Ga naar inhoud


UCAS OF MODULE STUK? HIER LEZEN!!


Ron

Aanbevolen berichten

Omdat er een aantal leveranciers blijken te zijn die na de actie van gisteren hun keutel intrekken en de klant grofweg 40,00 euro willen berekenen voor reparatie van hun module of UCAS ontvanger gaan wij hier wat tegen ondernemen.

--

SAT4ALL roept alle mensen die nu een kapotte UCAS ontvanger of module hebben na contact met hun dealer op, om op dit onderwerp te reageren. Wij willen graag in kaart brengen welke dealer wel en welke dealer of leverancier geen garantie verleend.

Noem geen namen van dealers op dit board. Ook geen aanduidingen in die richting. De regels blijven gewoon van kracht. Namen noemen dus uitsluitend via onderstaand e-mail adres (denk er aan: FEITEN!).

--

Mocht uw dealer of leverancier geen garantie verlenen, laat dit dan even weten op e-mail adres pentaprobleem@sat4all.com . Vermeldt ook het telefoonnummer, postadres en mogelijk emailadres van deze dealer zodat iemand van ons contact met hun op kan nemen.

Het kan ook zijn dat uw dealer de ontvanger of module terug stuurt naar zijn leverancier en later daarvoor moet betalen. Weiger die kosten te betalen heren dealers. Vooral de klanten: Betaal deze rekeningen niet! U HEEFT GARANTIE!!!

Indien u toch betaald en niet om een duidelijke factuur (waarop staat: reparatie i.v.m. pentacrypt flash probleem) vraagt, kunnen wij niets meer voor u doen. Neem altijd een getuige mee naar de zaak en neem gesprekken desnoods op.

--

Graag alleen maar feiten en geen wilde verhalen. Er zullen mensen met deze dealers gaan bellen om hen op andere ideeën te brengen en als ze dat niet doen komen ze op de sat4all zwarte lijst .

--

Wij beantwoorden in principe geen e-mail. Alle communicatie terug verloopt via dit board.

In echt belangrijke gevallen kan iemand van ons contact met u opnemen.

--

[color:"red"]Betaal in geen geval geld voor de reparatie van de ontvanger of module! Als je deze met pentacrypt software gekocht hebt en je niet schriftelijk afstand gedaan hebt van je garantie, heb je dus gewoon recht op garantie. Dat staat juridisch 100% vast en daar kunnen ze niets aan veranderen. [/color]

Indien de dealer je de module of ontvanger zonder betaling niet terug wil geven, meldt je dat ons. Laat de dealer schriftelijk verklaren dat u uw eigendom pas terug krijgt na betaling van het volgens hem verschuldigde bedrag en wijs hem er duidelijk op dat je aanspraak wilt maken op de garantie en je juridisch je gelijk zult halen indien hij de ontvanger niet inmiddelijk zonder kosten terug geeft.

--

Nu kan het koren zich van het kaf scheiden. Nu zullen we gaan zien welke dealers en leveranciers de naam satellietspecialist werkelijk waard zijn.

 

Groetuh,

 

Tox.

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Reacties 79
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Misschien zou je eens uit moeten zoeken waar die software vandaan komt.

Het is in feite een form van moetwillige vernieling.

Dan weet je ook waar je de schade kunt verhalen, want dat mag niet.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat heeft weinig zin want daar kom je nooit meer achter als het via het internet verspreidt is. Feit is dat alle UCAS leveranciers van de door hun "geleende" software heel veel beter geworden zijn, maar nu het fout gegaan is daarvoor ook de consequenties zullen moeten dragen. De consument heeft veel geld voor hun receiver betaald en mag daar nu niet het slachtoffer van worden.

Het probleem was natuurlijk al ruim van te voren aangekondigd door diverse mensen op diverse boards die waarschijnlijk allemaal dezelfde berichten hebben ontvangen. Als zo'n leverancier dan toch beslist hun ontvangers door te leveren met dreamload en pentacrypt software, kiezen ze zelf voor de eventuele gevolgen. Ze beschikken niet over de kennis om de software te ontleden om te zien of deze veilig is waarmee ze een ontzettend groot risiko hebben genomen. Wij stappen toch ook niet in een onveilig vliegtuig? Ze hebben dat risiko bewust genomen en zullen nu garantie tegenover de consument moeten verlenen! Die mag daar niet het slachtoffer van worden.

 

Tox.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Deze mail ontving ik net:

Vele U-CAS ontvangers, dus ook de Xtreme, arnion, en sonysat ontvangers welke andere Decoder Software bezitten dan de

originele PentaCrypt 1.09 of TetraCrypt 1.0 zullen onherroepelijk stuk gaan als u de ontvanger op een Première kanaal of datastream zet.

