Ga naar inhoud


HD DVD spelers meer verkocht in Europa dan Blu-ray spelers


Gast

Aanbevolen berichten

Volgens 'n onderzoek van onderzoeksburo GFK zijn er in Europa meer stand-alone HD DVD spelers verkocht dan Blu-ray spelers. HD DVD players have a bigger market share then Blu-ray players in Europe

 

Het valt me eerlijk gezegd dan ook op dat er meer Europese films op HD DVD verschijnen dan op Blu-ray. Maar goed, voorlopig zal 't nog wel 'n aantal jaren duren voordat de consumenten masaal op HD overstappen. Ik denk niet dat 't zo snel zal gaan als bij DVD toendertijd.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Klopt ook wel, alles gaat veel sneller (te snel) en heb je net geinvesteerd mag je dit jaar later weer doen terwijl je vroeger rustig 10 jaar op je zelfde materiaal kon kijken en luisteren,dat is nu nog maar een jaar of zelfs korter dat er weer iets nieuws komt.

 

De huidige markt maakt hevig gebruik van de hype die er heerst dus zo snel mogelijk weer iets nieuws lanceren en liefst in drievoud zodat er 2 foute investeringen zijn maar dat boeit niet de winst is al in de knip. Ook lees je zelden dat al deze stroom versnellingen met vooral zeer goedkoop materiaal ook veel ellende geeft zo is de levensduur nada van koop of aan en mag je blij zijn als het 4 jaar mee gaat zonder problemen.

 

Zolang iedereen blijft vallen voor deze oeverloze hype en zomaar investeerd zal dit niet stoppen en er nooit 1 echte standaard komen want nieuw is beter en nieuw is winst.

 

Kortom "ik" zou beiden niet kopen maar gewoon afwachten tot deze enorme hype is afgekoeld. Wat een ander doet moet deze zelf weten natuurlijk.

 

En dacht dat HD DVD spelers goedkoper zijn dan Blu-Ray en de schijfjes ook dus is het logish dat het goedkopere meer verkocht wordt, zo ook gebeurd met betere v2000, betamax versus vhs.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ach, het is maar net waar je je geld aan wilt besteden. Iedere hobby kost geld. Ik heb er niet zo'n moeite mee & investeer graag in nieuwe technologien, maar heb 'n hekel aan 't feit dat de industrie ons beperkingen wil opleggen in de vorm van AACS & HDCP, daarom download ik tegenwoordig alle HD films gewoon, dan heb je geen last van dat DRM geneuzel! Daar komt nog 's 'n keer bij dat we hier in Europa altijd 'n 1/2 jaar achterlopen met de releases van films <img src="/forums/images/graemlins/mad.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

een probleem van die 4 jaar die jij beschrijft is dat de klant niks betalen wil voor zijn apparatuur, helaas.

 

En HD DVD is zo goedkoop om dat microsoft dit vet sponsered (hardware kost van HD DVD is gelijk of soms duurder als die van blu ray).

 

En latenw e eens zien wat in de PC wereld gebeurd. BD heeft dan wel het voordeel dat het nu 50 GB kan opslaan en kan zelfs in de toekomst 100GB op een kant met vier lagen opslaan.

 

Gewoon een paar jaar wachten danis de boel weer zo goedkoop dat je het bij een pakje koffie in de ##GECENSUREERDE TEKST OF URL## koopt (maar dan gaat ie ook weer maar 4 jaar mee <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" /> )

Beter 1 sateliet in de lucht dan 10 in de hand

 

Philips 7072, 2000, 5400 (7005)

Kathrein CAS90,UAS485 + een paar andere LNB's

H126 kabel, Matrix reborn, revolution, ORF

Link naar reactie
Delen op andere sites

In deze cijfers was ook even de verkoop van de Playstation 3 voor het gemak maar even niet meegenomen, zo kan ik het ook.

 

Gr.Roymar

Mutant HD2400,Vu+ Duo, Xtrend ET6000, 2x Relook 400s,

Skystar2 en Wavefield  WV85THDS schotel 1W/5E/9-10E/13E/19.2E/23.5E/28.2E en de satellietmeter Xsarius HD easy

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
In deze cijfers was ook even de verkoop van de Playstation 3 voor het gemak maar even niet meegenomen, zo kan ik het ook.

