Ga naar inhoud


Maximum aantal keer flashen


Gast

Aanbevolen berichten

Ik zie vaak dat gesteld wordt dat het slimmer is om je image op de hd te zetten om het aantal keren dat je flash beschreven wordt te minimaliseren en dus de levensduur te verlengen.

Gezien het feit dat de datasheet van de flash aangeeft dat een datablok minimaal 100000 keer te beschrijven is, denk ik dat deze stelling (dus image op hd zetten) een beetje onzinnig is..

Het is uiteraard misschien in sommige gevallen wel handiger.

type: 28f640j3 datasheet: http://www.intel.com/design/flcomp/datashts/29066713.pdf

Tegen de tijd dat je de 100000 voorbij bent ben je toch al weer ettelijke jaren ouder (1 x per dag ~273 jaar)

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

 

Link naar reactie
Delen op andere sites


Elke keer dat je in de interne emu de key's update en je gebruikt de hdd hier niet voor dan wordt er natuurlijk ook of de flash geschreven. Of als je de box in deep-sleepmode zet op een ander kanaal dan de vorige keer. of.......

Maar dan nog is het bijna onmogelijk de flash naar de eeuwige flashvelden te helpen volgens mij. Voordat je dat voor elkaar hebt heb je al etterlijke ab's en/of toetsenborden versleten.

Dit is dus iets waar ik nou niet benauwd voor zou zijn. De kans dat de bliksem inslaat lijkt me groter <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />, en dan is er wel meer dan je flash kapot <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" />.

Gewoon door blijven hobbyen dus.

groeten,

Peter.

Niet gehinderd door enige vorm van technische kennis zet ik onbevangen overal mijn schroevendraaier en soldeerbout in.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Inderdaad, dat klopt.

Spaart ook nog eens energie verbruik(en ook warmte) als je je hd niet gebruikt wanneer je je image in de flash zet (je hd wordt dus altijd gebruikt als je de image hierop zet)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wordt het type 28f640j3 flash gebruikt in de dreambox?

 

Met 100000 writes/block hoef je idd nooit meer zorgen te maken over het verslijten van het flash geheugen en kan je dus gewoon schrijven totdat je een ons weegt.

 

Als je dan ook nog even meenemt dat jffs2 (het /var filesysteem) anti wearing doet, dus ervoor zorgt dat alle blokken minofmeer evenveel beschreven worden dan ben je helemaal lang bezig om je flash te verklooien

 

Ronald

My DM(800|7025) is Ronaldd powered

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mijn flsh geheugen was anders wel al stuk gegaan door te veel flashen. tenminste het flash geheugen van mij was stuk. zal ik toch maar ff een compact flash kopen of een hd kan ik daar mijn img. wel ff op zetten.

 

Maar zal eerst ff wachten heb namelijk nog steeds mijn DB niet terug slechte service van dream multimedia. zit al een paar maand zonder.

Link naar reactie
Delen op andere sites

 

-Off toppic-

Dat weet ik niet maar weet wel dat ik gister net een nieuwe heb gekregen van de dealer met die gemodificeerde voeding en amber glas + een funkaart om het wachten te verzachten. maar kan nog niet kijken moet namelijk eerst de schotels weer ophangen en heb daar nog geen tijd voor gehad. ik heb het wel ff snel geprobeerd maar de snr blijft op 45% welke kant je de schotel ook op richt.

 

heb ze er af gehaald omdat het hok waarop ie gemonteerd was er af is gegaan.

 

- -

 

Maar is het nu ook verstandig om compact flash er in te doen en daar de img op zetten heb namelijk nog steeds geen hd in de box. heb namelijk meerdere hobbys en hobbys kosten nou eenmaal veel €'s en laat ik die nou net niet hebben. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/tongue.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...