Ga naar inhoud


Telenet en ADSL in Vlaanderen


satharry

Aanbevolen berichten

Dit stond vanmorgen in de krant te lezen:

 

 

Breedbrandproviders analyseren de mogelijkheid om hun tariefinfrastructuur volledig om te gooien. De succesformule waarbij de surfer onbeperkt het net op mag voor een vast bedrag per maand strookt niet meer met de werkelijkheid, zeggen de providers. Straks zal de gebruiker enkel betalen voor wat hij echt gebruikt.

 

De providers kampen door het succes van hun kabel - of adslformules met gigantische problemen. Vooral spelletjesfanaten en muziek - en videoliefhebbers stellen het netwerk zwaar op de proef. Af en toe kraakt het netwerk en ligt alles plat. Het downloaden van al die data vertraagt ook het dagelijkse internetverkeer. Met een andere tarievenstructuur hopen de breedbandproviders het tij te keren. De providers stappen van het klassieke systeem "één prijs voor bijna onbeperkte internettoegang" af. De klant zal per gebruik moeten betalen. Iemand die slechts af en toe op het internet surft en een paar keer per week zijn e-mail checkt, zal dus misschien zelfs minder betalen dan vandaag. Maar een gamer die regelmatig online spelletjes speelt of een filmliefhebber die 's nachts via kazaa volledige langspeelfilms binnenhaalt, zal diep in de buidel mogen tasten. Vandaag speelt de solidariteit tussen de gebruikers, maar blijkbaar zijn de inkomsten onvoldoende om de kwalit eit van het netwerk op peil te houden.

 

De infrastructuur voor een dergelijke ingreep bestaat al1 zo bleek een paar weken geleden tijdens een conferentie van Alcatel. Met enkele software-aanpassingen kunnen de providers hun plannen uitvoeren. Voor de klant zal dat waarschijnlijk een hogere factuur betekenen, waardoor de ontluikende breedbanddiensten een ferme opdoffer te verwerken zullen krijgen. Voorts verdwijnt ook de eenvoud en overzichtelijkheid zo eigen aan een breedbandaansluiting.

 

Bron: Metro Maandag 12 mei 2003

 

Lang leve het Vlaanderenland

Bedankt hoor

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" />

Groetjes

Satharry

Link naar reactie
Delen op andere sites


Citaat:
De succesformule waarbij de surfer onbeperkt het net op mag voor een vast bedrag per maand strookt niet meer met de werkelijkheid

Als je dit strikt bekijkt is de toegang niet onbeperkt. Je mag per maand 8,5 gig downloaden en 1,5 gig uploaden bij kabelprovider telenet. Bij adsl providers is dat ook zo, maar ik weet de hoeveelheden van up en downstream niet. Ga je over de limiet ga je op smalband.

Bij telenet is dat verbruik over een periode van 30 dagen, bij adsl is het per maand.

Voordeel bij telenet is dat je sneller terug op breedband zit dan bij adsl. Bij adsl moet je wachten tot het einde van de maand, bij telenet moet je kijken wat je 30 dagen daarvoor hebt gedownload om te zien wanneer je weer op breedband komt.

 

Voor mij is het prima zo en mag het zo blijven.

 

Greetz, Puch

iMac 27" macOS Sierra
iPhone 5s iOS 10

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...