Ga naar inhoud


2 receivers aan 1 LNB


Gast

Aanbevolen berichten

Is het mogelijk om middels een coaxkabel-splitter 2 receivers aan 1 LNB aan te sluiten. Ik heb het geprobeerd, maar ik krijg geen signaal. Wie kan hier iets over zeggen/adviseren?

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ja dit kan maar enige voorzichtigheid is wel geboden.

 

Er bestaan weinig goede voor deze toepassing ,Kathrein heeft er één en die werkt tip top en werkt met een MASTER en een SLAVE dus zelfs als ze beide opstaan zal de Master enkel signaal en spanning doorlaten pas als je deze uitschakeld (dus lnb spanning weg!!!) dan pas zal de andere werken .

 

Kijk maar eens op de site van Kathrein en zoek in de zoekmachine naar satellietapparatuur naar de EXR 03. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loep.gif" alt="" />

 

SUCCES --KOOSTRONICS <img src="/ubbthreads/images/graemlins/angel.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

 

Zoals Ome Merde al zegt is een twin LNB de oplossing, hier komen 2 aparte coaxkabels uit zodat je op bijde ontvangers verschillende pakketten kunt zien.

 

Wil ja alleen de nederalndse pakket zien.

Ned. 1,2,3 Rtl 4,5,6 enz. dan kun je ook de ontvanger doorlussen.

De meeste ontvangers hebben op de tuner een in en een uitgang zitten, aan de uithang oe je een stuk coax wat naar de ingang van de 2e ontvanger loopt.

 

Wil je verschillende paketten gelijktijdig zien, dan is de Twin LNB de oplossing. In de LNB zitten nemelijk een horizontale en een verticale antenne. deze worden geschakeld met de voedingsspanning 14/18V als je de boel doorlust moet je dus allebij naar de zelfde (horizontale of verticale) antenne kijken.

 

Succes

 

 

 

 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

@koning315,

 

Hallo, eigenlijk staat het antwoord hier al boven, bij de 1 e ontvanger coax in > dan bij de 1 e ontvanger coax uit > naar 2 e ontvanger coax in.

Let wel, je kunt problemen met schakelen krijgen tussen horizon en vertikaal. Wanneer ontvanger 1 op een van deze standen staat, staat ontvanger 2 ook op een van deze standen.Je moet natuurlijk wel een ontvanger hebben met een uitgang, dit is merk afhankelijk, vr.gr.

 

Zilverster

You are "The last in line" - Ronnie James Dio R.I.P.

Link naar reactie
Delen op andere sites

En zo'n 1 op 1 splitter werkt wel, als je dus maar bij de horizontalen (resp verticalen)blijft. Wordt vrijwel in elke winkel verteld dat dit niet werkt. Maar dus wel.De mensen die het zo willen; kunnen het zo krijgen.

Maar inderdaad......Mooi is anders.

Amiko + Philips 8121, Gibertini 1.25 draaibaar en triax 88, A1,2,3..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...