Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  
jellesbode

Samsung harddisk 160gb probleempje

Aanbevolen berichten

Ik heb mijn 60gb harddisk vervangen door een samsung 160gb sv1604n 5400 toeren.

Ik gebruikte de laatste Rudreams maar steeds als ik de ontvanger weer aan zet start hij niet op.

Het lukt alleen na een paar keer de 220 er vanaf te halen.

Ik gebruik nu rel107x_emu_Hybridversion_Gbox1_radegast_22_01_04.

Hierbij het zelfde probleem.

Als ik met ftp mp3 files naar de ontvanger verplaats stopt hij na een paar nummers en moet dat weer eerst de spanning er vanaf halen.

De ontvanger doet het dan nog wel maar krijg geen kontakt via ftp met de DB.

De harddisk zit op een extra ingebouwde voeding en heb de jumper op master staan.

Wie kan mij een tip geven wat ik moet doen.

Jelles

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

gebruik je wel flash-erase als je overschakeld naar een andere installatie image ?

 

kan je voeding het wel trekken ? en een HDD en een voeding ....

 

 

 

merDe

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Nog even over de externe voeding dat is er een uit een externe harddisk case die zit op de 220 aansluiting.

Met de 60gb Maxtor had ik deze problemen niet.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

De verbindings problemen zijn opgelost.

Had met energiebeheer van mijn pc te maken.

Zit nu alleen nog met het probleem datik de DB moeilijk aan krijg sinnds de nieuwe schijf.

Gaat alleen als ik de spanning er even af haal.

Kan het zijn dat hij de schijf ziet alleen dat die nog niet zover is met starten?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Ik heb exect dezelfde schijf, in een Dreambox van het eerste uur, (blauw display, geen voedingsmodificatie) en de schijf werkt bij mij werkelijk perfect. Start ook prima op. Ik gebruik als basis de laatste Ronaldd, en verder nog rudream, peterpan, en misterx, multiboot vanaf hdd, alles loopt prima.

 

Je zou het dus eens tijdelijk kunnen testen zonder die extra voeding, als hij het dan wel goed doet, dan weet je dat het probleem in de voeding zit.

 

Ook de harddisk met de laatste Ronaldd image opnieuw op EXT3 formatteren zou wel eens kunnen helpen. (nieuwe kernel, 160GB wordt herkend)

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast

Dat je DB niet wil starten heeft denk ik te maken met het volgende :

Door waarschijnlijk verschillende ramp-up en inschakel tijd van je ingebouwde en externe voeding krijg je gedurende korte tijd

(kan wel oplopen tot tientallen en mischien wel honderden ms !) dat je HD zonder spanning staat en je DB op spanning (of omgekeerd). Hierdoor kunnen bijv ESD protectie diodes op in/uitgangen van ICs (lees IDE/HD controller) gaan geleiden... <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" />

 

Door dit inschakel verschijnsel kan je DB dus helemaal van slag raken...

pas op! Je kan de DB en of HD hierdoor vernielen of de levensduur ermee bekorten.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Log in om dit te volgen  

  • Wie is er online   0 leden

    Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.