Ga naar inhoud


Matrix Reloaded, emu en images


cupra

Aanbevolen berichten

Als beginnend dreamboxer (dus nog niet gehinderd door enige kennis <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />) vroeg ik me het volgende af : ik krijg nu m'n Matrix Reloaded (1.055) niet goed werkend met de officiele firmwares 1.07.2 en 1.07.3 (op dreambox 7000).

 

Dus ten eerste, wie heeft een Matrix Reloaded werkend (vermeld s.v.p. de versies van de MR en de image) ??

 

Ten tweede, als ik een emu-firmware zou uploaden naar de dreambox (met keys), wie decodeert dan eigenlijk de kanalen, de softcam of de MR-module ??

Link naar reactie
Delen op andere sites


Als je een DB hebt en je zet daar een alternatief image in, dan heb je geen MR, Magic of wat voor CAM dan ook nodig. de standaard PCMCIA poorten worden in de meeste images ondersteund voor je C+ SECA kaart. de keys die normaal op de MR of je Funkaart stonden worden nu opgeslagen in de DB zelf.

 

GrtZ

 

Raphie

VisioSat G4 + SPAUN + 4x Alps LNB > DM7020 HD (DMM OE 2.0)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je hebt helemaal geen Matrix-reloaded of Magic nodig als je een Dreambox gebruikt. De Dreambox kan door gebruik van diverse emulatoren meer dan wat een MR of Magic CI kunnen.

Als je een emulator in je dreambox gebruikt decoderen deze het signaal zonder gebruik van een CI module. De softcam decodeert het signaal, de processor van de Dreambox is snel genoeg om deze extra taak zonder enig probleem aan te kunnen.

 

Aanraders zijn de images van Ronaldd en Peterpan. Als je de laatste versies van een van deze neemt kan je je MR module in de kast laten liggen.

 

succes,

Peter.

Niet gehinderd door enige vorm van technische kennis zet ik onbevangen overal mijn schroevendraaier en soldeerbout in.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt voor de antwoorden tot dusverre.

 

Het is me nu wel duidelijk dat ik op zich geen MR-module nodig heb als ik een emu-image upload.

 

Wat ik me nog wel afvroeg, kijkt een emu uberhaupt nog naar het CI-slot ?? Stel dat 1 of andere codeernorm nog niet door een emu wordt ondersteund maar wel door een CAM-module, is een emu-image dan slim genoeg om alsnog die CAM-module in het CI-slot te zien ?? Of om het anders te formuleren, zit er een soort prioritering in de emu-images : eerst de softcam proberen, dan de hardcam ??

 

Of geeft Raphie hier al antwoord op als ie het heeft over C+ Seca en PCMCIA-poorten ?? Moet je dan een Seca-cam met smartcard in het CI-slot doen, of wordt Seca opgepikt door de emu en moet je de smartcard in 1 van de 2 kaartlezers doen ?

 

Tja, en nu ga ik wel erg diep, maar stel zowel de soft- als de hardcam ondersteunen beide een zekere codeernorm, maar de smartcard in de hardcam bevat wel een werkende key en de softcam niet : wat gebeurt er dan ??

Link naar reactie
Delen op andere sites

Jah somige emu's kijken ook naar je sloten. en je kan dit zelf ook aangeven waar hij het eerst moet kijken. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" />

 

Heb trouwens wel een MM en tjah je weet nooit waarvoor je dat ding ooit nog nodig zal hebben <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loldev.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

okee als je Radegast Emu gebruikt en je verlicht Radegast emu en dan druk je op OK dan krijg je een SUB menu waar je kan kiezen welke volgorde je de sloten aanspreekt. Ow ja kaartje erin stoppen met de sim naar BENEDEN <img src="/ubbthreads/images/graemlins/laugh.gif" alt="" /> en altijd eerst de onderste slot gebruiken voor C+ abo.

 

veel succes.

 

Sorry kan je geen PM sturen door een SMTP fout of dergelijke. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Evil bedankt voor je reply.

 

'k Heb de dreambox nu anderhalve dag en 'k ben vanochtend aan het experimenteren geweest. 'k Heb de laatste dr. Magic geupload (enige emu die icecrypt ondersteunt ??), en inderdaad, de emu-image ziet de Blue Icecrypt hardcam keurig (na enig patchen van de B.I.).

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...