Ga naar inhoud


Nederlander in Frankrijk...beetje hulp nodig


Gast

Aanbevolen berichten

Hi all,

 

Ten eerste: Geweldig forum!! Ben net nieuw hier en er gaat een wereld voor me open. Ik denk dat ik net een nieuwe hobby heb gevonden...het houdt me in elk geval al een paar dagen bezig.

 

Effe een snelle indroductie: Zoals al in het onderwerp gemeld ben ik op het ogenblik vollop, na 5 jaar in de UK, van het Franse leven aan het genieten, maar om dat te complementeren (en met de vrienden thuis mee te kunnen roddelen), zou ik graag wat advies hebben op de volgende vraag:

 

Hoe kan ik hier in Frankrijk de volgende kanalen ontvangen.

 

De nederlandse (begrijp dat ik Kanaaldigitaal set top box pakket moet hebben voor de asta 1 sat.)

De Franse (heb een PAL tv dus kijk de terestial nu zwart en wit). <img src="/ubbthreads/images/graemlins/mad.gif" alt="" /> Ik begrijp dat die via de hotbird zijn te ontvangen.

 

En als het effe ook kan de engelse BBC. Ik begrijp dat sommige van die op de Hotbird, maar de 'echte' BBC en Channel 4 enz. via de Asta2 door gegeven worden.

 

Is het mogelijk om dat via een vaste schotel met een dubbele LNB te doen (een op hotbird, andere op Asta1). Jammer van de BBC1 en 2 maar ja...

 

Wat voor een soort receiver met wat voor encryptor heb ik dan nodig?, en behalve dat en de CanalDig.SmartCard (via de nederlandse kennisenkring) <img src="/ubbthreads/images/graemlins/anoniem.gif" alt="" />, ik neem aan dat ik ook een SmartCard hier in Frankrijk moet regelen?? <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

 

Ik heb ergens gelezen dat de franse recievers 'gelocked' zijn dus ik neem aan dat dat wel eens problemen kan geven met de Nederlandse kaart.

 

Sorry for being ignorant but alvast bedankt for the info.

 

Tulip

Link naar reactie
Delen op andere sites


Welkom op dit forum!

 

Ik kan niet spreken voor het franse ontvangst,

of je daar perse een franse ontvanger voor nodig hebt weet ik niet.

 

Maar voor de Nederlandse kanalen heb je niet perse een Canaal Digitaal

ontvanger nodig, als je bijvoorbeeld een willekeurige ontvanger met CI ingang hebt, kun je veel meer,

in het CI-slot daar kunnen module's in, waar vervolgens weer een kaart in kan. Zoals de Canaal Digitaal kaart.

 

Voordeel van zo'n ontvanger is dat je makkelijker de zenders kunt zoeken,

bij nieuwe zenders ook per frequentie zoeken.(bij de CD ontvangers allemaal beperkt en dus niet mogelijk)

En je hebt x1000 kanalen om op te slaan.

 

Het zou dus maar kunnen zijn dat met de juiste CI-module je ook

met dezelfde ontvanger naar de franse kanalen kunt kijken.

 

Met een CD-ontvanger kun je normaal maximaal 2 satellieten ontvangen,

met een andere meer. Denk dan bijvoorbeeld aan een schotel met 3 lnb's. Of draaibaar, dat maakt de hobby helemaal compleet!

 

De BBC is overigens vrij te ontvangen, maar ik weet niet of je de astra2

op 28 graden Oost wel kunt ontvangen. Mogelijk met de juiste diameter schotel afhankelijk van waar je in Frankrijk woont!

 

De andere Engelse kanalen, ITVx en Channel 4 enzo zijn alleen te ontvangen met een skybox, met een adres in Engeland. Mogelijk dat je daar nog wel je contacten voor kunt vinden.

 

Mogelijk dat iemand anders de informatie kan aanvullen!

Pluk een roos, die is rood.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi, als je een redelijk snelle computer hebt. Kan je een sky sat2 pci card kopen en met de plugin yankse en fenrir de meeste programma's zien die je wilt ontvangen. (daar is een speciale nieuwsgroep over)

 

Ik zou ook wel willen weten welke decoder je het beste zou kunnen aanschaffen. Prijs, kwaliteit, mogelijkheden.

