Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  
Gast

DB met stab motor raakt positie kwijt

Aanbevolen berichten

Gast

Dag allen,

 

Na enkele weken met een dreambox, is me nu al vaak overkomen dat tijdens het zappen de db 7000s/stab hh100 rotor combinatie de weg kwijt raakt, dwz de ontvanger zegt dat ie bijv. naar 0 graden gaat terwijl als ik op het dak ga kijken hij op 30 w staat. Hij draait dus wel maar is opeens zijn absolute positie kwijt en daar de rest relatief daaraan is vindt ie dus niks meer.

 

(En ik heb niet de stroom eraf gehaald terwijl de rotor nog draaide.)

 

Door met de motor settings te spelen heb ik de boel al enkele malen weer in orde gekregen maar weet nooit precies wat de doorslag gaf. dit is nu al de tweede keer vanavond en de 5de keer sinds ik dit ding in huis heb.

 

Ik vind noch bij mijn dealer noch op sjeroms site noch elders hulp op dit gebied dus hopelijk kan hier iemand mij helpen. Ja ik heb de zoekfunctie gebruikt.

het lijkt wel op

http://www.sat4all.com/ubbthreads/showfl...amp;amp;fpart=1 maar is toch anders en daarbij wordt het me hier ook niet 100% duidelijk.

 

Ik gebruik nog de originele firmware (de een na laaste, want sinds de automatische update via het Lan naar 1.703 kan de box ook geen internet verbinding meer maken...)

 

Wat ik dus in feite nog niet heb begrepen is dus hoe weet de ontvanger wanneer de stab op 0 graden staat, dat ie op dat moment op de sirius gericht staat en dat ie vanuit die positie met de usals data de andere relatieve posities kan vinden.

 

Stomme vraag wellicht maar naast de vele duitse australische etc sites heeft noch mijn (officiele!) dealer, noch de handleiding(en) FAQ's en tutorials, noch Sjerom heeft mij dit tot nu duidelijk kunnen maken.

 

Mijn dealer zegt overigens dat het een doos voor linux freaks is en dat ie me daarom niet hiermee kan helpen. BEDANKT.

 

Sorry maar ik heb het even gehad, en hoop dat ik niet m'n duitse woordenboek moet opzoeken om de oosterburen met deze vraag te vervelen. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/kweetniet.gif" alt="" />

 

 

Alvast dank voor het lezen.

 

haaaaa, dat lucht op!

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/crazy.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/crazy.gif" alt="" />

 

Curious

 

ps wat ik tot nu toe o.a. probeerde is het uit zetten van de usals functionalitiet in het motor menu, de goto 0 functie gebruiken op de volgende pagina, een pagina teruggaan en die positie opslaan, kijken of er al beeld is op de sirius, opnieuw proberen, goto 0 dan positie handmatig opslaan, weer kijken naar een signaal, stekker erin , stekker eruit, etc. etc. etc. En soms is er dan opeens weer beeld, en heb ik geen idee hoe dat is gelukt.

Update: Nu met Internet explorer per ftp handmatig de laaste officiele image erin gezet, maar merk geen verschil.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Gast

curious

 

het kan een beetje tegenzitten met zo'n rotor, maar misschien helpt het volgende.

 

controleer of de rotor als hij mechanisch op 0 graden staat (de schaalverdeling op de rotor) op de sirius gericht is.

deze satelliet staat voor ons ongeveer pal zuid.

als dit niet goed staat dan blijf je telkens aan het corrigeren en herberekenen.

 

in de dreambox 'goto xx' aanvinken. dan jouw coordinaten invullen. pas dan weet de rotor alle satellietposities.

 

als je nu een zenderlijst laadt, dan staan alle satellieten meteen goed.

 

hopelijk kun je hier iets mee.

 

gr peter

 

ps, wat betreft je internetverbinding:

 

als je nieuwe software geladen hebt, dan is het wijs om ook een flash-erase te doen. daarna moet je je ip-adres en de gateway opnieuw ingeven.

 

succes

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast

Hi,

 

Ik heb een STAB H120, en heb dezelfde problemen gehad. Uiteindelijk is mijn oplossing nadat ik een nieuw image geflashed heb, schotel laten draaien totdat deze op Sirius staat (je uitrichtpunt) vervolgens de optie RECALC uitvoeren in het MOTOR SETUP menu op je dreambox.

 

Of misschien gebruik je teveel stroom om je rotor te laten draaien, ik stel deze altijd in op 40Mw

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast

dsi en peter, veel dank voor jullie nachtelijk <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> advies. Ik was alweer 5 uur vruchteloos bezig toen ik vertwijfeld op sat4all postte. Maar ik ben er helaas nog niet uit.

