Ga naar inhoud


Verbod op Satellietontvangst ?!


Sigma

Aanbevolen berichten

Check de bijlage eens, hier wordt vaak naar verwezen, alleen ben ik er nog niet achter of je nou wel of niet mag plaatsen, het staat er nogal glibberig omschreven.

welkom in een verenigd Europa <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

572223-com-antenna_nl.zip

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • Reacties 54
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

In de bananen republiek Absurdistan reageert de rechter met:

onze wil is wet en de wet zal mij een zorg wezen!

Staat het je niet aan moet je maar in beroep gaan!

"Zij" vertrouwen erop dat je aan uw recht zal verzaken vanwege de kosten!

Een rechtszaak kost geld; zeker als je in Straatsburg of in Luxemburg voor het EU hof moet laten pleiten!

Dus waar sta je met je recht? Ik schrijf UIT EVARING!!!

Spuit vooreerst de schotel in de kleur van de achtergrond waarop die geplaatst is, dat hij visueel niet stoort, en dat zal al veel schelen!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Waarom mochten er vroeger wel antennes op de daken staan en nu geen schotel antennes meer..? <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Ik weet niet zeker meer hoe ze 't zeiden.. maar het kwam erop neer dat ze hem kwamen verwijderen als we hem alsnog ophingen. Inmiddels zijn er 4 huizen in het blok die een schotel op of naast de schuur hebben hangen dus ik sta in ieder geval niet alleen.

Die diametergrens die je aangeeft is in onze gemeente wel degelijk 1 meter 50. Vraag me af of de landelijke regelgeving hier de lokale regelgeving overschrijdt of niet.


Het verhaal van de woningbouwvereniging dat je de schotel niet mag ophangen is heel iets anders dan de regels die je in de 2e alinea noemt. Het eerst gaat over de vraag of de woningbouwvereniging wil dat je iets aan hun huis op hangt en de 2e gaat over de vraag of je een bouwvergunning nodig hebt. Over het eerste gaat de woningbouwvereniging, over het 2e de gemeente. Deze 2 dingen worden vaak door elkaar gegooid.

Ik vind natuurlijk dat je gewoon lekker sat moet gaan kijken daar niet van <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" /> Hang maar gewoon op en kijk maar hoe ze reageren <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smirk.gif" alt="" />
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik huur ook bij SCW, maar heb niks officieel aangevraagd. Volgens de regeltjes moet elke "veranderingen aan het gehuurde" idd aangevraagd worden. Zelfs het extra afdakje aan de schuur. Dat heeft nog nooit iemand gedaan.

 

Mijn schotel is aan de losstaande schuur gemonteerd, en "kijkt" een meter boven de rand uit. Geheel binnen de gemeenteregeltjes. Heb tot nu toe geen klachten/opmerkingen over gekregen. Ja OK, de buren vroegen zich af waarom ik een schotel ging neerzetten. En daar kan ik kort over zijn: Casema sucks! Eén van de monteurs heeft al duidelijk gemaakt dat ze niks doen aan de zéér slechte signaalkwaliteit en service. Gezien het gedrag van de monteur zelf, gaan ze ook niks doen aan klantvriendelijkheid.

 

Ik verwacht overigens niet dat SCW mijn schotel gaat verbieden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:

Die diametergrens die je aangeeft is in onze gemeente wel degelijk 1 meter 50. Vraag me af of de landelijke regelgeving hier de lokale regelgeving overschrijdt of niet.


Bij mijn weten overschrijdt de landelijke regelgeving de lokale.

Zou te gek voor woorden zijn, dat je opeens in je eigen gemeente 130km per uur door de bebouwde kom mag razen <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

Und TschjuB

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik weet niet zeker meer hoe ze 't zeiden.. maar het kwam erop neer dat ze hem kwamen verwijderen als we hem alsnog ophingen.

 

Tegelvoet kopen, als je tenminste vrij zicht hebt met zo'n opstelling. Dan hebben ze nog minder te vertellen dan nu.

