Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  
Gast fortec star

DVB captured stream omzetten naar DVD

Aanbevolen berichten

Gast

Mischien hoort deze topic niet helemaal hier thuis toch wilde ik dit hier kwijt omdat mogelijk op deze forum de meeste geinteresseerde zitten.

 

Ik wil jullie op de hoogte brengen dat een DVB captured stream ook eenvoudig omgezet kan worden naar VOB met gebruik van TMPGenc DVD author. Ik hoef zodiende niet eerst de stream te de-multiplexen (PVAstrumento)en daarna weer te multiplexen (TEMPGenc) om de video format te voorzien van de juiste headers, format en bitrate.

 

Dus capture je DVB stream in MPEG en niet in PVA. Open TEMPGenc DVD Author en "ignore" de hoge bitrate (15.000Kbs).

Voeg er "chapters" bij en begin met het "saven" in VOB.

Het programma kan ook gelijk branden naar DVD maar daarvoor gebruik ik liever Nero. Een DVD is nu klaar in minder dan een half uur afhankelijk van je systeemgegevens.

 

Ik gebruik een P4 HT (3G) <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />met 800Mhz FSB.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Gast

Zoals gezegd kan je eenvoudig "in" en "out" defineren dus de lengte aanpassen. Ik krijg ongeveer 3 uur op een DVD. Ik vraag me daarom af of de melding die ik krijg (15000Kbs) niet een false melding is gewoon omdat dit niet een echte DVD formaat stream is. Het bestand zou dan ook veel groter moeten zijn. Verder geen sync problemen etc. en het speelt op zowel de PC en de stand-alone DVD zonder probleem.

Ed

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast

Ik doe ongeveer hetzelfde.

Alleen als ik de door ProgDVB gecapturde MPEG2 data rechtstreeks inlees in TmpgEncAuthor, dan krijg ik ook de te hoge bitrate error, en daarna kan ik niet verder.

 

Wat is dus doe is de MPG eerst door PVAstrumento demuxen, die corrigeert ook meteen eventuele sync-problemen etc.,

vervolgens lees ik de gedemuxte data in TMPGenAuthor in.

De Datarate is dan al meteen aangepast, dus krijg de error niet meer (de datarate ligt bij DVB nl. veel lager dan in de header staat, gemiddeld tussen 2.0 en 4.5 Mb/sec.

 

Vervolgens in Author knippen, plakken etc. en keurig de DVD-structuur aanmaken.

 

Daarna brand ik de DVD met een losse, gekraakte brandmodule die eigenlijk al in TMPGEncAuthor zit, wanneer ik een keertje tijd heb naar DVD.

 

M'n Pioneer DV525 vreet tot nog toe alles!, zonder syncprobleem, en prima kwaliteit!

 

't hele proces gaat razendsnel, nu nog m'n XBOX ff kraken of zo'n Pinnacle Showcenter regelen om niet eens meer te branden, maar via Xvid of zo rechtstreeks kijken.

 

Dat werkt met de MPG data wel al via m'n Dbox2 overigens! Ook MP3 af spelen etc.

 

Greetz,

Pekka

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast

Die 15000 Kbps zijn terechte waarden, maar het zijn max piekwaarden. Een DVD mag maar gemid. 9800 kbps hebben (bij 720 x 576)

Dus af en toe een piek hoger als 9800 is geen bezwaar zolang het gemid. maar laag genoeg blijft. En meestal zitten we er ver onder met een dvb opname.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast

Ik heb dit probleem dus niet met TMOGenc DVDauthor versie 1.5.13.44. Hij komt wel met een waarschuwing maar je kan deze ontzien (Ignore). Een stap minder dus en dat willen we toch eigenlijk.

 

The Pinnacle Showcenter is een duur ding. Ik heb een goedkope oplossing Video Zender/Receiver die alles kan overbrengen naar de TV/Stereo. Ooit een keer gekocht voor 50 Euro bij een bouwmarkt. Ik weet niet helemaal, buiten een stukje software en volgens mij vergelijkbaar met de Mediaplayer van Windwos, wat deze meer kan.

 

Ed

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Log in om dit te volgen  

  • Wie is er online   0 leden

    Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.