Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  
Gast

TF5000 met 2 CI's werkt super

Aanbevolen berichten

Gast

Na enkele maanden te hebben geklooid met diverse CI heb ik nu de volgende CI's in gebruik in de TF5000.

 

In een woord geweldig, de snelheid van zappen is prima, afspelen "doorspringen" in % of stapjes verder in de timeline....alles wordt probleemloos zichtbaar gemaakt.

In 1,5 dag geen freeze gezien.

 

Hoe ????

In de bovenste sleuf een MR met de nieuwe soft 1.07 zonder kaart.

In de onderste sleuf een Freecam 2.00 eveneens zonder kaart.

 

Nooit eerder gezien en/of gehad maar de 5000 schakelt uitstekend tussen de 2 CI's, volgens kenners is er iets veranderd in de MR betreffende Seca. Wat weet ik nog niet, ik hoop er eind van de week iets meer van te weten te komen.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Hallo,

 

waarvoor heb je die Freecam in je ontvanger in combinatie met de MR ???

 

En wat voor software had je voorheen op je MR staan ???

 

gr. Satfanatic. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/cool.gif" alt="" />

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast

Je zegt dat je beide CI's zonder kaart in de TF hebt zitten .. wat bedoel je met 'zonder kaart' ?

 

Misschien een domme vraag, maar een ontvanger werkt toch niet zonder kaart erin?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast

een mr module werkt zonder (fun)kaart door middel van emulatie.

je kan dus kijken zonder kaart erin.

 

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

hoi,

 

wat is precies het nut om 2 modules zonder kaart in de ontvanger te doen of geeft de freecam nog een extra demensie aan het kijken.

volgens mij doen ze allebij zo een beetje het zelfde.

 

regards bommeltje

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast

Wat een hoop vragen in een dag.

Sorry, maar was de gehele dag weg en kon niet harder dan 40km naar huis rijden, dus laat thuis.

 

Allereerst, ik had een 4000, zo'n 3 maanden terug vervangen door een 5000 met 1x CI namelijk, de MR 1.055 (op het laatst)

 

In tegenstelling tot met de 4000 had ik vele problemen met kijken dwz zo'n 5x een freeze op een avond en na veel zappen (meestal einde avond/begin nacht) vele male een rode balk, ofwel geen ontvangst en moest ik de 5000 uitzetten.

Ook bij afspelen van HD (meestal NL programma´s) had ik vele

bloepers en wel als ik met sprongen in timeline vooruitga of ik gaf een stap verder in %

 

Bij mij werkte de MR 1.07 stabiel maar bij afspelen van HD nog steeds dezelfde fout. Mijn vrouw kijkt soms programma´s af HD en weet inmiddels dat de Freecam altijd vlekkeloos speelt. Bij toeval keek ik dit weekend met beide CI´s en zag dat afspelen maar ook het schakelen tussen allerlei zenders ging als een speer terwijl de Freecam op enkel emuleren van nederlandse programma´s staat.

 

MAW ik zag geen enkel probleem en-of hapering voorbijkomen, maar vooral ik hoef nu zelfs niet meer de 5000 totaal uit te schakelen.

 

Natuurlijk weet ik dat het een beetje dubbelop is, maar ik kijk nu zonder problemen.

Ik had ook bijvoorbeeld met verschillende ASTON modules getest maar bleef steeds steken op bovengenoemde problemen.

De Freecam geeft geen geluid op de zender voor de kleintjes en laat Eurosport niet zien, daarom deze dubbelop/combinatie.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

hoi,

 

dat is tenminste een duidelijk antwoord.

normaal is het een onlogische combo maar als ik je verhaal zo lees en het werkt bij jou moet je het lekker zo houden.

zal hier ook eens gaan kijken met div combo`s of het op meerdere manieren okee te krijgen is.

 

regards bommeltje <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast

Even terugkomend op m'n prima resultaten die ik (nogmaals) wil melden aan alle Topfield 5000 gebruikers omdat er zovele problemen melden waaronder oa: freeze momenten.

 

Ik heb in gebruik een MR 1.07 (in bovenste slot) en een freecam 2.0 (onderste slot)

Resultaat is dat alle kanalen worden bediend door de MR 1.07, zodra ik ga afspelen van HD (meestal ned zenders) een vlekkeloze opnamen compleet met search mogelijkheid, timeline "stappen" of procent-ingave.

Maar....het leuke is dat bij HD weergave de onderste Freecam 2.0 wordt gekozen.

 

Dit werkt dus nu een kleine week prima zo maar soms ...... ???

 

Inmiddels zijn er andere op dit board gekomen met verbeteringen voor de MR 1.07 ik citeer nu oa Guardian;

 

Deco (5000) op BVN -->stand-by --> module plaatsen ---> deco aan ---> SET DEFAULT KEY --> deco op stand-by ---> deco aan ---> en voila na 20 sec beeld nu 10 min zonder freezes zal um ff een uurtje laten staan.

