Ga naar inhoud


[Pioneer] pioneer 400 (patch info)


klinkie

Aanbevolen berichten

Hallo,

 

Het is mij eindelijk gelukt om een pioneer 400 te patchen met dynamite firm.(met hulp van satori).

Zijn er nog meer mensen die hun 400 hebben "verbouwd" en gepatched hebben ?(graag reactie`s)

Het patchen gaat vrij moeilijk en lukt ook niet altijd.

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" />

in de bijlage zie je de tuner met ingebouwde jtag

 

gr andre

 

 

post-133-1318257800,6401_thumb.jpg

dat zeg ik ..............linux

Link naar reactie
Delen op andere sites


nou klinkie fijn dat jij het voor elkaar hebt, ik heb het ook geprobeerd, en kreeg wel kontakt. kan ook firmware uitlezen, maar schrijven lukt mij niet.

 

ik heb ook op dit board al om hulp gevraagd zie: http://www.sat4all.com/ubbthreads/showth...o=&vc=1

 

maar kreeg hier verder helaas geen hulp.

 

Ik ben benieuwd hoe jij het voor elkaar hebt gekregen.

 

Fenzo.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Klinkie heeft me diep betrokken bij zijn upgrade project, wat ik erg leuk vond omdat ik geen enkele ervaring heb met de 17xx.

 

Toen Klinkie me benaderde had hij al contact met de CPU en kon hij de CPU-code uitlezen. Omdat Fenzo dat niet kon, was ik ook niet in staat Fenzo te helpen, omdat ik geen idee had hoe de jtag aangesloten moest worden en of het uberhaupt wel werkte.

 

Klinkie had al een hoop werk verzet voor hij contact met me opnam, maar het bleek dat Pionero niet schreef, want er veranderde niets in zijn Pioneer.

 

Darna hebben we als eerste een aantal zaken veilig gesteld. We hebben de firmware uitgelezen, de kanalenlijst en ook de eeprom.

 

Na wat testen met Pionero hebben we toen besloten om het jtag_operator te proberen. Hiermee kregen we de 17xx op "Out of order". Maw er was iets gebeurd met de flash. Na uitlezen van de flash bleken de 1ste 0x800 bytes netjes gewist, maar de rest niet. Dat lukte ook niet, wat we ook probeerde.

 

Hierna hebben we jtag_chk van Demonruu van stal gehaald en zijn daarmee aan de gang gegaan. Ook hierbij lukte het niet om alle geheugenposities te wissen, hetgeen een voorwaarde is om te kunnen schrijven.

 

UITLEG OVER FLASH WISSEN. Met behulp van extern programmeren kun je een '1' in een '0' veranderen, maar niet andersom. Dus als er nog nullen ('0') in staan die een '1' moeten zijn, dan eindig je altijd met corrupte firmware. Door een heel block te wissen, (dus door er allemaal enen ('1') van te maken en daarna te programmeren los je dat op en daarom is het wissen zo belangrijk.

Bij de 15xx konden we een 'chip-erase' doen, omdat de bootloader in een andere chip zat. Bij een 16xx en een 17xx staat alles in 1 flash en als je die wist, eindig je met een dode Pioneer en dat is niet de bedoeling. Een 'chip-erase' werkt makkelijker dan een aantal keren een 'sector-erase'. Daarom werd dat bij de 15xx ook altijd toegepast.

 

Nadat we ook nog geprobeerd hebben vast te stellen welke flash er in de 17xx zat (zonder succes) zaten we vast. Toen Klinkie toch nog een keer probeerde met Pionero te schrijven lukte hem dat onverwacht. Helaas bleek ook dat het de 2e keer ook niet vanzelf ging. Het werkt af en toe wel en af en toe niet, zonder dat we precies weten waarom.

 

Klinkie is erg volhardend geweest en heeft er zeer veel tijd ingestoken.

 

@Fenzo, Als je een CPU-code klunt uitlezen, dan kunnen we dit bij jou ook doen.

Het uitlezen van de CPU code, heeft te maken met aansluitingen, jtag en parallel poort van de computer en daar is op afstand erg moeilijk in te helpen.