 

dit geld ook voor magic modules en soortgelijke modules !!!!!

 

Vandaag is het duidelijk geworden waar de hogere PentaCrypt versies vandaan zijn gekomen.

 

Het kan ook zijn dat andere Providers de vernietigende data in hun Stream hebben, waardoor in combinatie

met de door hun verspreide valse PentaCrypt versies de ontvangers (Flash) kapot gaan.

 

Het is een begin...

 

De mail stond ook al bij Satnerds en deze kreeg ik van een grote satboer uit zeeland.

 

Ik heb overigens contact gezocht met leverancier, dit loopt.

 

Groet,

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zou het zo simpel werken?

Indien we zelf een ondeugdelijke versie van pentcrypt op de module geprogrammeerd hebben, een versie die ons NIET geleverd is bij aankoop van de module, zou dit juridisch nog een interessant verhaal kunnen worden. Als mijn PC sneuvelt door een virus, lijkt het mij niet dat ik de leverancier van de pc verantwoordelijk kan stellen. Als je de module met 1.10 erop geleverd heb gekregen lijkt het me een ander verhaal worden. Dan is mij een apparaat geleverd die ondeugdelijk is, hier kan ik de leverancier op aanspreken. Deze moet zijn schade dan maar te zien verhalen bij de importeur, maar dat is zijn probleem.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Daarnaast is de leverancier een flinke vent als hij met 100% zekerheid kan aantonen dat er op die ontvanger een "foute" versie gezeten heeft.

het is nog steeds niet duidelijk welke versies fout zijn. Ik heb ook al e-mail gekregen van mensen die 100% zeker wisten dat ze er penta 1.09 op hadden staan!

Voor de klant is er maar 1 ding belangrijk. Het apparaat is er gedurende de garantie zomaar mee gestopt (tijdens het kijken) en dus is het geen opzet van de klant. De leverancier is in dat geval verantwoordelijk voor het onder garantie laten repareren van de ontvanger mits deze onomstotelijk aan kan tonen dat het de fout van de klant was. En dat kan hij nooit of te nimmer.

 

Tox.

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik las ook al wat anders op dit board tox.

 

Quote"

Dat is helaas niet waar. Ik heb mijn UCAS receiver vandaag laten repareren en mocht erbij blijven. Dealer heeft kundig de Toshibaflash vervangen. Ik met een heel onschuldig gezicht maar volhouden dat er echt ucas inzat ipv penta en dat ik er echt niets van snapte hoe dit nou kon gebeuren. Na het vervangen van de chip kwam er gewoon weer penta 1.10 te staan. Ik had het schaamrood op mijn kaken en heb toch maar de 40 euro betaald "

 

De Paling boer.

Het is dus achteraf wel te testen en te zien. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/blush.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik heb de mijne terug gebracht en kreeg een leentoesel mee

als ik nou toch moet betalen .

heb ik dan het recht om het leen toesel te behouden .

 

grt ed

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik denk dat het tijd wordt om informatie te verzamelen over: Wie heeft welke versie gedownload van welke bron en wanneer? Dan kunnen we pas echt de veroorzaker vinden.

 

Ik adviseer om nu heeeeel voorzichtig te zijn met alle UCAS software. Wie weet wat er allemaal in zit.

 

Geert.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als de dealer jou die receiver met een willekeurige pentaversie geleverd heeft en jou niet schrifelijk heeft medegedeeld dat er versies zijn die je toestel kunnen beschadigen heb je gewoon garantie!

Hoe moet jij als klant weten welke allemaal op elkaar lijkende versies wel of niet goed zijn? Dat wint de dealer nooit van je.

 

Tox.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mijn mening is dat degene die die UCAS ontvangers en CAM modules hebben gemaakt er eigenlijk voor hadden moeten zorgen dat de DreamLoad software niet gewist kan worden (write protected!!!) zodat de units ten alle tijde omgeprogrammeerd kunnen worden!!! Fout van de fabriek dus!!! En geen fout van de gebruikers!!!

 

Tevens blijft het een ongelooflijke KL($T@ streek van "Decent_Criminal" en alle andere die fake versies op het internet zetten. Deze mensen moesten eigenlijk voor altijd geband blijven.

 

Maar voor mij blijft het hobby.... en hobbies kosten nu eenmaal geld en geduld.... Dus een reparatie als ik het zelf na een tijd (geduld) niet kan (ongeveer € 35,- incl verzendkosten heen en terug aangetekend!!!) mag er voor de hobby bij.

Binnenkort is bijna alles in MPEG4 bij CanalDigitaal... je SD ontvanger kan dus in de Kliko
Link naar reactie
Delen op andere sites

deze mail kreeg ik binnen

 

Beste klant,

 

U zult waarschijnlijk vernomen hebben dat de Magic Modules gisteren

getroffen zijn door een misplaatste grap van een programmeur.

