Ga naar inhoud


Penthe

Lid
  • Items

    11077
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    71

Alles dat geplaatst werd door Penthe

  1. Ik heb nog nooit een adres in hoeven vullen voor een gmail account, dus begrijp niet echt wat je bedoeld. Als ik een VPN aanzet ziet ik een Nederlandse app ook gewoon verschijnen.
  2. Draaien de VMWare tools dan wel? Want ook daar kreeg ik een foutmelding met de Core versie. En volgens mij krijg je enkel de laatste software updates met Zorin Pro. Je kan proberen Lazarus van de officiele website te installeren https://www.lazarus-ide.org/index.php?page=downloads Maar die weg weet je zelf ook wel. Ik heb Zorin Core er weer af gegooid na 2 weken omdat het niet helemaal lekker ging met het installeren van software en het netwerken via het local net hier was te beperkt. Verders met je eens dat het er mooi uitziet.
  3. We praten hier over de jaren 80 waar de Amiga en Atari gewoon de computers waren tov die grote metalen IBM MS-DOS containers met groen beeld, dit kun je uiteraard niet vergelijken met nu. Maar je kunt nog een heel leuk met Amiga OS werken met Cloanto Amiga Forever. https://www.amigaforever.com/screenshots/desktop/ Een heel verschil met Windows 10/11 maar het leeft nog steeds. Dat vind ik met Windows 10 van wel en met 11 weer niet, er ligt voor het gros gebruikers gewoon een veels te grote motor onder de klep. Microsoft kan de gebruikers tegemoet komen door een mini Windows uit te brengen waar je dan zelf als gebruiker kan kiezen wat je wilt gaan gebruiken, dat zou heel veel respect teweeg brengen naar een legio aan Windows gebruikers. Klant is immers koning(zijn ze schijnbaar vergeten).
  4. Als je op je werk zit met Windows 11 draai je er software op waar je je werk mee moet doen, met het OS zelf doe je vrijwel niets. En niets is helder aan Windows 11 aangezien het helemaal niet logish inelkaar zit, vooral de gedachte van Microsoft "Wij weten wat goed voor U is" bevalt mij voor geen meter. Ik begrijp ook niet waarom MIcrosoft zo groot geworden is want Atari, Archimedus, Commodore waren hun tijd veel verder vooruit en de PC is vanaf het begin al een brak stuk hardware ontwerp geweest. Waar ik al met een Workbench zat te werken was de PC nog MS-DOS. Goh wat mis ik die tijd, jammer dat een graaier Commodore om zeep heeft geholpen anders wist ik al welke computer nu boven aan de lijst zou staan.
  5. Misschien zijn het niet echt de programmas maar de vele makkelijke verdwenen functies van Windows 10. Windows 11 bediening werkt nu onlogisch tov Windows 10. Kan ook zijn dat hij een verse installatie over Windows 10 heeft gedaan en ja dan verlies je al je software, daarnaast weet hij schijnbaar ook niet dat je terug kunt naar Windows 10 en wil daarvoor weer een oudere computer aanschaffen. Allemaal speculaties van mijn kant maar meer haal ik ook niet uit zijn bericht.
  6. Ik heb totaal geen problemen hier in Spanje met de bankpas en onder de 50 euro hoef ik geen pincode in te tikken, het is dus altijd biep en klaar en ben weer weg. Ben ik voledig met je eens.
  7. Dat is iets wat mij in ieder geval helemaal niet boeit, minder stroom verbruik is ook minder luxe. Maar ik heb idd ook SP-DIF optisch aangesloten, en geen sync problemen en ja je apparaat moet altijd aanstaan, doet je koelkast ook
  8. Met Netflix op je tv zit er toch geen kabel tussen? Of zie je Netflix ook op een extern apparaat? Zet het geluid van de tv eens uit en gebruik enkel de Denon voor het geluid en kijk dan of je het probleem nog hebt. Hier bij mij gaat niets aan geluid via de tv zelf en ik ondervind deze sync problemen helemaal niet en gebruik verschillende externe apparaten. Ik heb ook geen settings aangeraakt in mijn gehele setup.
  9. Hier betaald zeker nog de helft gewoon cash en ik staat eigenlijk nooit lang te wachten bij een kassa, ik betaal enkel online aankopen met mijn telefoon en in de winkel gewoon met mijn bankpas.
  10. In de afgelopen dagen hebben sommige gebruikers van Google Wallet gemerkt dat ze worden gevraagd om hun Android-telefoon altijd te ontgrendelen om te betalen, ongeacht het transactiebedrag. In sommige landen hoef je je apparaat niet te ontgrendelen voor "kleinere betalingen". Er is bijvoorbeeld een drempel van €25 in België, €30 in Frankrijk of €50 in Duitsland. Het verschilt per land en uitgever, terwijl "je maar een beperkt aantal vergrendelde transacties kunt doen voordat je telefoon vraagt om te ontgrendelen." In de VS en andere landen "is ontgrendeling vereist voor alle transacties behalve voor transit", hoewel ik heb gemerkt dat Android niet zo streng is als iOS. Op de iPhone moet je elke betaalsessie verifiëren, terwijl recente ontgrendelingen werken voor Google Wallet. (Als je bijvoorbeeld je telefoon ontgrendeld hebt gehouden om de QR-code van je in-app supermarkt te scannen, hoef je niet opnieuw te authenticeren als je een minuut of twee later tikt om te betalen). Rond februari van dit jaar voegde het gerelateerde Google Wallet ondersteuningsartikel een melding toe: "Binnenkort wordt uw creditcard en bankpas niet belast voor retailbetalingen, tenzij u onlangs een verificatiemethode hebt gebruikt, zoals uw vingerafdruk of pincode. Sommige gebruikers moeten mogelijk al verifiëren om een betaling te kunnen doen. Als je wordt gevraagd om te verifiëren dat jij het bent, voltooi dan de verificatiestappen op je apparaat om een betaling te doen." In de afgelopen dagen begonnen Europese gebruikers deze verandering te merken. Elke transactie, ongeacht het bedrag, vereist een ontgrendeling. Dit is aantoonbaar een verbeterde beveiliging en het is beter om het zekere voor het onzekere te nemen bij betalingen. Dat gezegd hebbende, mensen vinden dit veranderde gedrag overdreven storend en zullen er even aan moeten wennen. https://9to5google.com/2024/03/22/google-wallet-unlock/
  11. Penthe

