Ga naar inhoud


breedband router aansluiten


Aanbevolen berichten

ik kom er niet uit mischien dat 1 van jullie het weet.ik heb een @home kabel aansluiting en ik wil mijn dreambox er ook op aan sluitendus heb ik er een router en hub tussen gezet maar ik krijg geen verbinding op mijn pc.de router is van het merk sitecom type dc-200 en die is weer aangesloten op een hub merk linksys de handleiding geeft aan dat die plug en play is maar ga ik naar een site toe dan kan ik geen verbinding krijgen,wil ik hem handmatig configuren zegt de handleing start uw webbroweser in type: http://192.168.0.1 maar dan krijg ik ook geen verbinding.wie weet hoe ik verbinding kan maken?p.s de router geeft aan dat die plug en play is.

 

mvg arie <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

Gigablue quad

Link naar reactie
Delen op andere sites


wellicht staat je PC niet indezelfde IP-reeks als je router (oude IP-adres van @Home nog op de PC i.p.v in de router).

 

Win9x : start -> uitvoeren -> winipcfg (intypen, enter)

ga naar je netwerkkaart en klik op alles vrijgeven. als alles op 0.0.0.0 staat klik je op de knop alles vernieuwen

 

WinXP : start -> uitvoeren -> cmd (intypen, enter)

type in achter de prompt : ipconfig /release en als ie klaar is ipconfig /renew. vervolgens exit (enter)

 

in je router moet de zaak ingesteld worden met een statisch IP. bij hostname komt de unieke naam (cc-nummer @Home) te staan. zaak even saven en klaar. check meteen ook even als de DHCP-server aanstaat. als dit niet geval is aanzetten en anders vaste IP-adressen (op de PC/DB) gebruiken. (vergeet dan DNS en gateway niet aub).

 

 

merDe

deze ruimte is te huur
Link naar reactie
Delen op andere sites

ik het geprobeerd wat jij zei maar het lukt niet kan geen verbinding krijgen met mijn router en ook niet met het internet heb nou mijn router er tussen uit en werk nou via de hub dat werkt wel maar dan zit ik met @home omdat ik eer gisteren ook zonder router werkte maar wel met de hub hadden ze mijn internet verbinding stil gelegd had ik gebeld en toen kreeg ik wel weer een ander ip-adres maar mocht mijn hub er niet meer tussen iets met ip-adressen geloof ik,dus moest een router tussen.maar hoe ken ik de router nou aanspreken? iedergeval bedankt voor je uitleg ome merde

 

 

arie

Gigablue quad

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zet je netwerkkaart eens handmatig in dezelfde range als de router, dus naar je netwerkeigenschappen gaan, tcp/ip eigenschappen en gebruik 192.168.0.2 met subnet 255.255.255.0 (of wat het subnet dan ook maar is) gateway en dns mag je op 192.168.0.1 zetten of leeglaten. Nu zou je in de router moeten kunnen komen . Zorg ook dat je in internetexplorer geen proxy hebt ingesteld staan!!

 

Je kunt checken door een ms-dos prompt te openen en in te typen

ping 192.168.0.1 als je antwoord krijgt met iets van reply xx Ms dan heb je je instellingen in iedergeval goed staan, krijg je geen antwoord dan is er iets met je netwerkinstellingen/kabels of is het ip op de router niet 192.168.0.1

 

Suc6,

 

Jan

Link naar reactie
Delen op andere sites

Kunt jij de kabelverbinding nog uitvoeren en doe je modem gewoon uit het stopcontact voor vijf seconden, daarna ga naar je computer en doe de config. test volgens Ome Merde.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...