Ga naar inhoud


Lindows Live 4.5


Rocketscientist

Aanbevolen berichten

Bij de tijdschriftenboer kan je momenteel het blad PCmagazine kopen. Bij dit blad zit een CDrom met Lindows 4.5. Deze versie van Linux start net zoals Knoppix van CD en tast je windhoos versie niet aan.

De naam Lindows is inmiddels verboden in Nederland <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" />en ik heb zo mijn vraagtekens bij deze uitgave. Waarom wel in de winkel te koop.

 

Doe er je voordeel mee.

Lid van 10 november 2003 t/m 30 oktober 2015

Link naar reactie
Delen op andere sites


Citaat:
De naam Lindows is inmiddels verboden in Nederland en ik heb zo mijn vraagtekens bij deze uitgave. Waarom wel in de winkel te koop.


Dan zal Microsoft binnenkort wel reageren en vragen
om het bewuste blad met cd-rom uit de winkelschappen
te verwijderen <img src="/ubbthreads/images/graemlins/crazy.gif" alt="" />

Hoever staat het eigenlijk met de opvolger Lindows XP ? <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loldev.gif" alt="" />


Met vriendelijke groeten <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

sattaz
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik dacht dat Microsoft al eens een rechtzaak begonnen is tegen Lindows juist omwille van die naam.

Ze moesten direct stoppen met het gebruik van die naam in opdracht van Microsoft.

 

En die rechtzaak heeft microsoft in alle glorie verloren. Dus als ik goed ben ingelicht geen vuiltje aan de lucht...'t blad mag gerust in de winkelrekken blijven liggen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja...blijkbaar is er een onderscheid gemaakt in de rechtspraak tussen de Benelux en de rest van de wereld.

 

Inderdaad, de rechter heeft Lindows verboden in de Benelux die naam te gebruiken, het zelfde is trouwens gebeurd in Zweden, waar het nu dus ook niet meer mag.

 

Nieuwe naam is, idd, Lin---s (spreek uit: Lindash) nieuwe website is http://www.lin---s.com. Als je het mij vraagt doet die website trouwens veel te overdreven en zielig, bijv. blijkend uit de tekst "Choice is Ensured in Countries Where Desktop Linux has been Blocked". Maar eehm, alleen het voeren van de naam Lindows mag niet, dus Linux op een desktop mag nog, een gelijkaardig product uitbrengen als Lindows doet mag nog, etc.. In hun eigendunk denkt men blijkbaar dat ze de enige desktop-Linux destro zijn.

Na jaren zonder, ben ik toch weer van plan een schotel aan te schaffen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

[color:"blue"] hun eigendunk denkt men blijkbaar dat ze de enige desktop-Linux destro zijn. [/color]

Dat heet Marketing <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

vergeet niet dat de persoon achter Lindows.com dezelfde is als deze die Mp3.com heeft opgericht. en Michael Robbertson is geen domme jongen hoor.

 

Natuurlijk zijn er ook nog andere Desktop Linux distro's buiten LindowsOS (Xandros en Lycoris om maar enkele te noemen). maar zo krijg je natuurlijk niet de gewenste aandacht.

 

Ook heb ik begrepen dat LindowsOS niet meer verkocht mag worden in de BeNeLux maar LindowsLive (die je bij dat magazine krijgt) valt blijkbaar niet onder dit verbod.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Natuurlijk zijn er ook nog andere Desktop Linux distro's buiten LindowsOS (Xandros en Lycoris om maar enkele te noemen). maar zo krijg je natuurlijk niet de gewenste aandacht.

 

Ik vind trouwens dat Lycoris (in het juiste betaalde pakket dan, ze hebben ook een gratis versie) beter Windhoos-compatible is, WineX krijg je er daar bij. Ik ben sowieso van plan om op de nieuwe familiecomputer naast Windows XP ook Lycoris te zetten, alleen al om de reden dat ze ook een gratis versie hebben. Ook de streek van Lindows dat ze apt -get (het is gebaseerd op Debian) 'onschadelijk' hebben gemaakt, zodat je alleen (freeware en open source) updates ter betaling kan downloaden. Of dat moet men inmiddels veranderd hebben. Het is iig not my cup of tea.

