan gaat die juist naar sirius 5graden en draait die weer vanzelf naar turksat omdat hij op turksat stond, maar de vraag is : is dat normaal???

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi,

Het is idd niet normaal dat ie eerst terugdraait naar 5E en weer terugkomt op de Turksat 42E.

Freaky heeft het antwoord al een beetje opgeschreven. Namelijk dat je de Sirius 5E als referentiesatelliet moet opgeven. Daarna een kanaal opzetten die op de Turksat staat. bijv. Star. Even wachten tot ie ernaartoe gedraaid is of klaar is met draaien. Vervolgens in het menu, installatie, zenders zoeken, antenneinstellingen, controleer je of Turksat 1c of 1b staat. Je gaat naar beneden, naar de keuze: zoeken/bewaren/ga naar. Selecteer "ga naar", "OK". Als het goed is moet ie niet draaien, want hij is er toch al. Check het voor de zekerheid daadwerkelijk op de motor. (Ja, dak op. Of balkon...) Nu moet je handmatig even naar oost of naar west (links/rechts op je a.b.) tot je de sat. hebt gevonden. Als je een stab100 motor hebt moet je het met kleine stapjes tegelijk doen, want die gaat heel snel. Kies in dat geval, nadat je alle voorgaande stappen hebt gedaan, en je voor jouw gevoel al erg in de buurt bent van de Turksat 42E, bij antenne-instellingen het menu "gebruiker" en niet "installer". Dan met kleine stapjes links/rechts dus.

Nu het belangrijkste; als je hem hebt gevonden dan selecteer je " bewaren " en "OK", exit exit exit.

 

Ben benieuwd.....Succes! <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/laugh.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Waarschijnlijk weet ik het antwoord wel.

Wat er gebeurt is dat hij waarschijnlijk naar astra draaid en dan weer terug naar de laatst gekozen sateliet.

Hij controleerd of er een update beschikbaar is.

Wat je moet doen is in het menu gaan en dan de astra sateliet hernoemen naar astra. Dan weet hij niet meer dat dit de originele astra sateliet is, en draaid hij er ook niet tijdens het aanzetten meer na toe.

Ik lees wel of deze oplossing gewerkt heeft...

 

Intersound

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...