 

Groeten Quirino

 

Kubuntu/Xubuntu laptops, Nokia 9302S, twinhead (13e,19e), Kathrein 910.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als ik een universal ontvanger koop, kan die dan alle Smart Cards lezen of is het noodzakelijk om een ontvanger te kopen waar je losse CI modules in kunt schuiven?

Zo ja, enige aanraders?

 

Voor de rest denk ik dat ik maar begin met een 78 cm vaste schotel met een twin LNB (astra1 en hotbird). (heb gelezen dat dat moet werken in Parijs)

 

Is het mogelijk om bij CanalDigitaal een losse kaart te regelen (a 15 euro per jaar??) of komt dit samen gaan met een ontvanger?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als het je alleen om het settopboxpakket gaat kun je net zo goed via de gekraakte codering Irdeto-1 kijken, dan heb je genoeg aan een receiver met een Magic (of Joker, MR, etc) cam erin en heb je geen abonnement nodig wat je officieel als buitenlander toch niet kan krijgen. Dan kun je gelijk een hele zwik in Viaccess-1 gecodeerde Franse zenders en nog veel meer erbij openkrijgen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

De Canal Digitaal kaart is niet aan te vragen op een buitenlands adres,

maar wel op een Nederlands adres van familie/vrienden natuurlijk!

 

(de kaart is los te koop, zonder ontvanger, meende iets van 79 euro + 18 euro registratie + 15 euro per jaar voor nl1-3, rtl4/5 sbs6/net5/veronica/yorin/tmf)

Pluk een roos, die is rood.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Als ik zo'n Matrix Reload Cam (oid) aanschaf by een receiver met zeg 2 CI slots, houdt dat dan in dat ik alle FTA kanalen in zeg SECA, Irdeto, Mediaguard, Viaccess etc kan ontvangen of moet ik voor elk codeer systeem een andere CAM aanschaffen?

 

En moet voor de gekraakte kanalen dit dan elke maand bijgewerkdt worden of blijft dit werken?

 

Ik ben namelijk nogal veel op pad en de missus is niet zo handig met de computer. Die is eigenlijk alleen maar geintereseerd in de 'standaard' nederlandse en franse kanalen. Om te veel oorlawaai <img src="/ubbthreads/images/graemlins/disc.gif" alt="" />te voorkomen wil ik dit eerst maar een aan het werk krijgen. De rest zijn we later nog wel eens of is leuk meegenomen maar nu nog niet essentieel.

 

Als ik dan later ook nog besluit om een van mijn kenissen op een Officiele CanalDig SmartCard te tracteren, werkt dat dan vlekkeloos met zeg zo'n MR CAM? (in geval ze bij ons langs komen en hun fav. Discovery Channel programma niet willen missen <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" />)

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Big-Tulip,

Allereerst welkom op Sat4all.

Er zijn voor jouw “probleem” diverse oplossingen bedenkbaar, ik zal proberen er een aantal de revue te laten passeren.

 

Ontvangst Nederlandse kanalen.

Op dit moment zenden een aantal Nederlandse kanalen op de Astra-1 satellieten op 19.2 graden oost in 2 verschillende coderingen gelijktijdig uit. De “vrije” kanalen in Irdeto-1, de betaalkanalen in Irdeto-2, en alle kanalen in Seca-2.

Irdeto-1 is volledig gekraakt en kan je dus op diverse niet officiele manieren bekijken. Het populairste zijn de zelf te programmeren smartcards zoals de gold- en funkaart. Het is echter niet duidelijk hoe lang deze situatie nog voortduurt maar voorlopig zou je zo op een gemakkelijke, low-cost manier kunnen kijken.

Voor zowel de Irdeto-2 als ook de Seca-2 kanalen heb je een officiele smartcard nodig die je alleen kan krijgen als je een Nederlands (post)adres hebt. Of natuurlijk kan je familie of vrienden inschakelen om dit voor je te regelen.

 

De “vrije” kanalen zijn volgens mij:

-Ned 1,2,3

-RTL 4,5

-Net 5

-Sbs 6

-Yourin

-Veronica

-Tmf (the music factory)

Deze zijn in Irdeto-1 (welke volledig is gekraakt) en Seca-2 gecodeerd.

