Ga naar inhoud


(newby) Waar testen lezen over draadloos?????????


Gast

Aanbevolen berichten

Kan het tot op heden niet vinden waar ik testen kan lezen over router/wireless en een pcmcia/wireless om een juiste keuze te maken.

 

Wie helpt mij opweg, ben een beginneling op dit gebied.

 

gr

Link naar reactie
Delen op andere sites


Budget ongeveer 175 euro en de bedoeling is dat de hostcomputer continu online blijft (te downloaden)en dan draadloos voor de laptop

 

Dus ik zat zelf te denken aan een wirelessrouter en een pcmcia kaartje.

 

Alleen zie ik door de bomen het bos niet meer zal ik maar zeggen er zijn zoveel merken enzo dat het erg moeilijk word.

 

bv. er word gesproken over 100mw zendvermogen of upgraden d.m.v. een firmware flash etc.

 

Graag hulp

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb nu ff een usb <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" /> maar daar heb ik niets aan ik moet nog ff een ethernet(A) opscharrelen maar dat mag geen probleem opleveren, koop je voor een paar eurotjes op bv. twaikers <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />.

 

gr

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je een ADSL ethernet modem aanschaft, heb je geen router nodig want dat is je ethernet modem al <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

Mocht je je wireless router als gateway willen gebruiken (dus ipv je adsl modem), moet je goed op de specs letten. De meeste wireless gateways kunnen nl pptp en/of pppoe. ADSL is pppoa, dus dat zal dan niet werken.

Verder kun je kiezen tussen 11g(B) of 11a. 11g heeft een iets betere range, dus als je met je laptopje van de zomer buiten wil gaan zitten, zou ik voor die keuze gaan. Nadeel is dat deze op de 2,4 GHz zit, waar ook een magentron en die draadloze tv zender/ontvanger op zitten.

Waar je verder op moet letten is dat het produkt een wifi logo heeft, dit om interoperabiliteits problemen te voorkomen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Als je een ADSL ethernet modem aanschaft, heb je geen router nodig want dat is je ethernet modem al <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" />


Ik weet niet waar jij die info vandaan hebt <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" /> maar lang niet elke ADSL modem is ook een router .
Link naar reactie
Delen op andere sites

Yups heb hier een test gedaan met 2 11b kaartjes over 500 meter met 2 buitenantennes in de bebouwde kom en dat liep als een speer <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> De mensen staren zich een beetje blind op hoe hoger de getallen of sneller de apparatuur hoe beter (54 & 108) , maar dat is allemaal onzin. Het gaat vooral om de antenne's (en goed uitrichten) en of de appartuur goed is ipv snel. Voorbeeldje ik had ook een 54Mb AP hier aan de externe hangen en toen hadden we een verbinding van maximaal 150kByte p/s , later die AP vervangen door aan allebeide kanten een usb 11b kaartje te hangen en we gaan meteen omhoog naar 500Kbyte! per seconde . Oftewel met snellere apparatuur hoef je helemaal niet een snellere verbinding te hebben. Ik zou wel adviseren om hetzelfde merk aan beide kanten te gaan gebruiken. Tis danwel een standaard maar de praktijk leert dat sommige verschillende devices toch niet helemaal lekker met elkaar samenwerken (lees snelheidsverlies)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...