Ga naar inhoud


Schotel uitrichten door beginner, wat nodig?


Gast

Aanbevolen berichten

Heb een visiosat met 2 twin lnb's zodat ik Astra 1 en 2 kan ontvangen. Ontvanger is Topfield 4000pvr met een Aston Duo card. Card werkt nog niet optimaal met Canal+ smartcard, maar zal wel door SW van TF komen. Na storm van gisteravond geen signaal meer van Astra 1. Heb schotel laten installeren door iemand, die hem nu ook weer opnieuw komt uitrichten. Wil het voortaan zelf doon, en heb daar een satfinder oid voor nodig. Welke kan ik het beste kopen voor bovengenoemde config.? Kan iemand mij ook eenvoudig uitleggen hoe ik de schotel moet uitrichten. Voorzie voornamelijk een probleem dat wanner de LNB voor Astra 1 goed staat, e LNB voor Astra 2 weer niet helemaal goed staat. Graag jullie advies??

Link naar reactie
Delen op andere sites


Je kan de ontvanger ook op een FTA kanaal zoals BVN TV zetten en dan langzaam de schotel draaien totdat je weer een goed signaal en beeld hebt.

Als je de instelling laat staan b.v.b. Astra 1 op Disq1 dan moet nadat er een goed signaal op Astra1 is ook Astra 2 het goed doen!

Je kan ook een goedkoop analoge ontvanger nemen en daarop de antenne uitrichten.

Maar let wel op dat naar rechts of links draaien niet de enige mogelijkheid is, want de schotel kan ook in de hoogte verdraaid zijn!

Geld maakt niet gelukkig maar geluk is onbetaalbaar

Link naar reactie
Delen op andere sites

Inderdaad gewoon een satfinder gebruiken. Is makkelijker dan de ontvanger, een satfinder pikt al heel weinig signaal op, dus zelfs een kompas is overbodig. Bovendien sluit je de satfinder aan bij de schotel zelf, dus zie/hoor je meteen tijdens het draaien of je goed zit.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Je kan de ontvanger ook op een FTA kanaal zoals BVN TV zetten en dan langzaam de schotel draaien totdat je weer een goed signaal en beeld hebt

 

dat kan alleen Nico he, dat weet je <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

 

het beste is gewoon een satbeeper of analoge ontvanger te nemen om de zaak uit te richten. een schotel uitrichten met een digitale decoder is knap lastig, daar je meestal al verder bent met draaien alvorens hij een beeld geeft op je TV. FTA of niet ... je bent altijd te laat <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

 

merDe

deze ruimte is te huur
Link naar reactie
Delen op andere sites

Het op een kanaal zetten en uitrichten. daar heb ik slechte ervaringen mee, want als je signaal hebt dan duurt het even voordat je beeld hebt en misschien heb je dan alweer verder gedraaid (dus niet lang genoeg gewacht). Ik heb de signaalmeters van de Hummie zelf gebruikt die je ziet bij "Antenne instellingen" bij een gekozen satelliet.Als dan ook nog een een kanaal staat bv.BVN dan heb je ook direkt beeld.

 

Succes

Link naar reactie
Delen op andere sites

De beschrijving die Merde geeft is de makkelijkste. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

Mocht je een satbeepertje gebruiken, dan kun je op de ontvanger met tv nakijken of je ook de juiste sat hebt (beeld dus).

Scherpstellen kun je ook het beste met de satbeeper doen, want de signaalmeter op menig digitaal ontvanger wijkt af !!

Veel suc6. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...