 

Het “extra” pakket van 15 euro per maand, in Irdeto-2 en seca-2

-Discovery

-Animal planet

-Hallmark

 

Het toppakket van een hoop centjes, in Irdeto-2 en seca-2

-Canal + rood

-Canal + blauw

-C+ 16-9

 

En natuurlijk de natuurfilms :-) in Irdeto-2 en seca-2

-X-zone “natuurfilms”

 

Het kiezen van de ontvanger lijkt me gezien jouw wensen niet al te ingewikkeld. Een Canaal + “goedgekeurde” ontvanger met bijbehorende smartcard die je uit Nederland zou moeten importeren lijkt me geen optie omdat je ook graag de BBC wilt kunnen kijken. Deze groep ontvangers is dusdanig beperkt dat je je wensen alleen met veel geknutsel zal kunnen realiseren.

 

Blijven er grofweg gezegd 2 groepen ontvangers over.

1/ontvanger met Common Interface (CI) decoderslot

2/Dreambox

 

Beide hebben hun voor en naadelen. De Dreambox noem ik apart omdat dit een phenomeen op zich aan het worden is. De BBC zend ongecodeerd uit op de Astra-2 satellieten op 28 graden oost. Deze kan je dus zondermeer ontvangen ware het niet dat het uitzendgebied (footprint) van deze satelliet nogal klein is en echt alleen gericht op GB. In grote gebieden van Frankrijk moet je echter gewoon kunnen kijken, zij het dat je misschien een redelijk grote schotel nodig zal hebben. Kijk voor de footprint van de Astra-2 satellieten, en of jij nog in het verzorgingsgebied valt even op www.lyngsat.com of www.satcodx.com

 

Kies je voor een CI ontvanger dan zal je een decodermodule nodighebben voor het decoderen van de nederlandse kanalen. Afhankelijk van de kaart die je gaat gebruiken kan je kiezen uit de volgende modules.

-Astoncrypt CI module (werkt met seca-1 en seca-2 kaartjes. Dit is geen officiele seca decoder maar het werkt prima)

-Irdeto CI module (werkt met Irdeto-1 en 2 kaartjes. Officiele decodermodule)

-Magic CI module (Werkt in de meeste CI ontvangers met Irdeto 1 en 2 en Seca 1 en 2 kaartjes. Werkt ook prima met allerhande piratenkaartjes)

-Matrix Reloaded CI module (idem magic, echter werkt op sommige kanalen ook ZONDER kaart. Bv. de Nederlandse vrije kanalen).

 

De Magic en de Matrix-reloaded zijn geen officiele decodermodules. Het zijn echte hobbymodules waar je zeker in het begin wel wat ruzie mee kan hebben. Het werkt prima, maar soms niet vanzelf.

 

Kies je verder voor een CI ontvanger dan is het altijd gemakkelijk om een ontvanger te kiezen waar de support goed van is en met uitbreidingsmogelijkheden. Ga me niet vragen welk merk en type. Er zijn er zoveel en over smaak valt niet te twisten. Kijk eens rustig de diverse forums rond en ga eens kijken bij een locale satboer die een ruim assortiment heeft. Dus niet de tv en wasmachineboer in het dorp maar een speciaalzaak. Die zullen ze in Frankrijk onetwijfeld ook hebben.

 

Als laatste de Dreambox.

Omdat dit een ontvanger is die met het Linux besturingssysteem werkt en waarvan een gedeelte van de broncode open source is worden hier veel applicaties voor ontwikkeld door hobbyisten. Het is met deze ontvanger mogelijk (mits voorzien van de juiste software) om zonder kaart de Nederlandse “vrije” kanalen te zien. Ook is het mogelijk het interne kaartslot te gebruiken met een officiele canaal + kaart zonder CI decodermodule. Als kanttekening moet ik hier wel bijvermelden dat ook dit een ontvanger is die je soms tot wanhoop kan drijven. Het werkt allemaal perfect maar soms ben je aan het experimenteren en wil het allemaal even niet zoals jij dat wilt.