    Moppen deel 4

    En naderhand krijg je dus dit! shecouldnotbelievethatjusthappened.mp4
  12. Ja updaten kan maar dan moeten er nieuwe licenties gekocht worden en dat is eigenlijk helemaal niet nodig omdat alles gedaan kan worden wat nodig is. Dan is het helemaal niet fijn als je van 10 naar 11 gaat en ook gelijk nieuwe licenties moet kopen.
  13. Ik noem het dan ook geen bugs maar schoonheids foutjes, en ze komen ook maar af en toe voor. Manjaro is absoluut een hele fijne gebruikersvriendelijke distro, daar hebben ze goed over nagedacht. Zoiets had ik al veel eerder moeten hebben.
  14. Dat is handig als je dat thuis doet inderdaad maar niet bij een bedrijf, het gaat trouwens vooral om wat oudere versies van Pro Adobe software pakketten.
  15. Vraag me af of al je geregistreerde software die onder Windows 10 hebt draaien ook nog werkt na een upgrade naar Windows 11. Daar is niet echt een duidelijk antwoord op en daardoor wordt een eventuele upgrade van 10 naar 11 ook uitgesteld door velen. Niet alle pro software ontvangt nog updates en is daardoor wat verouderd maar doet gewoon het werk wat het moet doen onder Windows 10.
  16. Nee deze Windows 11 Pro heb ik gewoon zo geinstalleerd, door Internet er af te halen tijdens de installatie kon ik een local account aanmaken. Maar daar zal Microsoft in de toekomst ook wel weer wat aan doen. Ik heb nog geen upgrade uitgevoerd van 10 naar 11.
  17. En elke keer een klein stapje verder, maar het blijft klooien hoe dan ook. Windows 11 Pro met een Local Account
  18. In Spanje heb je snellere en goedkopere alternatieven voor 100Mbps of hoger, ik denk dat Starlink in Spanje niet echt zal aanslaan aangezien de 5G dekking en de Internet Wifi dekking steeds groter worden, je moet nu wel erg ver van de bewoonde wereld wonen wil je geen Internet hebben. En Gamen valt tegen aldus een aantal gebruikers van Starlink in de US.
  19. Mijn lokatie staat onder mijn naam, en de provider staat in de snelheidstest. Dus lezen doe je niet en je probeerd alles in hokjes te proppen. Ja dit is een Nederlands board waar iedereen die de Nederlandse taal kent en er geboren is kan reageren ongeacht het land waar men woont. Wat is jou probleem?
  20. Hier een screenshot van mijn Windows 11 pro, voledig getweaked en gepatched naar mijn eigen wensen.
  21. Ik heb het probleem van de verborgen system tray icons kunnen oplossen door ze simpelweg met de muis naar de taskbar te slepen, moet je ook maar net aan denken. Nu ziet alles er wel goed uit met Explorer Patcher al "moet" je wel high contrast uitschakelen, maar eerlijk gezegd ziet dat er niet uit als je verders gezonde ogen hebt. Nu heeft Windows 11 een wat meer Windows 10 uiterlijk als desktop.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...