Gr.Roymar


Dit is dan ook de betere reply, ik zei al in drievoud maar volgens mij is dat al flink meer. Maar vergeet niet dat game consoles altijd appart worden gezien en ook geheel ander publiek heeft al heb je wel geheel gelijk het zou meegenomen moeten worden in alle test fases.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
In deze cijfers was ook even de verkoop van de Playstation 3 voor het gemak maar even niet meegenomen, zo kan ik het ook.

Gr.Roymar


Klopt, dit geld eigenlijk ook voor de HD DVD add-on drive voor de Xbox 360 (die trouwens ook goed op de PC werkt)
Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
liefst in drievoud zodat er 2 foute investeringen zijn maar dat boeit niet de winst is al in de knip.


Nou denk niet dat dat zo gaat.
de industrie zou er ook veel meer mee gabaat zijn als er slechts 1 standaard zou zijn , daarvan zou de verkoop echt veel hoger zijn..te veel mensen durfen het nu niet aan.

maar er zijn gewoon twee kampen (hd-dvd en blueray) die beide denk miljarden hebben geinvesteerd en dat niet zomaar de prullebak in willen schuiven..
en ondaks dat niemand daar blij mee is kan ik ze niet echt ongelijk geven.

grtx
Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
de industrie zou er ook veel meer mee gabaat zijn als er slechts 1 standaard zou zijn

 

Dat is waar, maar het is met de DVD ook niet gelukt. Tenslotte hebben we DVD+ (iets goedkoper), en DVD- (beter).

 

En nu heeft zich ook nog een derde kandidaat gemeld naast HD-DVD en Blu-Ray, te weten HD-VMD. HD-VMD is een soort van 11-laags DVD, met per laag een capaciteit van 5GB, en daarmee totaal een capaciteit van 55GB. Voordeel van HD-VMD boven de twee andere formaten: het gebruik van een rode laser in plaats van een blauwe (backwards compatible met CD & DVD), daardoor veel goekopere spelers, en veel goedkopere schijfjes. Ik ben benieuwd of dit formaat doorzet....

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
maar ben bang dat dit te laat is om zich nu nog tussen br en hddvd te wurmen..

 

Tsja, ik weet het niet. De strijd tussen HD-DVD en Blu-Ray is nog steeds in volle gang, en niemand zit nou echt te wachten op twee verschillende standaards. En waar twee vechten om een been....

 

Het lijkt er op dat India en China veel belangstelling hebben voor HD-VMD. Geen wonder, beide landen hebben een enorme filmindustrie (Bollywood produceert meer films als Hollywood), en zijn zeer gebaat bij goedkope hardware en software.

 

De HD-VMD is een Australische uitvinding, en wordt ontwikkeld door New Medium Enterprises. Men zou van plan zijn een speler met 5 films in Frankrijk op de markt te brengen voor €299. Dat klinkt toch heel goed, of niet soms?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ziet gij nu zelf ook? Er komt maar 1 winnaar uit de bus ooit <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" /> lekker geld uitgeven en maar hopen dat het aan juiste is uitgegeven zoniet mag je nog een keer je knip open trekken.

 

Tja ik drink enkel een bak koffie waar ik zeker weet dat deze lekker is en voor een normale prijs, als mens moet je gewoon grensen stellen doe je dit niet betaal je altijd volle bak en dat misschien zelfs voor iets wat het totaal niet waard is.

 

Hintje dus!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Ziet gij nu zelf ook? Er komt maar 1 winnaar uit de bus ooit lekker geld uitgeven en maar hopen dat het aan juiste is uitgegeven zoniet mag je nog een keer je knip open trekken.

 

Valt ook wel weer mee. Er zijn al diverse dual spelers aangekondigd, dus die kunnen zowel Blu-Ray als HD-DVD afspelen. En er worden plaatjes uitgebracht met aan de ene kant de Blu-Ray versie van de film, en aan de andere kant de HD-DVD versie. Maar toegegeven, het blijft een zooitje op die manier.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Natuurlijk is het een zooitje.

 

Maar wanneer er een systeem is,is er sprake van een monopolie positie; oftewel de aanbieder kan nagenoeg doen en laten wat ie wil.

En of dat wel zo gunstig is??????

 

Mvrgr

Flodder11

 

T'is better to be thought a fool and remain silent than to open one's mouth and remove all doubt

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...