 

Ben ik voor het gemak nog 1 categorie vergeten, de ontvangers met “embedded” decoder. De officiele Canaal + ontvangers vallen hieronder. De decoder is dus standaard ingebouwd. Ze zijn er echter in meerdere smaken. Bv. met ingebouwde Irdeto decoder of met ingebouwde Magic of Joker decoder, de zogenaamde UCAS (universal conditional access) ontvangers. Gezien de problemen met de software vind ik deze laatste (ucas) geen aanraders. Het is een beetje een achterhaald concept met al die losse CI modules.

 

Zo, dat was het onbelangrijkste gedeelte van het verhaal. Het belangrijkste gedeelte is de schotel. Nu kan ik daar ook het een en ander over neerpennen maar er zijn paar zaken die echt belangrijk zijn.

1/wat wil je.

2/wat mag het kosten.

 

Je zal eerst moeten bepalen of je een draaibare schotel wilt, of misschien 2 schotels (1 op Astra-1 19.2oost voor de Nederlandse en 1 op Astra-2 28oost voor de BBC).

Dan zal je moeten bepalen wat de minimale schoteldiameter is in jouw situatie. Het “knelpunt” zal wel de BBC worden. Dit zal waarschijnlijk je schotelmaat bepalen als je voor een draaibare installatie kiest. Mijn persoonlijke voorkeur gaat hier altijd naar uit omdat je anders zo’n schotelpark ik de tuin krijgt.

 

In principe geld voor de schotel des te groter des te meer signaal, dus minder beelduitval. Voordat ik wat ga roepen over de minimale grootte moet je echter eerst kijken of je binnen de footprint van Astra-2 valt voor de BBC. Voor Astra-1 moet in heel Frankrijk een 70 a 80 cm (merk)bordje moeten volstaan.

 

 

Succes,

Peter.

Niet gehinderd door enige vorm van technische kennis zet ik onbevangen overal mijn schroevendraaier en soldeerbout in.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Het kiezen van de ontvanger lijkt me gezien jouw wensen niet al te ingewikkeld. Een Canaal + “goedgekeurde” ontvanger met bijbehorende smartcard die je uit Nederland zou moeten importeren lijkt me geen optie omdat je ook graag de BBC wilt kunnen kijken. Deze groep ontvangers is dusdanig beperkt dat je je wensen alleen met veel geknutsel zal kunnen realiseren.

 

Als optie blijft dus ook een philips over, met de nieuwste FW. Deze is door iedereen te patchen (ook beginners). Lees maar eens in het philips forum. Waarbij de links in het eerste topic van levensbelang zijn.

nobody is perfect, I ain't nobody

 

feedback doet wonderen
vu solo2, Vu duo 4K SE, vu uno 4k,  ultimo voor hobby

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hmm, Pioneer is ook een goede keuze m.u.v. de nieuwste serie (300 en 400) zijn ze allemaal relatief eenvoudig te patchen (14xx en 16xx-serie zelfs met alleen een parallele en seriële kabel), zeker zo simpel als de Philips zo niet dan simpeler.

Na jaren zonder, ben ik toch weer van plan een schotel aan te schaffen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Denk dat ik nu voor het volgende ga:

 

Manhattan CI 3300,

Matix Reload CAM,

Triax 78 cm Schotel,

Digistar Monoblock.

 

Verder nog een muurbeugeltje en dat moet als ik het goed begrepen heb kleurenbeeld in deze duisternis geven (en dat voor net over de 300 euro), en geeft het me de mogelijkheid om in de toekomst andere CAMs met SmartCards erin te schuiven.

 

Zie ik nog iets over het hoofd?

 

Oh ja en nog een laatse vraag: Doet de Matrix Reload het nederlands standard pakket voor mij of moet er nog een (fun)kaart met toebehoren bij aangeschaft worden?

 

Bedankt in ieder geval voor al jullie advies tot zo ver. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

 

Tulip

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Het “extra” pakket van 15 euro per maand, in Irdeto-2 en seca-2

-Discovery

-Animal planet

-Hallmark

 

 

Eeeuuuhhh volgens mij iets te duur, doe maar voor 6,50 euro per maand!! <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...