 

De zogenaamde 'Pentacrypt' software is door iemand aangepast waardoor

vrijwel alle modules -die ondanks waarschuwingen van die software waren

voorzien- zijn uitgevallen.

 

Deze modules blijken na onderzoek alleen gerepareerd te kunnen worden

door het herprogrammeren van het flash.

 

Na overleg met een bedrijf dat in dergelijke zaken gespecialiseerd is,

kunnen wij deze modules voor een zeer schappelijk bedrag voor u laten

repareren.

 

De kosten voor deze reparatie bedragen per module EUR 23,80 inclusief

btw en exclusief (retour) portokosten. Wij berekenen in dit geval

slechts 2 euro voor handling en proberen u hiermee zo goed mogelijk van

dienst te zijn.

 

Dit geldt uiteraard alleen voor modules waar het flash geherprogrammeerd

moet worden en niet voor modules die op andere wijze defect zijn geraakt.

 

De reparatie tijd bedraagt gezien de enorme drukte +/- 2 weken.

 

Met vriendelijke groet, ******************

 

 

OOK GEEN HINTS G*DV*Rdeg*dv*r!:-((

gr peeser

 

1 x DB500+ met gemini 4.1.0

2 x nokia 9500 solosammy

1 x nokia 9500 DVB2000beta08ar_80

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo ,

Ik heb afgelopen vrijdag een Arnio 6410 UCCI gekocht , en die werkte perfect , tot gistermiddag 1600 uur.

Niks meer melding no a/v wat betekent volgens de dealer dat de software ofzo kapot is .

Ikke vandaag terug , en ik was de tweede al (Om 9 uur ze waren net open) De dealer dat ding nagekeken , ook contact gehad met de bouwer volgens mij , en hij vertelde mij dat er inderdaad iets gebeurt was zodat mijn software of helemaal weg was of onklaar gemaakt.

Ik kreeg de keuze .

Of ik moest een week wachten en kreeg een nieuwe Arnion 6410 , of ik mocht een nieuwe uitkiezen.

De Arnions waren uitverkocht , en toen heb ik na wat advies ( ik hoop de goede ) een Atlanta 5400 IR 2 CI + uitgekozen.

Wat dat betreft heeft het me dus geen cent gekost en de optie dat ik een andere mocht uitkiezen vind ik ook een top service .

Het is dat ik hier geen namen mag noemen anders prees ik deze dealer de hemel in.

Wat betreft het crashen van die Arnion ( waar ik nog steeds geen bal van snap) Hoe kan ik dit een eventuele volgende keer bij mijn Atlanta voorkomen?

Greetz shivan

Link naar reactie
Delen op andere sites

inderdaad jullie hebben het goed gelezen, het probleem is dat de ucas module niet meer kan booten. Het schijnt dat in het eertse blok de ook wel bootblok de dreamboot software staat, waar vroeger toen het nog een ucas was versie 1.4.1.7.1 in stond.

Doordat de ucas omgeprogged is komt hij in dreamboot,....echter het vervelende probleem is , dat er vroeger nooit iets bij in de cam werd gezet, en dus de software in takt bleef.

Maar nu ..dat conax verhaal.. De actuele keys worden opgeslagen in de cam, en als een of andere hufter een routine schrijft dat hij de volgende keer zijn nieuwe key in het bootgedeelte neer moet zetten doet hij dat gewoon.

 

Er is echter 1 vervelend nadeel aan dit verhaal, als de cam opnieuw moet booten en zijn bootblok niet meer klopt, en dus de cam als zodanig niet meer herkent word als dreamcam. Zal de flash gerepareerd moeten worden om nog enig leven in te krijgen.

Dit kan alleen met een externe programmer, want na mij weten kan dit type niet onboard geprogged worden. (zonder bootloader)

 

dat was 1 optie.

 

de tweede optie lijkt me erg onwaarschijnlijk, maar zou kunnen... dat de cam de datum kontroleerd van de tuner en zo een stukje software aktiveerd die het erase commando geeft aan de TC58FVB160FT.

zoals jullie kunnen lezen in een eerder bericht, als dit commando extern word gegeven blijft de flash in erase mode, en kun je dit niet meer stoppen ...zelfs niet als de bloks beveiligd zijn...

zogauw de beveiliging van het desbetreffende blok verwijderd word, is dat blok alsnog leeg.. Pas als de hele chip geerased is stopt de cycle.

 

 

Dus wachten of ie ooit nog in dreamboot komt is onzin, stuur je tuner na de dealer en laat die het oplossen.

 

 

regards Afterburner <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...