Ga naar inhoud


amerikaanse zenders


Gast dandro

Aanbevolen berichten


De 'echt' Amerikaanse tv-zenders zijn in Europa niet te ontvangen, aangezien deze zich qua 'footprint' op satelliet alleen op het Amerikaanse continent richten.

Nieuwszenders als CNN International, FOX News, Sky News en CNBC Europe bevatten veel Amerikaanse nieuwsuitzendingen. Zo zijn in ieder geval CBS News, ABC News en NBC News te ontvangen.....Deze zijn digitaal te ontvangen op de Astra 1. Delen van Amerikaanse programma's zijn wel via satelliet te ontvangen in Europa. Hier een klein overzicht. Omdat ze telkens op andere satellieten bevinden, is een draaibare schotel (circa 1.20 meter) wel aan te bevelen om dit alles te kunnen ontvangen.

 

Sommige uitzendingen zijn - ook al zijn ze digitaal - in NTSC, de Amerikaanse uitzendstandaard. Dan is multinorm apparatuur (tv) gewenst.... Enkele programma's van de Amerikaanse zenders zijn te vinden bij bij de feeds van CBS (Eutelsat W2 11.190 GHz. Symb.Rate 5632 FEC 3/4). FOX Sports Middle East is op de PanAmSat 3R te ontvangen op 12.578 GHz. H Symb.Rate 19850 FEC 3/4. Hier zijn ook feeds van FOX te zien. FOX News is ongecodeerd digitaal op de Astra 1 en Hotbird te ontvangen. Veel Amerikaanse NBC en MS NBC-programma's zijn te vinden op de Telstar 12, 15 graden West, 12.093 GHz. V. Symb.Rate 22.500 FEC 7/8.

 

Viacom/MTV-VH1 US feeds zijn te ontvangen op de Telstar 11, 37,5 graden West, 11.542 GHz. H. Symb.Rate 6000 FEC 3/4. WorldNet, een tv-station van de Amerikaanse overheid bevat ook veel Amerikaanse uitzendingen (veel C-Span, PBS e.d.). Dat is op de Hotbird 3, 12.484 GHz. H. Symb.Rate 8300 FEC 3/4. Op de website Late Night Satellite is een overzicht te vinden van de te ontvangen 'Late Night' shows op satelliet. Qua radiostations zijn op dit moment de Voice of America (de Engelstalige VOA News Now & VOA Music Mix), NPR Worldwide en Bloomberg News Radio te ontvangen op resp. de Hotbird en Astra 1...

Grz Joop <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" />

Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...