Ga naar inhoud


bestaand ethernet netwerk uitbreiden met wifi


Aanbevolen berichten

Ik heb al een netwerk opgebouwd staan waarbij 1 pc met winproxy het internetverkeer regelt, maar ook als DHCP server, firewall, virusscanner, etc. fungeert. Ik heb een hubje tussen deze pc en andere op het netwerk aangesloten PC's.

 

Nu wil ik een draadloze verbinding opzetten tussen mijn laptop en het bestaande ethernet netwerk.

 

Wat heb ik dan nodig? Uiteraard een wifi kaartje voor in mijn laptop. Maar hoe werkt dat verder met de access point die ik ook nodig heb. Ik begreep vaag dat de accesspoint gewoon op de hub via rj45 aangesloten kan worden. Een intern IP-adres aanvraagt voor ieder draadloos aangesloten PC? En hoe regel ik dat alleen ik en niet anderen op mijn netwerk kunnen aanloggen, of misschien juist wel. Volsta ik bijvoorbeel met zo'n access point van linksys. Lijkt me een goedkoop, maar prima apparaatje als ik zo andere threads doorlees. Maar het apparaat hoeft niet internet te delen, dat doet mijn ander pc al. Tips?

Locatie: Coventry (UK)

Receiver: Xoro HRS 8520, Diseqc switch

Schotel op 28,2 graden Oost en 19,2 graden Oost (BVN)

Link naar reactie
Delen op andere sites


Yups dat moet kunnen op die manier heb ik het ook ongeveer draaien hier , ook mijn eigen dhcp en router op een server lopen die dhcp via intern maar ook via wireless uitdeelt. Een wap54g gebruik ik ervoor, gewoon in dezelfde range hangen en en voldoet prima en is ook nog eens sterk in prijs gedaald de afgelopen maanden <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />. toegangs restrictie's kun je in de AP aangeven dmv filtering op Mac-adress en /of dmv een WEP key

 

Suc6

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...