 

Dat verwijderen is vanzelfsprekend bluf, je hoeft ze niet eens binnen te laten (ook al is het in principe hun huis/vertengewoordigen ze de eigenaren) laat staan dat ze iets over jouw eigendommen te maken hebben.

 

Wat grappig is in veel gevallen, is dat er geen schotel opgehangen mag worden.. Dus wel een platte ellips met daaraan een arm met iets dat op een LNB lijkt en een kabel eraan (schotel? wat is dat? <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" />), wel ontkennen dat het iets is waarmee je dingen ontvangt. Daar zit hem vaak de kneep, zeker nu in Deventer waar die vereniging je hun eigen product opdringt als je meer wilt dan de gewone kabel. Hoezo een monopolie? En nog een erg vies monopolie ook.

Na jaren zonder, ben ik toch weer van plan een schotel aan te schaffen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Op de site van CanalDigitaal kun je een brochure van VROM downloaden die exact aangeeft welke schotels nog vergunniung vrij zijn. Ongetwijfeld zal hij ook wel ergens bij VROM staan, maar dat is me teveel zoeken geblazen..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het ligt er aan of je een woning huurt of gekocht hebt.

 

Als huurder kun je helaas wel beperkt worden.

Zie de site van het Minsterie van VROM.

 

Mag een huurder voorzieningen aanbrengen ?

 

even het "hot" item:

  • Buitenkant woning

    De verhuurder kan wel weigeren om veranderingen aan de buitenkant van de woning toe te staan. Ook als het gaat om veranderingen die zonder noemenswaardige kosten kunnen worden weggenomen. Als voorbeeld geldt het plaatsen van een schotelantenne.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Ongetwijfeld zal hij ook wel ergens bij VROM staan, maar dat is me teveel zoeken geblazen..
Zoek dan maar eens bij de links bij algemeen, dat moet toch wel lukken toch? <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smirk.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" /> Maar nogmaals dat heeft in feite dus niks met een aanpak van een woningbouwvereniging te maken.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ook als het gaat om veranderingen die zonder noemenswaardige kosten kunnen worden weggenomen. Als voorbeeld geldt het plaatsen van een schotelantenne.

 

Ik volg deze zin niet.. Veranderingen die zonder noemenswaardige kosten kunnen worden weggenomen? Om de zenders die ik wil kijken zonder schotel moet ik eerst Casema of Digitenne overnemen (in het geval van Casema de kabel volledig digitaal maken hier) en me blauw betalen aan rechten (omdat sommige zenders hier niet ontvangen mogen worden. In principe dus een dooddoenertje.

Na jaren zonder, ben ik toch weer van plan een schotel aan te schaffen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heb net het stukje gelezen en hier is mijn reactie.

 

Een dergelijk verbod is alleen rechtsgeldig als die –juist- is omschreven in een reglement van een vereniging van huiseigenaren. Als ik in de toekomst een dergelijk papier onderteken zal ik dat met het volste vertouwend doen wetende dat het opgenomen verbod onrechtmatig is. Vervolgens zou ik dan ook met het volste vertouwen mijn schotel aan ons huis vastschroeven volgens de richtlijnen van VROM .

 

Wat is het volgende, de kleur van mijn gordijnen? De muziek die ik volgens hun leuk moet vinden? En heb ik wel het juiste kapsel? Tja, normen en waarden. Ik denk dat ik niet eens de moeite zou nemen om op zulke zielige mensen te reageren als ze er een punt van zouden maken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heb je een plat dak of een tuin, dan is het simpel. Monteer onder de tegelvoet wieltjes. Je mag toch zeker zelf weten hoe je skateboard eruit ziet en waar je hem parkeert?

Zet wel de wieltjes op slot. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smirk.gif" alt="" />

Groetjes, Noorman

DM 800 HDse. Multisat op 23,5 O - 19,2 O - 4,8 O - 0,9 W

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...