Ga naar inhoud


upload snelheden adsl verlaagd ???


marco24

Aanbevolen berichten

bij het lezen van testrapporten op speedtest voor een aantal weken terug las ik dat de upload snelheid voor een basic adsl abbo van xs4 all op ca 27 kbs zat

 

de andere providers deden er niet veel voor onder

 

als ik nu "zo 30 maart" de resultaten bekijk zit het rond de 12 kbs

 

en dat is nu bij bijna alle providers zo

 

zou het verhogen van de download snelheid soms ten koste zijn gegaan van de uploadsnelheid

 

want nu is het voordeel van adsl tov kabel verdwenen wat betreft upload

 

wie weet hier meer over

 

met vr gr

marco

Link naar reactie
Delen op andere sites


Citaat:
bij het lezen van testrapporten op speedtest voor een aantal weken terug las ik dat de upload snelheid voor een basic adsl abbo van xs4 all op ca 27 kbs zat

want nu is het voordeel van adsl tov kabel verdwenen wat betreft upload



dit klopt al niet.
de uploadsnelheid van (xs4all) ADSL basic is altijd al maximaal 128kbit geweest. als je hier de overhead vanaf trekt (verlies van pakketjes van jouw huis naar de centrale) dan kom je op maximaal 14kb/s.

snelheden van tegen de 30kb/s haal je alleen als je over een (xs4all) fast ADSL pakket beschikt, dan krijg je 256kbit upstream.

de upstream snelheid was in begin vorig jaar en daarvoor trouwens nog langzamer, toen moest iedereen genoegen nemen met maar 64kbit upload waardoor je meestal niet eens boven de 7kb/s uitkwam. gelukkig is dat toen opgeschroefd, en na de afgelopen kerstvakantie is de downloadsnelheid ook opgewaardeerd. mag ook wel, want als je de prijs/snelheid-verhouding vergelijkt met onze buurlanden is DSL (en ook kabel) hier redelijk kostbaar.

verder heeft DSL nooit een significant voordeel gehad tov kabel tenzij je het fijner vindt dat je een eigen lijn hebt die je niet deelt met andere buurtbewoners (tot aan de centrale, daarin wordt het weer gedeeld).

Triax TDS 88cm / Inverto Black Ultra LNB / Alsat Dark Motor / Dreambox DM800HD+DM7000 knutselbak

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik begrijp dat geklaag ook niet als ik het vergelijk met mijn XS4all adsl en de novaexes op het bureau... fracties minder snel... XS4all met basic comfort abo.

 

een test lezen is niet uitslaggevend voor feitelijke snelheden... overigens kun je met je firewall aan, de privacysettings op hoog, de virusscanner met internetbeveiliging aan in standaard modus heel wat vertragingen zelf genereren.

 

draait virusscanner met ingebouwde privacysetting en een ander merk firewall gaat het al een stuk trager. Is bovendien de privacysetting van internet explorer 6 sp 1 ook aan gaat het nogmaals trager... upload iets minder van betroffen natuurlijk maar het transport wordt bekeken door enkele routines.

 

bovendien gaat alles via een mainframe in New York die effe meekijken wat je aan het doen bent namelijk de Ved's met een F.. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" /> filterwoord

 

als er nu mensen zijn die kunnen klagen zijn het echt wel bepaalde sectoren van UPC in amsterdam.. Broerlief kan koffie gaan zetten tijdens het versturen van zijn mails. -)

 

cheers

Dark & Long, Drift 2 Dark Train

Underworld

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...