 

Ook heb ik begrepen dat LindowsOS niet meer verkocht mag worden in de BeNeLux maar LindowsLive (die je bij dat magazine krijgt) valt blijkbaar niet onder dit verbod.

 

Lindows mag helemaal niet meer onder de naam "Lindows" opereren, dus met geen een OS denk ik, gezien de uitspraak er nog niet zo lang is, zal alles al wel klaar geweest zijn, zonder mogelijkheid om het te veranderen.

Na jaren zonder, ben ik toch weer van plan een schotel aan te schaffen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

[color:"blue"] Ook de streek van Lindows dat ze apt -get (het is gebaseerd op Debian) 'onschadelijk' hebben gemaakt, zodat je alleen (freeware en open source) updates ter betaling kan downloaden. Of dat moet men inmiddels veranderd hebben. [/color]

LOL, Wee heeft je dat nu weer wijs gemaakt ?

Apt-get werkt nog perfect onder LindowsOS, het enige probleem is dat Lindows enkele libraries heeft aangepast zodat het mogelijk is dat je met apt-get enkele lindows tweaks verwijderd. dus hoewel ze apt-get niet officieel ondersteunen werkt apt nog perfect hoor. Maar je moet er ook rekening mee houden dat ze zich focusen op Windows gebruikers en geen ervaren Linux mensen, want als je geen problemen hebt om apt-get te gebruiken of om zelfs van source te compileren kan je evengoed Debian of een andere distro downloaden.

 

En het enige wat ik van Lindows kan zeggen is dat ze er geen problemen mee hebben om potentiele klanten een andere distro aan te raden als deze beter bij de persoon past, en ze voeren geen strijd met andere distros (wat bij de meeste andere wel het geval is) maar tegen Microsoft en vinden dat iedere linux gebruiker die overstapt van Windows een overwinning is voor Linux dus of ze nu kiezen voor Slackware, Debian, Gentoo, Lindows, Xandros of 1 van de vele andere distro's

 

Zelf heb ik LindowsOS, Xandros, Lycoris EN SuSE 9 pro geprobeerd (en nog een heleboel andere "GRATIS" distro's maar ik heb het nu over de commerciele Desktop linux distros) en van deze beviel LindowsOS mij het beste, dit wil niet zeggen dat de andere slecht waren, maar iedereen heeft nu eenmaal zijn favories (en voor mij is dat Debian, maar Lindows komt zeker op de 2de plaats).

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Ook de streek van Lindows dat ze apt -get (het is gebaseerd op Debian) 'onschadelijk' hebben gemaakt, zodat je alleen (freeware en open source) updates ter betaling kan downloaden. Of dat moet men inmiddels veranderd hebben.


LOL, Wee heeft je dat nu weer wijs gemaakt ?

Het was Linux Magazine of C'T, overigens was het wel zo. Zij het niet onoplosbaar (in de eerste versie's dan), daar resolvde de host automagisch naar 127.0.0.1, wat te veranderen was.

Ik vind je ik-weet-alles-en-jij-niet toontje wat je er in deze thread op nahoud trouwens een beetje vervelend.

Na jaren zonder, ben ik toch weer van plan een schotel aan te schaffen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

[color:"blue"] Het was Linux Magazine of C'T, overigens was het wel zo. Zij het niet onoplosbaar (in de eerste versie's dan), daar resolvde de host automagisch naar 127.0.0.1, wat te veranderen was. [/color]

Ik weet niet hoe het met de eerste versies van LindowsOS was, maar ik heb de meeste beta's vanaf november 2002 (vlak voor de General Release van 3.0) getest en ook de stable releases en Apt-Get werkte op iedere versie perfect (er zijn wel enkele versies geweest waar ze de verkeerde apt-get repository ingesteld hadden waardoor het leek dat apt niet werkte, maar dat was zoals je zei op te lossen. Dit waren volgens mij enkele beta versies).

