Ga naar inhoud


Toegevoegde waarde bij off. dealer?


unison

Aanbevolen berichten

Wat is de de toegevoegde waarde (m.a.w. heb ik meer) als ik een dreambox bij een officiele dealer in Nederland aanschaf of één in het circuit van grijze import. Bij de laatse ben ik zeker goedkoper uit. Ik weet het een gevoelig onderwerp maar toch ......................

DM8O0 - WF T90

DM600 - WF T90

DM7025 DVBS/DVBC - WF T90

DM500 - WF T90 en draaibaar op de caravan

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ik denk dat je bij een officiële dealer in ieder geval niet van die taferelen krijgt als bij enkele "grijze" jongens die boxen met oude voedingen als gemodificeerde leverde (waar naderhand blijkt dat het een oude voeding was), de boxen zonder kabeltjes leverde en er zelfs geen factuur bij deed.

Dat is toch lullig als je het geheel uitpakt en blijkt dat je geen rekening/factuur hebt en in feite dus ook geen garantie hebt en hij je aan de kabeltjes en de modificatie van de voeding niet kan helpen.

Ik weet dat dit een extreem voorbeeld is (wel gebaseerd op ware verhalen) maar je moet gewoon oppassen met online bestellen.

Haal je box beter bij een betrouwbare dealer met een fysieke winkel (officieel of niet) want dat is veel meer waard als naderhand met de ellende zitten.

De "grijze" jongens zijn stukken goedkoper (zolang dat nog duurt) dus ik kan je geen ongelijk geven.

Let alleen op dat je alles zwart op wit hebt en je het ding persoonlijk afhaalt. Met een box via de PTT kom je er vaak niet mee <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

Het grote nadeel van de "grijze"leveranciers is dat je garantie afhandeling veel langer zal duren omdat de box via allerlei tussenleveranciers een veel langere weg af moeten leggen terug naar Dream Multimedia in Duitsland.

Ik weet dat de Nederlandse distributeur tegenwoordig zelf reparaties uitvoert en dat binnen een week en zelfs vaak nog sneller voor klanten afhandelt, want de opmerkingen van tevreden klanten zijn hier vaak te lezen.

Wat ook wel fijn is, is dat je gebruik kunt maken van de online helpdesk van www.dream-multimedia.nl als je de box via het officiële circuit hebt. Al heb je dat niet echt nodig zolang je ons maar vaak bezoekt:-)))))

 

Tox.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dan zit je altijd goed. Er zullen ook beste wel betrouwbare "grijze" dealers zijn hoor, alleen zijn de meeste prijsstunters veelal vage online shopjes en daar kun je beter niet bestellen. Dat is leuk voor een LNB'tje of een smartcardje, maar niet voor een dure satellietontvanger.

 

Tox.

Link naar reactie
Delen op andere sites

daar sluit ik me volledig bij aan want bij mijn ging deze kapot even naar de dealer en deze ruilde in overleg met de importeur zo mijn moederbord om

Sinds ik een dreambox heb, heb ik geen tijd meer om tv te kijken.
Dreambox: 8000, VU+ DUO2, VU+ SOLO Wavefrontier 8 LNB T90, SG2100, Qnap 219 pro+ , 2bay Asustore Nas

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik wil me totaal niet in de discussie mengen over de grijze import en de officiële dealers, en hoe of wat daar beter aan zou zijn. Dat is iets waar ik me niet in wil mengen en waarover je mij hier ook geen oordeel over zult horen geven.

 

Wat mij eigenlijk wel een beetje stoort is het feit dat op dit forum nergens getolereerd wordt dat er commerciële links worden gezet, zelfs geen site waarbij een banner draait van een of andere zaak (daarvoor mocht een tijd geleden mijn site niet worden gelinkt in dit forum, dat is nu gelukkig helemaal opgelost).

Hier wordt toch echt met twee maten gemeten, vinden jullie dat nu zelf niet? Toxic plaatst een link naar dream nederland en er wordt gezegd dat daar de goede bedrijven te vinden zijn via de dealerlijst.

En ook Michel mag dan nog eens vertellen hoe goed ze dat allemaal supporten, kan best wel zo zijn hoor, daar hoor je mij niet over, maar dit is niet eens meer verkapte reclame. Het is gewoon een komplete advertentie.

Dit is mijns inziens niet netjes en maakt jullie ongeloofwaardig t.o.v. de anderen die sancties krijgen bij het plaatsen van commerciële links.

Het lijkt een beetje op een politie agent die zich nooit aan de regels hoeft te houden en overal en altijd door het rood mag rijden.

 

Ik hoop niet dat jullie nu boos op mij zijn, nogmaals ik zeg niets kwaads over de dreambox en de nederlandse supportafdeling. Maar zie nu zelf eens een beetje in dat dit ook niet echt eerlijk is waar jullie mee bezig zijn.

 

M_Z

Link naar reactie
Delen op andere sites

Waarom kun je dit nou niet gewoon even via PM doen zoals ook in de regels staat?

Ik zal nog één keer een hele korte uitleg geven.

Jij verkocht op jouw site duidelijk spullen aan particulieren (commercieel oogpunt) en daarom mocht jouw site hier niet staan.

De site van DM Nederland is de Nederlandse outlet van de fabrikant, daar worden geen spullen aan consumenten verkocht en dus mag de link naar die site op dit board gewoon geplaatst worden. Net zoals links naar @sat en Arnion ook worden toegestaan.

Er wordt hier niemand naar een bepaalde handelaar verwezen of iets opgedrongen.

Er wordt alleen heel algemeen gewaarschuwd je spullen bij een betrouwbare dealer te kopen en dat vind ik een goede tip. Er wordt daarnaast zonder namen te noemen gewaarschuwd voor onbetrouwbare dealers en dat is wederom een goede tip.

Site's met banners er boven mogen hier wel, als er maar duidelijk uit blijkt dat die gelinkt worden vanwege het content en niet vanwege de reclame die je er boven vind.

Sites die duidelijk eigendom zijn van een bepaald bedrijf worden hier geweerd omdat de persoon achter die sites en achter dat bedrijf meer voor de satelliethobby verpest heeft dan ons lief is en die persoon op deze site niet meer welkom is. (jij weet exact om wie dat gaat) Bovendien gaat het dan vrijwel altijd om sites waar keys en illegale files op staan en die mogen hier zowiezo niet.

 

Tox.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...