Ga naar inhoud


emu_beta105_4b.5_030519.img


Ronaldd

Aanbevolen berichten


  • Reacties 103
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Hoi,

 

Na het mounten van mijn NFS volume is die niet benaderdbaar vanuit het File menu, enigma slaat vast.

 

via telnet werkt e.e.a. prima.

 

Dit is de eerste release waarbij de nfs share niet werkt....

 

Iemand dezelfde ervaring ? (Heb Falcon al gezien met hdd)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heb af en toe zelfde problemen met Bestandsmenu. Dacht eerst dat het aan symbolic links in dirs staan maar dat is het ook niet. Soms zonder reden vastlopen tijdens bladeren door directories. Heb nog niet naar console output gekeken.

Maxtor 80Gb harddisk. Overigens kan ik wel bladeren door mijn mounts. Bedoel dus te zeggen dat het vastslaan niet aan de mount ligt ;-)

 

grtz,

XC90

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Bij mij gaat hij iedere keer naar standby als ik een andere skin selecteer.

Aangezien er blijkbaar toch maar weinig problemen gemeld werden met andere skins ben ik een beetje verder gaan zoeken ...
Aangezien in deze week bijna dagelijks in de log van de CVS aanpassingen zie ivm. crashes bij de nieuwe Multi EPG heb ik deze ook gecompileerd en getest: het probleem blijft en Enigma vliegt eruit.
Bij het overlopen van de foutmeldingen bleek echter dat bepaalde pictures niet gevonden werden:

/enigma/pictures/liquid/3D_border_unselected_corner_dark.png: file not found

Deze stonden wel op de dreambox, maar de hoofdletter in 3D was een kleine letter geworden.
Nadat deze pictures hun juiste naam gekregen hadden werkte alles. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

Uit dit verhaal leren we dus 2 dingen:
1. opletten met het copieren van bestanden naar de dreambox: indien dit via SAMBA gebeurt is het mogelijk dat de bestandnamen veranderd worden en linux houdt hier niet van ...
2. nog werk voor de enigma developers: indien een picture ontbreekt mag enigma er niet uitvliegen: ofwel de default picture, ofwel helemaal niets tonen ...


Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt voor uitzoeken,

 

Was dat de enige picture die niet wordt gevonden, of worden er meer niet gevonden? Ga vanavond een image update doen ivm nieuwe dreamconv.sh script van noleech, ik zal dit foutje dan ook meenemen.

 

Ronald

My DM(800|7025) is Ronaldd powered

Link naar reactie
Delen op andere sites

Is het mogelijk met deze versie de USB poort te gebruiken?

Ik wil namelijk mijn dreambox op mijn LinkSys wireless router aansluiten. Dan is het flashen allemaal wat makkelijker en kan ik hem vanaf de bank volpompen met MP3z.

 

Thanx alvast.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Ronaldd

Citaat:
Was dat de enige picture die niet wordt gevonden,

 

Ik denk dat het probleem zich enkel voordeed met skins die achteraf naar de Dreambox gecopieerd werden - dus niet onmiddelijk een probleem: in het originele image staan alle 3D-pictures er goed op. Ikzelf had geexperimenteerd met de dark_dream en liquid skins (Dr.Evil op DBOX2 WORLD) en de individuele files gecopieerd via SAMBA ...

 

Wat wel nog bij in de image mag is /etc/timezone.xml ...

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gisteravond nog wat zitten testen maar zodra ik het bestandsmenu selecteer loopt de boel vast. Ik kan wel opnemen en zie ook via ftp dat er een bestand op de HD staat. HD opnieuw geformateerd, wat zonder problemen gaat, maar het probleem blijft, ik kan niet via het menu bij mijn files. Heb de HD via het menu gecontroleerd maar er worden geen fouten ontdekt, files en dergelijk worden gerapporteerd.

 

@Ronald: helaas heb ik onvoldoende kennis om je inhoudelijk verder te helpen maar dit is wat ik constateer. Verder draait de image als een zonnetje, sinds de laatste image geen vastloppers meer agv het zappen. Ik wacht vanavond op de nieuwe image wellicht wordt het probleem hierdoor opgelost.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ben inmiddels tot de conclusie gekomen dat het vastlopen van de selectie in het bestandsmenu veroorzaakt wordt doordat Enigma een directory of opname niet meer kan vinden die nog wel in de registry staat. Op het moment dat je de box powerdown geeft via enigma worden alle instellingen weggeschreven. Indien je nadien een opname of directory verandert crashed enigma zodra je naar het nestandsmenu gaat. Heb het getest door een directory movie2 te maken, daar een opname in kopieeren. Vervolgens deze opname via bestandsmenu afspelen. Tijdens afspelen naar TV mode switchen. Indien je nu terug naar bestandsmode switcht zal enigma verder gaan met afspelen waar je gebleven was, of na verloop van tijd bij het begin beginnen. Verander je iets in de bestandstructuur voordat je terug naar bestandsmode switched crashed enigma.

 

Ik heb dit tijdelijk opgelost door een kopie van de registry op mijn hdd te zetten. Indien enigma door bovenvermeld probleem crashed, kopieer ik via de pc de registry weer naar /var/tuxbox/... en reboot.

 

Dan werkt alles weer.

 

grtz,

XC90

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

@X90: Goed en begrijpelijk verhaal alleen ik heb niets veranderd aan een bestand of directory, in elk geval niet dat ik weet. Begrijp ik het goed dat ik mijn probleem dus alleen oplos door iets met de registry te doen of er een nieuwe image op te zetten? Het formateren van de HD help in dit geval dus ook niet meer. Heb jij enig idee hoe dit heeft kunnen ontstaan?

Link naar reactie
Delen op andere sites

@falcon,

 

nee, geen idee hoe het is onststaan. Er is wel een eenvoudigere? manier om het probleem op te lossen:

 

Je hoeft niet een nieuwe image erop te zetten. Als je een kopie maakt van de volgende files:

 

SOURCE=/var/tuxbox/config

 

$SOURCE/enigma/services $DEST/enigma

$SOURCE/enigma/bouquets

$SOURCE/enigma/userbouquet.*.tv

$SOURCE/enigma/userbouquet.*.radio

$SOURCE/enigma/*.epl

$SOURCE/satellites.xml

en

/var/keys/* of /var/scce/* afhankelijke van de emu.

 

kun je vervolgens een flash erase doen, de files terugzetten en reboot. Je box is dan weer bijna maagdelijk met alleen je zenders / favorieten / keys.

 

Suc6

XC90

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
De snelheid naar de dreambox is ook echt een stuk langzamer dan van dreambox naar pc,waar ligt dit aan??...is dit een hardware probleem van de dreambox???


Dit is al eerder aan bod geweest tot aan meetresultaten toe. (zoekfunctie op onderwerp : en dan nu de meetresultaten)

The Source is Out There....

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...