 

Ik had dit nog nooit eerder gedaan, voor iedereen met een MR !!!!! gewoon doen.

Mijn 5000 werkt er een stuk prettiger door en heb nu (denk ik) nog niet eens de 2e CI = Freecam2.0 meer nodig voor de probleemloze HD weergave.

Mijn bevindingen hoor je binnen enkele dagen.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast

Net enkele weken mijn PVR-5000 aan de gang, herken alle problemen in dit forum, echter heb nog een probleem wat ik hier nog niet ben tegengekomen.

Bij het overschakelen naar andere kanalen/satelieten heb ik het idee dat als de schotel rechtsom moet, hij een vertraging heeft, voordat hij begint te draaien, van wel 25 seconden.(soms draait ie helemaal niet).

Iemand enig idee?????

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast

Het enige wat ik kan bedenken is dat ie het stuursignaal slecht of helemaal niet binnen krijgt. Dus even F-Connectortjes checken, eventueel kabel opnieuw aansnijden en f-connectoren er opnieuw opdraaien.

 

Wellicht is het euvel dan opgelost ?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast

Iid hepri lijkt me een kwestie van de aansluitingen dus ff alle connectors checken.

 

 

BTW die avatar uit het slaapkamer-raam genomen? Of ben je niet een collega/kennis van zadeko.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast

Connectors gecheckt, lijkt mij OK.Lampje op de motor is bij het probleem oranje dwz.vlgs.manual "Over Current?????"

BTW wat avatar is weet ik niet maar JAN ken ik goed.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast

Citaat:
BTW wat avatar is weet ik niet maar JAN ken ik goed.

 

Avatar is het plaatje wat je bij je profiel hebt bijgesloten, zadeko is mijn dorpsgenoot ik kwam met de oplossing van de defecte lnb.

 

zadeko; vindt die alias wel geinig gezien zijn uren op het dak <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loldev.gif" alt="" />

 

Citaat:
Lampje op de motor is bij het probleem oranje dwz.vlgs.manual "Over Current?????"

 

Te hoge spanning??????????????? hmmm nog nooit van gehoord misschien eens testen met vert. gepolariseerde kanalen dus :

 

Vanaf de astra het kanaal Nickelodeon (NL) naar de Sirius het kanaal Sirius channel.

 

Dit zijn 2 verticaal gepol. kanalen als het goed is renderen ze een 14 volt spanning voor de LNB dit is iig lager dan hor. gepolariseerde kanalen (18v)

dus zou geen "over current" moeten kunnen opleveren.

 

Brengt dit geen verbetering dan is er toch iets met de connectors/coax aan de hand, btw welke sw versie in de deco???

 

Grtttz Guardian Ouwe-Syl

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast

Hallo allemaal .

 

Ik heb sinds 5 dagen de topfield 5000 pvr (80gb hd)

En heb dus ook erg zitten prutsen met 2 ci modules.

Ik heb 2 matrix reloaded cams en 1 magic .

Ik wil graag conax (voor thor) en mijn orginele seca2 (soms een 6x1 fun of zo )kaart hebben werken ...

Na erg veel proberen heb ik een combi die goed werkt .

 

slot 1 : Magic met tetra 1.0 (seca2 of 6x1fun )

slot 2 : MR1055 (+titanium kaart )

 

een enkele keer is hij heel even de weg kwijt als je van sat naar sat gaat . ff uit en aan en het werkt weer .

 

ik heb de magic ook met penta 1.09 /1.11 /1.11 conax ect... maar dit werkt heel even daarna gaat hij ruzie maken met de andere cam en dan gaat de hele zooi in de stress . moet je de cam er weer uit halen en terug steken ,.. dan doet hij het weer even ,.. maar met tetra werkt het goed .

Is gewoon een Tip . misschien hebben jullie er wat aan

 

BTW weet iemand of je een vaste module er bij kan prikken de aansluitingen zitten op het board ( net als bijde Xtreme) ?

 

Succes

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast

Leuk te horen dat je ook goeie ervaringen hebt met 2 CI's in de Toppie 5000.

 

Mijn ervaring is bijna identiek, kun je niet beter de MR 1.055 in het bovenste slot plaatsen ?? Ik denk dat dit nog beter werkt, ofwel resulteert in het niet uitzetten/resetten van de Toppie.

 

Nog beter is slot 1 een Zetacam en slot 2 je Tetra te gebruiken, werkt ook voortreffelijk.

 

Betreft je vraag, ik denk dat er een CI slot kan worden bijgezet.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Log in om dit te volgen  

  • Wie is er online   0 leden

    Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.