 

@dsi,

 

dit is inderdaad precies wat ik heb gedaan de afgelopen weken. stap voor stap. en meer dan eens. Maar hoe weet de DB nu dat

a) de rotor op een bepaald moment op 0 graden staat? Bij mij denkt hij dat dan, maar staat dan (soms) op bijv 30 gr. west. Dit is wat ik bedoel met 'raakt de positie kwijt'

B) en hoe weet de DB dat de schotel dan op 5 gr oost staat op ditzelfde o gr. punt v/d rotor ipv positie 6 (?) in de rotor tabel?

c) tenslotte zal ik inderdaad een flash erase doen. (drie knoppen indrukken en dan stekker erin?)

d) ik heb alleen nog geen zenderlijst geladen maar zelf gescand. Dit werkt prima. Zou een zenderlijst het verschil kunnen uitmaken?

 

@peter,

 

a) welke image gebruikte jij toen jij hetzelfde probleem had en welke erna?

b)met uitrichten op de sirius staat de rotor idd op 0, zou dit trouwens niet 0.7 graad moeten zijn? 5 gr oost (sirius) - 4.3 gr oost (den haag)+ 0.7 gr. oost niet 0 gr.

c)wat doet die recalc dan precies? ik heb een paar keer op het punt gestaan dit te doen, maar ik krijg altijd een strenge waarschuwing dat dit wel eens schade/ellende zou kunnen opleveren...het wordt absoluut niet goed uitgelegd in de handleiding van stab. en in de 'handleiding' v/d dreambox komt het menu motor setup niet eens ter sprake.

 

Sorry, meer vragen, ik weet dat ik op de goede weg ben, maar ik mis ergens een cruciale link.

 

Curious

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

misschien heb ik nog een goede tip :

draai naar astra 19 zet in roter setup eerst de goede sateliet erin indit geval astra dus en zorg ook in de balk eronder dat je een juiste transponder hebt staan bijv. voor bvn tv dan met de zoekfuntie (oost / west) de balk signaal zo sterk mogelijk afstellen en deze daarna opslaan overschrijf hem naar positie 1 deze procedure herhaal je voor alle sattelieten die je wilt krijgen vaak kun je als je dit gedaan hebt de goto x functie weer aankruissen en vaak werkt deze functie dan ook weer gewoon ze noemen hem dreambox maar soms is het een nightmarebox

 

ervan uitgaande dat het goed gewerkt heeft

succes

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast

@freaky, veel dank voor de tip.

Dat is weer een hoop werk. is in feite de instructie voor een NON-usals motor terwijl hij het eerst wel deed.

 

Dus: eerst alle posities op pagina 1 van de motor setup (in de motor?) een voor een overschrijven en dan de USALS weer inschakelen!

 

Ik heb dit eerder met een positie geprobeerd. sirius fijnafstellen met de pijltjes op pagina2 v/h motor menu en vervolgens op positie 6 met toevoeging 30w gesaved, daarna USALS weer aan. Toen deed ie het ook weer een dag of wat.

 

Wat is dan het nut van de USALS functie anders nog als ik alle sats moet opslaan?

 

...op dit moment in elk geval niet veel <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smirk.gif" alt="" />

 

 

Oh ,en als ik de firmware vervang moet ik natuurlijk alles resetten en dus elke keer deze hele grap opniew doen?

 

fijn! <img src="/ubbthreads/images/graemlins/tongue.gif" alt="" />

 

groeten

 

Curious

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast
Citaat:

c) tenslotte zal ik inderdaad een flash erase doen. (drie knoppen indrukken en dan stekker erin?)


Als je dit altijd als flash erase gedaan hebt, kon dit wel eens je probleem veroorzaken..
een flash erase doe je, bij 't opstarten van de box, vanaf 't moment da je je eerste beeld op TV krijgt (dream logo ofzo, ligt aan image). op dat moment moet je pijltje omhoog ingedrukt houden, tot er op je LCD display 'FLASH ERASE' verschijnt. pas dan is je flash terug leeg.

Als je dit nog niet gedaan hebt, is 't goed mogelijk dat hierdoor je posities in de knoop geraken, zeker als je verschillende images geprobeerd hebt.
normaal zie je als je flash erase goed verlopen is, als je box dan verder boor, moet je opnieuw de taal/sat instellingen enzo opnieuw ingeven.

Veel succes !

AlfA

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast

Dank Alfa145,

 

Was een vergissing (nokia 9500 werkt zo)

 

Heb het eerder ook al gedaan zoals je beschreef. Sorry voor de verwarring.

Hij loopt op dit moment trouwens weer OK, maar tijdens het zappen kan het opeens verkeren (waarom is nog niet duidelijk), en ben ik snel weer een paar uur aan het kl**ien. Als het al lukt. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" />

 

maar als het werkt. dan is dit het speeltje van de eeuw <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" />

 

Curious

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Log in om dit te volgen  

  • Wie is er online   0 leden

    Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.