 

Groeten

Satori

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi Klinkie en Satori,

 

Dit vind ik geweldig werk. Dit is goed nieuws voor de 400 bezitters. (ikzelf niet overigens)

 

Ik ben er zeker van dat dit verder uitgeplozen gaat worden, zodat er straks moeiteloos gepatched gaat kunnen worden.

 

Nogmaals complimenten.

 

Groeten Sander

 

PS @Satori: toch wel leuk hè, weer eens stoeien met een Pioneer.

Octagon SF 1018 HD - V1.11.70 - CD/TVV/SRG - Wavefrontier T55 W 5/1 - 5/9/10/13/16/19/23/28 O
Octagon SF 1008 HD - V1.11.70 - CD/TVV Archsat 19/23 O

Rebox RE 9000 HD - V1.11.70 - CD/TVV Archsat 19/23 O

Link naar reactie
Delen op andere sites

zoals ik eerder ook melde http://www.sat4all.com/ubbthreads/showth...o=&vc=1

 

kreeg ik dus op 22-5 al kontakt met de cpu, uitlezen werkt ook, maar schrijven lukt mij niet, ook niet de eerder uitgelezen FW.

 

Ik gebruik hiervoor pionero versie 4.0 final, maar hiermee lukt het mij dus niet om vanaf adres 0x7FE0 0000 te schrijven, ik heb dit al 10 keer geprobeerd, maar het gaat dus niet.

De J-tag is goed, want in mijn eigen pioneer 120 werkt het gewoon.

 

Ik ben wel beniuwd naar de instellingen welke Klinkie heeft gebruikt binnen pionero, mischien dat daar wat in te vinden is.

 

De pioneer 400 is niet van mijzelf, maar van mijn ouders, deze hebben ze gekregen, ik kan deze altijd ophalen om te trachten deze opnieuw te trachten te patchen. Dus als iemand een idee heeft, of als klinkie zijn pionero instellingen wilt delen, dan kan ik het nog eens gaan proberen.

 

Fenzo.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Fenzo,

 

Ik ben lately wat minder op het board geweest en heb je mededeling dat de jtag werkte gemist. Ik zit nog steeds in een behoorlijk drukke fase en zal dus niet altijd even snel reageren.

 

Ik zou even geduld hebben met patchen. Het is bij Klinkie gelukt, maar zoals hierboven beschreven, was het een moeizaam proces en volgens mij hebben 2 weken lang zeer vaak contact gehad en Klinkie heeft er verschrikkelijk veel tijd in gestoken. Daarnaast zul je met verschillende progjes moeten spelen en als je gelukt hebt doet ie 't.

 

Ik heb in Pionero wat adres instellingen gewijzigd, zodat het makkelijker was om de adressen makkelijk in te kunnen stellen voor de 17xx en er moet nog wat gewijzigd worden.

Daarnaast heb ik zelf nog wat vragen uit staan.

 

Samengevat. Ik wil je graag helpen om de Pioneer van je ouders te upgraden. Als je meteen wilt beginnen, dan loop je wat meer risico, maar dat is aan jou. Geef dan even via PM je email adres door, dan stuur ik je alvast de progjes en dan zien we daarna wel weer verder.

 

Groeten

Satori

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

hoi Satori,

 

Je hebt me in het verleden al eens geholpen met de 120 van mijn zus (komt op de satdag nog kusje geven haha), ik weet dat jij dus helpt als het kan.

 

Ik wil graag verder maar vind het wel gevaarlijk, en wil natuurlijk geen defecte deco.

 

Om alvast een beetje te kijken naar de wijzigingen die je gemaakt hebt in Pionero, wil ik deze aangepast versie graag ontvangen, mischien kan ik ook wel een bijdrage leveren aan het eenvoudig maken van het patchen van de 400 (aangezien dit de enige leverbare modellen zijn in NL momenteel)

 

mijn emailadres wilde ik via pm doorgegeven, maar dit gaat niet (volle box??)

dus dan maar gewoon. Fenzo@email.com

Alvast bedankt.

 

Fenzo.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...