 

[color:"blue"] Ik vind je ik-weet-alles-en-jij-niet toontje wat je er in deze thread op nahoud trouwens een beetje vervelend. [/color]

Als ik zo overkom wil ik me daarvoor verontschuldigen, maar ik bezoek de Lindows forums nogal vaak en ik zie genoeg mensen die met verkeerde informatie komen klagen dat LindowsOS de GPL niet naleeft.

Ik wilde enkel deze fabel uit de wereld helpen.

Natuurlijk vragen ze geld voor hun CNR, maar je bent niet verplicht om het te gebruiken. ik heb zelf op LindowsOS an programma's geinstalleerd op de volgende manieren.

 

- Debian DEB Packages (dus gewoon met DPKG)

- RedHat RPM Packages (met Alien er een DEB van gemaakt)

- Souce Tarball (./configure && make && make install)

- Apt-Get

 

voor de sources heb je wel de Development libraries en software als make en gcc nodig, en deze zijn niet standaard geinstalleerd (dus op dat gebied kan ik je gelijk geven, want je moet deze met apt-get op CNR eerst installeren voordat je zelf je sources kan compileren).

 

nogmaals ik wel zeker niet overkomen als iemand die denkt dat hij alles beter weet, ik ben helemaal GEEN linux GURU en iedereen kan fouten maken. Het probleem is dat vele magzines verkeerde of foute informatie geven (zo zeggen er nog veel sites/magazines dat LindowsOS ook windows software draait wat helemaal niet waar is, tenzij je WineX, Wine of CXOffice gaat gebruiken).

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Echt Leuk, die Lindows Live 4.5!

 

Maar waar is bv een emulator te vinden?

Of bv software om muziek te mkn, zoiets als Reason bv.

 

Oftewel waar software te vinden?

 

Ik dacht een iso te mkn op de hd, met Daemon,

dan hoeft niet alles van de cdrom te komen....

Vu+ Ultimo4k

1 FBC DVB-C en 1 FBC DUAL DVB-S2X

OpenPli 7

Link naar reactie
Delen op andere sites

[color:"blue"] Maar waar is bv een emulator te vinden?

Of bv software om muziek te mkn, zoiets als Reason bv. [/color]

een Emulator zoals Wine, WineX of CXOffice ?

dit zijn commerciele projecten (behalve de gewone Wine dan) en die kan je enkel krijgen via hun officiele website. Wine zit wel zoals andere software in Click-N-Run (maar deze versie zou al een wat oudere versie zijn).

het probleem is dat LindowsLive! een DEMO-CD is en dat Click-N-Run daarom niet werkt.

 

De bedoeling van LindowsLive! is om mensen te laten zien wat LindowsOS is en om te testen of hun hardware wel compatible is. als ze dan willen kunnen ze LindowsOS op www.lindows.com kopen.

 

maar let op, Zoals al eerder gezegd in deze thread, mag Lindows.com GEEN handel drijven met mensen in de BeNeLux dus eigenlijk mag je LindowsOS niet kopen als je in de BeNeLux woont. Ook op http://www.lin---s.com/ Lindash mag je niet meer komen omdat Microsoft ook hiertegen een klacht heeft ingediend omdat LINDASH nog te veel op WINDOWS lijkt ?!

Link naar reactie
Delen op andere sites

> Lindash mag je niet meer komen omdat Microsoft ook hiertegen een klacht heeft ingediend omdat LINDASH nog te veel op WINDOWS lijkt ?!

 

 

Logisch toch dat microsoft dat doet? Er zit in LINDASH ook een N, D en S net als in windows...dat is gewoon je reinste plagiaat!!!

 

En als Lindows nu ook nog regelmatig gaat hangen en freezen heeft Microsoft helemaal een sterke zaak mbt plagiaat

 

 

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loldev.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...